بازار بزرگ تهران و راسته جواهرفروش‌ها و طلافروش‌ها سه‌شنبه ۵ تیر نیز شاهد اعتصاب بود و بازاریان برخلاف آنچه که برخی رسانه‌های نزدیک به سپاه صبح امروز اعلام کرده بودند مغازه‌های خود را باز نکردند. تجمعاتی نیز در نقاط مختلف پایتخت برپا شد. خبرهایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، حاکی از آن است که اعتراض بازاریان به جنوب شهر تهران گسترش پیدا کرده و علاوه بر این نیز کسبه بازار طلافروشان تبریز و کرمانشاه نیز به اعتصاب‌‌کنندگان پیوسته‌اند. دستگاه قضائی قصد دارد با معترضان برخورد کند. دادستان تهران گفته است شمار زیادی از کسبه معترض بازداشت شده‌اند.

سه‌شنبه ۵ تیر: اعتصاب بازاریان در دومین روز به مناطق دیگر تهران سرایت می‌کند

اعتصاب بازاریان در اعتراض به رکود اقتصادی، بی‌ثباتی ارزش ریال در برابر قیمت دلار آمریکا و نابسامانی وضع گمرک و ترخیص نشدن کالاها صورت می‌گیرد. آن‌ها از روز گذشته اعتصابات گسترده خود را آغاز کردند اگر چه در هفته‌های اخیر به دلیل وضعیت بد اقتصادی عملاً بازار راکد مانده بود.

برخلاف گزارش‌هایی که رسانه‌های داخلی صبح امروز سه‌شنبه ۵ تیر منتشر کردند و در آن‌ها از بازگشایی بازار خبر دادند، اعتراضات باز هم ادامه یافت. بازار بزرگ تهران، بازار بین‌الحرمین، بازار آهنگران، بازار مشیرالخلوت، راسته جواهرفروش‌ها و طلافروش‌ها تعطیل شد و معترضان به خیابان‌ها آمدند. در نزدیکی مسجد شاه، سبزه میدان و خیابان لاله‌زار تجمعات اعتراضی برگزار شد. خبرگزاری فارس از تجمع در خیابان پانزده خرداد نیز خبر داد و شعارهای معترضان را موجب «رعب و وحشت» خواند. درگیری‌هایی هم در خیابان لاله‌زار گزارش شده است.

شرکت بهره‌برداری مترو تهران و حومه اعلام کرده که ایستگاه مترو ملت در خط ۲ به دنبال تجمع‌های اخیر در محدوده بازار تا اطلاع ثانوی خدمات رسانی نمی‌کند.

بازارهای چند شهر دیگر از جمله تبریز، کرمانشاه و اراک نیز شاهد اعتراضات مشابهی بودند و گزارش‌هایی در شبکه‌های اجتماعی از اعتراضات شهرستان‌ها منتشر شده است.

روز گذشته نیروهای انتظامی و لباس شخصی تلاش کردند با پرتاب گاز اشک‌آور مانع از تجمع و راهپیمایی بازاریان به طرف مجلس شورای اسلامی شوند. با این‌حال اعتراضات بازاریان ادامه پیدا کرد.

عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، امروز سه‌شنبه در حاشیه همایش سراسری قوه قضائیه با اشاره به رویدادهای روز گذشته گفت: «تعداد زیادی از این افراد دستگیر و بازداشت شدند. محرکین اصلی حادثه که با برنامه‌ریزی در نقاط مختلف تهران به تهدید بازاری‌ها اقدام کردند که اگر بازار را نبندید فلان کار را انجام می‌دهیم توسط پلیس و دستگاه امنیتی شناسایی شدند و امروز تحویل دادستانی می‌شوند.»

او با منتسب کردن اعتراضات به «توطئه آمریکا» افزود: «قبلاً هم گفته‌ایم که مسئولان نظام در برخورد با آشوب‌ها و ناامنی‌ها به هیچ عنوان کوتاه نمی‌آیند. برنامه جدی آمریکایی‌ها در مورد ایران دامن زدن به ناامنی‌هاست.»

دادستان تهران به خانواده‌های دستگیرشدگان گفت آن‌ها «تا محاکمه نشوند آزاد نخواهند شد»

صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه نیز در همین همایش بازاریان معترض را به اخلال در اقتصاد ایران متهم کرد و به آن‌ها هشدار داد که از «امروز پنبه‌ها را از گوش دربیاورند» و بدانند که از حکم اعدام تا ۲۰ سال حبس در انتظارشان است.

آملی لاریجانی گفت: «این اقدامات خیانت به مردم و خیانت به نظام است و ما به هیچ عنوان کوتاه نیامده و با این افراد برخورد می‌کنیم و هشدار می‌دهیم که این کار به عنوان اخلال در نظام اقتصادی کشور مجازات سنگینی دارد و اگر مصداق افساد فی‌الارض باشد اعدام برایشان در نظر می‌گیریم و هیچ کوتاهی هم در اجرای قانون نخواهیم داشت.»

با گسترش اعتراضات به‌نظر می‌رسد که قوه قضائیه همچنان به سرکوب می‌اندیشد. در اعتراضات سراسری دی‌ماه سال گذشته نیز دست‌کم ۲۵ نفر کشته و بیش از سه هزار و ۷۰۰ نفر بازداشت شدند.

بیشتر بخوانید: