شماری از امضاکنندگان طرح سوال از محمود احمدینژاد، رئيسجمهور ايران گفتهاند او را اسفند ۱۳۹۰ به مجلس فرا میخوانند.
مصطفی رضاحسينی، يکی از نمايندگان مجلس و سخنگوی طراحان سئوال از احمدینژاد، روز چهارشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۰ به خبرگزاری مهر گفت: “طراحان سئوال از رئيسجمهور از پاسخهايی که از نمايندگان دولتی شنيدهاند، رضايت نداشتند و نمايندگان دولت نتوانستند پاسخهای قانع کنندهای به سئوالات بدهند.”
به گفته رضاحسينی، طراحان سوال از احمدینژاد، هفته آينده در جلسهای، سوالات “با اهميت” را برای طرح در صحن علنی مجلس آماده میکنند.
طرح سئوال از محمود احمدینژاد پنجم تير امسال به هيأت رئيسه مجلس تحويل داده شده بود.
بر اساس قوانين ايران، اگر نمايندگان مجلس از پاسخ نمايندههای دولت به “طرح سوال از رئيسجمهور” قانع نشوند، رئيسجمهور بايد شخصاً در صحن علنی مجلس به سوالات نمايندگان پاسخ دهد
اين طرح پس از ماهها اختلاف بر سر امضاهای آن، سرانجام روز ۲۹ آذر سال جاری از سوی هيأت رييسه مجلس اعلام وصول شد و برای بررسی به شش کميسيون مجلس ارسال شد.
بر اساس قوانين ايران، طرح سوال از رئيسجمهور بايد به امضای يک چهارم نمايندگان مجلس برسد.شمار نمايندگان مجلس ايران در حال حاضر ۲۹۰ نفر است که بايد اين طرح دستکم ۷۳ امضا داشته باشد.
نمايندگانی که طرح سوال از احمدینژاد را امضا کردهاند، سوالات خود را در ۱۰ محور خطاب به وی مطرح کردهاند: “اجرا نشدن قانون تسهيلات ارزی برای متروی تهران و کلانشهرها، معرفی غيرمعمول وزير ورزش و جوانان به مجلس،ابهام درباره آمار اشتغال،چگونگی هزينهشدن بودجه فرهنگی،اجرای قانون هدفمندکردن يارانهها با شيب تند و مقاومت ۱۱ روزه احمدینژاد در برابر حکم حکومتی آيتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی درباره ابقای حيدر مصلحی، وزير اطلاعات” از جمله محورهای سوال از رئيس جمهور است.
بر اساس قوانين ايران، اگر نمايندگان مجلس از پاسخ نمايندههای دولت به “طرح سوال از رئيسجمهور” قانع نشوند، رئيسجمهور بايد شخصاً در صحن علنی مجلس به سوالات نمايندگان پاسخ دهد.
اکنون نمايندگان مجلس میگويند از پاسخهای نمايندههای دولت “قانع نشدهاند”و به اين ترتيب محمود احمدینژاد پس از دريافت درخواست نمايندگان برای حضور در مجلس تا يک ماه فرصت دارد که برای پاسخگويی به مجلس برود.
مقامهای دولتی از حضور احمدینژاد در مجلس استقبال کردهاند اما برخی نمايندگان مجلس “نگران هستند” که احمدینژاد از تربون مجلس سخنان “جنجالی” مطرح کند.