علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی چهارشنبه ۳۰ خرداد در دیدار با رئیس و گروهی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از آن‌ها خواست به جای تصویب قانون مبارزه با پولشویی، قانون جایگزین دیگری تدوین کنند و به تصویب برسانند. بحث بر سر تأمین مالی حزب‌الله لبنان، حکومت اسد و حماس است.

چهارشنبه ۳۰ خرداد: دیدار علی خامنه‌ای با رئیس، نمایندگان و گروهی از کارکنان مجلس شورای اسلامی

لوایح «اصلاح قانون مبارزه با پول‌شویی» و «اصلاح قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم» به عنوان زمینه‌ساز تراکنش‌های بانکی ایران با اتحادیه اروپا و سایر کشورها در چارچوب مذاکرات برجام، به تنش و دودستگی در مجلس شورای اسلامی دامن زده است. ۲۰ خرداد در فضایی متشنج، ۱۳۸ نماینده مجلس موافقت کردند که تا روشن شدن نتیجه مذاکرات با اتحادیه اروپا درباره تضمین منافع ایران در برجام بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم (CFT) مسکوت گذاشته شود. علیرضا رحیمی، عضو کمیسیون امنیت مجلس شورای اسلامی اعلام کرده است که عده‌ای که خود را بسیج دانشجویی می‌نامند، پیامک‌های تهدیدآمیزی هم برای نمایندگان مجلس شورای اسلامی ارسال کرده‌اند که منشأ آن‌ها به مشهد می‌رسد.

به گزارش دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در دیدار چهارشنبه ۳۰ خرداد خود با رئیس و نمایندگان و گروهی از کارکنان مجلس شورای اسلامی، پس از برشمردن موازینی برای قانون‌گزاری درباره قانون مبارزه با پولشویی به عنوان یکی از معاهدات بین‌المللی گفت:

« این معاهدات ابتدا در اتاق‌های فکر قدرت‌های بزرگ و برای تأمین منافع و مصالح آنها پخت و پز می‌شود و سپس با پیوستن دولت‌های همسو یا دنباله‌رو یا مرعوب، شکلِ به ظاهر بین‌المللی می‌گیرد به‌گونه‌ای که اگر کشور مستقلی مانند ایران، آنها را قبول نکند او را مورد هجوم شدید قرار می‌دهند که مثلاً ۱۵۰ کشور پذیرفته اند شما چطور آن را رد می‌کنید؟ مجلس شورای اسلامی که رشید و بالغ و عاقل است، باید مستقلاً در موضوعاتی مثل  مبارزه با تروریسم یا مبارزه با پولشویی قانونگذاری کند. هیچ ضرورتی ندارد به کنوانسیون‌هایی بپیوندیم که از عمق اهداف آنها آگاه نیستیم یا می‌دانیم که مشکلاتی دارند.»

یکی از مشکلاتی که تصویب قانون مبارزه با پولشویی برای جمهوری اسلامی ایران به وجود می‌آورد، حمایت مالی از حماس و حزب‌الله لبنان است. ایران تاکنون میزان کمک‌های مالی خود به این گروه‌ها را اعلام نکرده است. آویگدر لیبرمن، وزیر دفاع اسرائیل اما ادعا کرده که جمهوری اسلامی تنها در سال جاری ۸۰۰ میلیون دلار به حزب‌الله لبنان کمک مالی کرده.استفان دی‌میستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه نیز کمک مالی ایران به سوریه را سالانه ۵ الی ۱۶ میلیارد دلار تخمین زده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا سه‌شنبه ۱۵ مه/ ۲۵ اردیبهشت اعلام کرد که نام ولی‌الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی ایران و علی طرزعلی، معاون بخش بین‌الملل بانک مرکزی را در فهرست تحریم‌های خود قرار داده. وزارت خرانه‌داری آمریکا، سیف و معاون بین‌الملل او را متهم به حمایت مالی از حزب‌الله لبنان از طریق سپاه قدس کرده بود. علاوه بر این وزارت خزانه‌داری آمریکا رهبری حزب‌الله لبنان را در فهرست تحریم‌های خود قرار داده و یک شبکه تبادلات ارزی سپاه را هم شناسایی و شش فرد و سه نهاد مرتبط با این شبکه را تحریم کرده است.

بیشتر بخوانید: