رئيس سازمان سينمايی پس از گذشت يک ماه و اندی از انتشار بيانيه‌ها و نامه‌های مختلف سينماگران و طيف‌های مختلف هنری عليه انحلال خانه سينما، با يک عذرخواهی ساده از دوستداران اين نهاد دل‌جويی کرد و گفت چاره‌ ديگری جز اين کار نداشتند اما کار درستی کردند.

به گزارش خبرگزاری کار ايران (ايلنا)، معاون پيشين امور سينمايی وزارت ارشاد و رئيس کنونی سازمان امور سينمايی شب گذشته ۱۹ بهمن‌ماه گفت: “من ۱۰ روز پيش از انحلال خانه سينما به دوستان اعلام کردم که چنين اتفاقی رخ می‌دهد اما دوستان فقط يک ساعت مانده به انحلال برای گفت‌وگو اعلام آمادگی کردند.”

شمقدری افزود: “من هرچند استقبال کردم اما اعلام کردم که متأسفانه دير شده است. امروز نيز اعضای سابق هيأت مديره خانه سينما را برای گفت‌وگو دعوت کردم اما آن‌ها به ديدن ما نيامدند و صلاح ديدم که نيايند.”

جواد شمقدری با بيان اين‌که “من از هر کسی که از انحلال خانه سينما آزرده‌خاطر شده عذرخواهی ‌می‌کنم”، ادامه داد: “اما اين افراد بايد بدانند که ما چاره‌ای ديگری نداشتيم و قانون ما را ملزم به اين کار ‌‌کرده است. من معتقدم اگر پای قانون بايستيم خداوند برکات زيادی را به ما ‌می‌دهد.”

جواد شمقدری سازمان سينمايی را جايگزين خانه سينما ندانست و گفت: امروز هيچ کدام از صنوف سينمايی ما قانونی نيستند و بايد قانونی شوند

رئيس سازمان امور سينمايی گفت: “حاضرم پس از جشنواره درباره انحلال صحبت کنم اما صلاح نمی‌دانم که بيشتر درباره اين قضيه صحبت کنم زيرا مجبور به گفتن مسايلی ‌می‌شوم که دوست ندارم بگويم.”

وی سازمان سينمايی را جايگزين خانه سينما ندانست و گفت: “امروز هيچ کدام از صنوف سينمايی ما قانونی نيستند و بايد قانونی شوند البته منظور ما از قانونی شدن اين نيست که دولتی شوند به همين دليل گروه ساماندهی صنوف از بين خود سينماگران ما را در ساماندهی صنوف ياری ‌می‌کند تا صنوف سينمايی بر اساس قوانين جاری قانونی شوند‌.”

شمقدری تاکيد کرد: “هنوز معتقدم که ما درباره خانه سينما راه درستی رفتيم هرچند معتقديم که شايد صددرصد درست عمل نکرده باشيم اما تلاش کرديم کار به اين‌جا نکشد.”

پس از اعلام انحلال خانه سينما از سوی وزارت ارشاد، روز سه‌شنبه ۱۸ بهمن‌ماه سازمان امور سينمايی آغاز به کار کرد.

برخی از صاحب‌نظران معتقدند مسئولان وزارت ارشاد با ايجاد و آغاز کار سازمان سينمايی، عملأ اين نهاد را جايگزين خانه سينما و معاونت سينمايی اين وزارتخانه کرده‌اند.

اختلافات مسئولان حکومتی با خانه سينما پيشينه چند ساله دارد. اين اختلافات به جايی کشيد که سرانجام وزارت فرهنگ و ارشاد ايران ۱۳ دی‌ماه سال جاری اعلام کرد خانه سينما منحل شده است اما فرهاد توحيدی، رئيس هيأت مديره خانه سينما با انتقاد از حکم انحلال اين تشکل سينمايی گفت خانه سينما در مقابل بی‌قانونی می‌ايستد.

خانه سينمای ايران يک تشکل غيردولتی است که از سال ۱۳۶۵ و در پی مصوبه مجلس مبنی بر اختصاص دو درصد از درآمد فروش سينما برای “بهبود وضعيت رفاهی و صنفی شاغلان سينما” تأسيس شد. با اين حال تاريخ فعاليت رسمی خانه سينما فروردين ۱۳۷۲ و زمان ثبت آن در اداره ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غير تجاری تهران مهر ماه ۱۳۷۲ اعلام شده ‌است.