گنادی گاتيلوف، معاون وزير خارجه روسيه میگويد پيشنويس قطعنامه تازه که توسط عربستان در محکوميت وقايع سوريه تهيه شده، “نامتوازان” است و مسکو از آن حمایت نمیکند.
به گزارش شبکه خبری راشا تودی روسیه، عربستان سعودی يک هفته پس از آنکه روسيه و چين قطعنامه شورای امنيت را در خصوص مسائل سوريه وتو کردند، پيشنويس قطعنامه تازهای را برای پايان دادن به بحران سوريه آماده کرده است.
روسيه و چين در روز شنبه ۱۵ بهمن برای بار دوم قطعنامه شورای امنيت را در محکوميت خشونتهای دولت سوريه وتو کردند. اين دو کشور پيش از اين نيز در اکتبر ۲۰۱۱ قطعنامه مشابهی را وتو کرده بودند.
عربستان اين پيشنويس را دوشنبه ۱۳ فوريه (۲۴ بهمن ۱۳۹۰) در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح میکند.
اين پيشنويس، خشونتهای دولت سوريه را عليه مخالفان محکوم میکند و خواهان کنارهگيری بشار اسد، رئيسجمهوری سوريه از قدرت است.
عربستان سعودی يک هفته پس از آنکه روسيه و چين قطعنامه شورای امنيت را در خصوص مسائل سوريه وتو کردند، پيشنويس قطعنامه تازهای را برای پايان دادن به بحران سوريه آماده کرده است
روسيه پيشتر گفته بود با هرگونه جابجايی قدرت در سوريه مخالف است. مسکو که از اصلاحات داخلی در سوريه حمايت میکند، میگويد پيشنويس قطعنامه بايد بهطور همزمان دولت سوريه و مخالفانش را محکوم کند.
هدف از پيشنويس تازه قطعنامه عليه سوريه، فرستادن ناظران سازمان ملل به اين کشور اعلام شده است.
اين پيشنويس از کشورهای عضو مجمع عمومی میخواهد، از طرح اتحاديه عرب در مورد بحران سوريه پشتيبانی کنند.
اتحاديه عرب در آخرين طرح خود از بشار اسد خواسته است تا برای تشکيل دولت وحدت ملی، قدرت را به معاونش واگذار کند. دمشق اين طرح اتحاديه عرب را نپذيرفته است.
در مجمع عمومی سازمان ملل هيچ يک از ۱۹۳ کشور عضو نيز از حق وتو برخوردار نيست. قطعنامههايی که در مجمع عمومی سازمان ملل تصويب میشوند، الزامی نيستند.
ادامه يافتن خشونتها
در يک هفته گذشته بر شدت حملات نيروهای دولتی عليه مخالفان در شهر حمص افزايش يافته است. در اين مدت صدها نفر نيز کشته شدهاند.
سازمان عفو بينالملل آمار کشتهشدگان در اين يک هفته را نزديک به ۲۵۰ نفر اعلام کرده است.
شهر حمص يکی از مراکز اصلی اعتراضات عليه حکومت بشار اسد بهشمار میرود.
همچنين جمعه ۲۱ بهمن در شهر حلب سوريه چندين انفجار بهوقوع پيوست و جان ۲۸ نفر را گرفت. هيچکس مسئوليت اين انفجارها را بر عهده نگرفته است.
در همين حال بان کیمون، دبيرکل سازمان ملل متحد روز چهارشنبه ۱۹ بهمن (هشتم فوريه) گفت ناظران اتحاديه عرب به همراه ناظران سازمان ملل برای ادامه کار خود به سوريه باز میگردند.
ناظران اتحاديه عرب در چارچوب طرح اين نهاد عربی برای يافتن راهحلی بهمنظور پايان دادن به خشونتها در سوريه، دی ماه ۱۳۹۰ به اين کشور سفر کرده بودند.
اتحاديه عرب چندی پيش در پی ادامه يافتن خشونتها در سوريه، ناظران خود را از اين کشور فرا خوانده بود.
همچنين کشورهای آمريکا، بريتانيا، فرانسه، هلند، ايتاليا، بلژيک و اسپانيا سفرای خود را از دمشق فراخواندهاند و شورای همکاری خليج فارس نيز در بيانيهای اعلام کرد سفرای کشورهای عضو اين شورا از سوريه فراخوانده شدهاند و کشورهای عضو نيز از سفرای سوريه خواستهاند تا خاک اين کشورها را ترک کنند.
بر پايه آخرين آمار سازمان ملل که چند هفته پيش منتشر شد، در اعتراضات ۱۱ ماه گذشته سوريه ۵۴۰۰ نفر از مخالفان کشته شدهاند. دولت سوريه نيز میگويد در اين مدت دو هزار نيروی امنيتی کشته شدهاند.