مصطفی رضاحسينی، نماينده مجلس ايران گفت: “گزارش تهيه شده از سوی طراحان سئوال از رئيسجمهور به رئيس مجلس تقديم شد”، به اين ترتيب محمود احمدینژاد بنا بر قوانين ايران بايد برای پاسخگویی به سوالات نمایندگان در مجلس حاضر شود.
سخنگوی طراحان سوال از محمود احمدینژاد، رئيسجمهور ايران به خبرگزاری مهر گفت اين گزارش امروز يکشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۰ به علی لاريجانی، رئيس مجلس تحويل داده شد و “طبق آييننامه هيأت رئيسه مجلس بايد درخواست طراحان سوال برای حضور رئيسجمهور در صحن مجلس را به اطلاع رئيسجمهور رسانده و رئيسجمهور يک ماه فرصت دارد تا در صحن مجلس برای پاسخ به سئوال نمايندگان حضور يابد.”
طرح سوال از احمدینژاد از ابتدا تاکنون:
پنجم تير ۱۳۹۰: علی مطهری اين طرح را با ۱۰۰ امضا تحويل هياٰت رئيسه مجلس داد
اول آبان: با کاهش شمار امضاکنندگان، اين طرح متوقف شد
هشتم آبان: با اضافه شدن چند امضای ديگر، طرح سوال از احمدینژاد بار ديگر به جريان افتاد
۳۰ آذر: طرح سوال از رئيسجمهور با ۷۹ امضا تحويل هيأت رئيسه مجلس داده شد، هيأت رئيسه مجلس نيز اين طرح را برای بررسی به کميسيونها فرستاد
۱۶ بهمن: نمايندگان اعلام کردند از توضيحات دولت قانع نشدهاند و به اين ترتيب محمود احمدینژاد از زمان ابلاغ اين نظر نمايندگان، يک ماه فرصت دارد برای پاسخگويی به سوالات به مجلس برود
به گفته وی در اين گزارش گفته شده است: “هيچ کدام از پاسخهای (نمايندگان دولت) نسبت به ۱۰ سئوال ارائه شده در اين طرح قانعکننده نبوده است.”
مصطفی رضا حسينی “عدم پرداخت اعتبارات مترو، ۱۱ روز خانهنشينی رئيسجمهور، مباحث مطرح شده درباره در رأس امور نبودن مجلس و آمار نادرست ارائه شده درباره اشتغال و رفع بيکاری” را از جمله سوالات نمايندگان معرفی کرده که احمدینژاد بايد به آنها پاسخ دهد.
طرح سئوال از محمود احمدینژاد پنجم تير امسال به هيأت رئيسه مجلس تحويل داده شده بود.
ين طرح پس از ماهها اختلاف بر سر امضاهای آن، سرانجام روز ۳۰ آذر سال جاری از سوی هيأت رييسه مجلس اعلام وصول شد و برای بررسی به شش کميسيون مجلس ارسال شد.
بر اساس قوانين ايران، طرح سوال از رئيسجمهور بايد به امضای يک چهارم نمايندگان مجلس برسد. شمار نمايندگان مجلس ايران در حال حاضر ۲۹۰ نفر است که بايد اين طرح دستکم ۷۳ امضا داشته باشد.
بر اساس قوانين ايران، اگر نمايندگان مجلس از پاسخ نمايندههای دولت به “طرح سوال از رئيسجمهور” قانع نشوند، رئيسجمهور بايد شخصاً در صحن علنی مجلس به سوالات نمايندگان پاسخ دهد.
اکنون نمايندگان مجلس میگويند از پاسخهای نمايندههای دولت “قانع نشدهاند”و به اين ترتيب محمود احمدینژاد پس از دريافت درخواست نمايندگان برای حضور در مجلس تا يک ماه فرصت دارد که برای پاسخگويی به مجلس برود.
شماری از مقامهای دولتی پيشتر گفته بودند احمدینژاد از حضور در مجلس و پاسخگويی به سوالات نمايندگان استقبال میکند اما برخی نمايندگان مجلس “نگران هستند” که احمدینژاد از تربون مجلس سخنان “جنجالی” مطرح کند.
این نخستین بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران است که مجلس، رئیسجمهور را برای پاسخگویی فرا میخواند.
نه احمدی نژاد به مجلس می رود و نه مجلس در مقابل می تواند کاری کند زیرا حامنه ای در شرایطی نیست که بتواند در چند جبهه بجنگد و حتما آنرا وتو خواهد کرد . اما مجلس باید بداند از روزی که بنیادش نهاده شد هم در راس امور نه بوده و نه خواهد بود محلس در جمهوری اسلامی از روز اول هم قرار بود به خارجیان بعنوان پز دموکراتیک تنها نمایشی باشد و اکنون فقط برملا شده که مجلس تصمیم گیر امور مملکت نیست و نمایش است و این تهدیدهای احمدی نژاد هم از سوی مجلس با اشاره ی دست حامنه ای بوده تا احمدی نژاد را تا حدی محدود کند . اما این هم برای احمدی نژاد کارساز نخواهد بود زیرا احمدی نژاد به این مقدار قدرت قانع نیست همه را می خواهد . همه یا هیچ شعار احمدی نژاد است و جمهوری اسلامی هم باید با آن کنار بیاید .
کاربر مهمان فرهاد - فریاد / 05 February 2012
راجع به اختلاسهاي زمان فرمانداري اردبيل و شهرداري تهران و کيش و ميدان فاطمي و سه ميليارد دلارو….انگشتر چند ميلياردي و واريز بيت المال در حسابهاي شخصيي خارج از کشورو…و قرارداد و وضعيت نيروگاه اتمي بوشهرو قراردادبا چين در واگذاري بنادرو…………هم سوال کنند…….
کاربر مهمان / 05 February 2012