با انتشار فهرست نهايی جبهه متحد اصول‌گرايان برای حضور در انتخابات مجلس نهم و کنار گذاشتن چهره‌هايی چون علی مطهری، گروه حذف‌شده قصد دارند فهرست انتخاباتی جداگانه‌ای را منتشر کنند.

به گزارش خبرگزاری کار ايران (ايلنا) در جلسه شب گذشته، يکشنبه ۱۶ بهمن‌ماه شورای مرکزی جبهه متحد اصول‌گرايان در رابطه با فهرست انتخاباتی نهايی اين شورا، کسانی چون علی مطهری، علی عباس‌پور، حميدرضا کاتوزيان و حجت‌الاسلام ابوالحسن نواب حذف شدند.

بدين ترتيب اسامی ۲۸ نفر در اين فهرست قطعی شد که دو نفر ديگر نيز به اين تعداد افزوده خواهند شد.

علی مطهری نماينده تهران در مجلس پس از انتشار فهرست جبهه متحد اصول‌گرايان، به خبرگزاری مهر اعلام کرد که به‌طور جداگانه فهرستی تحت عنوان “منتقدان دولت دهم” ارائه خواهد کرد.

وی افزود فهرست “منتقدان دولت دهم” در دو يا سه روز آينده منتشر خواهد شد.

به گفته مطهری، علی عباس‌پور، حميدرضا کاتوزيان و حجت‌الاسلام ابوالحسن نواب نيز در اين فهرست حضور خواهند داشت.

داريوش قنبری، سخنگوی فراکسيون اقليت مجلس گفت برخی از مواضع افراد حذف‌شده از جبهه متحد اصول‌گرايان به مواضع اصلاح‌طلبان نزديک است و به‌همين خاطر از حضور آن‌ها در فراکسيون خود استقبال می‌کند

مطهری در مورد اختلافات خود با جبهه متحد اصول‌گرايان گفت: “در برخی مبانی اصول‌گرايی مانند مفهوم آزادی و ولايت فقيه با آن‌ها اختلاف داريم و من شخصاً حق می‌دهم اسم ما را در ليست قرار ندهند.”

وی احتمال داد که فهرست “منتقدان دولت دهم” در تهران ۱۵ نفره باشد.

اين نماينده منتقد دولت معيارهای”قانون‌گرايی يا مبارزه با قانون‌گريزی، مبارزه با حرمت‌شکنی، اعتدال، عقل‌گرايی و احترام به آزادی‌ها و حقوق مردم در چارچوب قانون اساسی” را از مهم‌ترين معيارهای اين فهرست دانست.

علی مطهری با تأکيد بر اين‌که امکانات اين گروه کمتر از جبهه متحد اصول‌گرايان و جبهه پايداری است افزود که به‌زودی در اطلاعيه‌ای نقطه‌نظرات “منتقدان دولت دهم” ارائه خواهد شد.

در همين حال خبرگزاری فارس خبر داد که حميدرضا کاتوزيان به‌عنوان سخنگوی “منتقدان دولت دهم” انتخاب شده و قرار است در يک نشست خبری درباره اين گروه توضيحاتی را ارائه کند.

از سوی ديگر داريوش قنبری، سخنگوی فراکسيون اقليت مجلس به خبرگزاری فارس گفت برخی از مواضع افراد حذف‌شده از جبهه متحد اصول‌گرايان به مواضع اصلاح‌طلبان نزديک است و به‌همين خاطر از حضور آن‌ها در فراکسيون خود استقبال می‌کند.

قنبری گفت: “عملکرد اين افراد تا حدودی عملکرد اصلاح‌طلبانه بوده و احساس من اين است که اين افراد تا حدود زيادی در جهت اصلاحات حرکت کردند.”

بدين ترتيب با شکل‌گيری “منتقدان دولت دهم” شکاف بين اصول‌گرايان حکومتی در آستانه انتخابات مجلس نهم عميق‌تر شد.

افزون بر جبهه متحد اصول‌گرايان که در آن اصول‌گرايان قديمی جمهوری اسلامی به رهبری آيت‌الله محمدرضا مهدوی کنی گرد آمده‌اند، جبهه پايداری نيز در اين دوره شکل گرفته است.

تشکيل جبهه پايداری و اعلام موجوديت رسمی آن موج جديدی از انتقادهای طيف‌های مختلف جريان اصول‌گرا عليه اعضای اين جبهه که عمدتاً متشکل از حاميان سرسخت محمود احمدی‌نژاد و منتقدان و مخالفان جريان موسوم به انحرافی هستند را به‌دنبال داشته است.

اعضای اين جبهه از وحدت با ساير اصول‌گرايان و لزوم همبستگی گروه‌های مختلف اصول‌گرا سخن می‌گويند اما به نزديکی با جبهه متحد اصول‌گرايان تن ندادند و خود دست به ارائه فهرست جداگانه‌ای زدند.

نهمين دوره انتخابات مجلس، روز جمعه ۱۲ اسفندماه امسال در ايران برگزار می‌شود.