بان کیمون، دبيرکل سازمان ملل متحد گفت ناظران اتحاديه عرب برای ادامه کار خود به سوريه باز میگردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، بان کیمون روز چهارشنبه هشتم فوريه (۱۹ بهمن ۱۳۹۰) گفت نبيل العربی، رئيس اتحاديه عرب در يک تماس تلفنی به وی گفته است ناظران اين اتحاديه به سوريه باز خواهند گشت.
اتحاديه عرب چندی پيش در پی ادامه يافتن خشونتها در سوريه، ناظران خود را از اين کشور فرا خوانده بود.
ناظران اتحاديه عرب در چارچوب طرح اين نهاد عربی برای يافتن راهحلی برای پايان دادن به خشونتها در سوريه، دی ماه ۱۳۹۰ به اين کشور سفر کرده بودند.
دبيرکل سازمان ملل همچنين تصميم روسيه و چين در وتوکردن قطعنامه شورای امنيت در خصوص بحران سوريه را “فاجعه” ناميد.
ناظران اتحاديه عرب در چارچوب طرح اين نهاد عربی برای يافتن راهحلی برای پايان دادن به خشونتها در سوريه، دی ماه ۱۳۹۰ به اين کشور سفر کرده بودند
روسيه و چين شنبه ۱۵ بهمن برای بار دوم قطعنامه شورای امنيت را در محکوميت خشونتهای دولت سوريه وتو کردند. اين دو کشور پيش از اين نيز در اکتبر ۲۰۱۱ قطعنامه مشابهی را وتو کرده بودند.
در همين حال سرگی لاوروف، وزير خارجه روسيه نيز گفته است تصميم کشورهای غربی و کشورهای عرب خليج فارس درخصوص فرا خواندن سفرای خود از سوريه “به ايجاد شرايط برای اجرای طرح صلح اتحاديه عرب کمک نمیکند.”
به تازگی کشورهای آمريکا، بريتانيا، فرانسه، هلند، ايتاليا، بلژيک و اسپانيا سفرای خود را از دمشق فراخواندهاند.
همچنين شورای همکاری خليج فارس در بيانيهای اعلام کرد سفرای کشورهای عضو اين شورا از سوريه فراخوانده شدهاند و کشورهای عضو نيز از سفرای سوريه خواستهاند تا خاک اين کشورها را ترک کنند.
لاوروف همچنين از توقف کار ناظران اتحاديه عرب در سوريه انتقاد کرد.
روسيه يکی از متحدان بزرگ سوريه است که از اصلاحات در اين کشور پشتيبانی میکند و مخالف هرگونه دخالت خارجی در بحران سوريه است.
سرگی لاوروف که ۱۸ بهمن در سفری يک روزه به دمشق رفت، گفته است بشار اسد، رئيسجمهور سوريه متعهده شده خشونتها در اين کشور پايان يابد و رفراندوم قانون اساسی برگزار شود.
با اين حال پس از اين ديدار نيز خشونتها در سوريه متوقف نشده است.
مخالفان میگويند در چهار روز گذشته نيروهای ارتش سوريه شهر حمص را که اکنون به کانون مخالفان مسلح دولت سوريه تبديل شده، به شدت بمباران کردهاند که باعث کشته شدن صدها غيرنظامی از جمله کودکان شده است.
دولت سوريه میگويد تا بازگشت نظم و سرکوب “تروريستها” به عمليات نظامی ادامه میدهد. بان کیمون چند روز پيش با محکوم کردن اين حملات گفته بود دولت سوريه مشورعيت خود را از دست داده است.
با گسترده شدن خشونتها در سوريه، ترکيه خواهان اقدام جامعه بينالمللی در پشتيبانی از مردم اين کشور شده است.
اعتراضات در سوريه از ماه مارس ۲۰۱۱ آغاز شد. معترضان خواهان کنارهگيری بشار اسد از قدرت هستند.
بر پايه آمار سازمان ملل در اعتراضات ۱۱ ماه گذشته سوريه ۵۴۰۰ نفر از مخالفان کشته شدهاند. دولت سوريه نيز میگويد در اين مدت دو هزار نيروی امنيتی نيز کشته شدهاند.