رئیس جمهور آمریکا و رهبر کره شمالی در احلاس تاریخی سنگاپور موفق شدند سندی همه‌جانبه را برای خلع سلاح هسته‌ای شبه جزیره کره به امضاء برسانند. پس از امضای سند، رهبران دو کشور آمریکا و کره شمالی روی پله‌های هتل بار دیگر با یکدیگر دست دادند.

سه‌شنبه ۱۲ ژوئن سنگاپور: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی سند تاریخی خلع‌سلاح هسته‌ای شبه‌جزیره کره را امضاء می‌کنند

کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی پیش از آنکه سند خلع سلاح را امضاء کند گفت رهبران دو کشور در «یک دیدار تاریخی» تصمیم گرفتند « آنچه را که در گذشته اتفاق افتاده پشت سر خود بگذارند.»

رهبر کره شمالی گفت: جهان از این پس تغییر خواهد کرد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا گفت خلع سلاح هسته‌ای شبه‌جزیره کره «بسیار بسیار سریع» اتفاق می‌افتد.

ترامپ در ادامه این سخنان گفت «رابطه خاصی» با کیم جونگ اون برقرار کرده و ازین پس رابطه ایالات متحده با کره شمالی هم متفاوت خواهد بود.

رئیس جمهور آمریکا تأکید کرد که به زودی کیم جونگ اون رهبر کره شمالی را به کاخ سفید دعوت می‌کند.

ترامپ یک بار دیگر به تأکید گفت که نشست سنگاپور «بسیار بسیار خوب» پیش رفته است.

کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی هم نظر مثبتی به دستاوردهای نشست خلع سلاح هسته‌ای در سنگاپور داشت. او گفت: «ما بر همه بدبینی‌ها و گمانه‌زنی‌ها نسبت به این دیدار غلبه کردیم و من فکر می‌کنم این به نفع صلح بود. فکر می‌کنم درآمد خوبی بود برای صلح.»

سران دو کشور در پایان اجلاس سنگاپور بیانیه مشترکی هم امضاء کردند. کیم جونگ اون متعهد شده که «در اسرع وقت» کره شمالی را خلع سلاح هسته‌ای کند. در مقابل ترامپ هم «تضمین‌های امنیتی» به کره شمالی داده است. رئوس بیانیه پایانی اجلاس سنگاپور:

  • آمریکا و جمهوری دموکراتیک خلق کره متعهد به ایجاد روابط تازه‌ای بین دو کشور مطابق با میل مردم دو کشور برای صلح و موفقیت می‌شوند.
  • آمریکا و جمهوری دموکراتیک خلق کره تلاش‌های مشترکی را برای ایجاد یک نظام صلح پایدار و باثبات در شبه جزیره کره آغاز می‌کنند.
  • جمهوری دموکراتیک خلق کره با تاکید مجوز بر بیانیه ۲۷ آوریل ۲۰۱۸ پانمونجوم متعهد به تلاش در جهت خلع سلاح هسته‌ای کامل شبه جزیره کره می‌شود.
  •  آمریکا و جمهوری دموکراتیک خلق کره متعهد می‌شوند که موارد باقی مانده مربوط به اسرای جنگی و مفقودین در جنگ را از جمله با استرداد گروهی که تاکنون شناسایی شده‌اند، حل و فصل کنند.

هنوز «تضمین‌های امنیتی» ترامپ به کیم جونگ اون مشخص نیست. روز گذشته مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا درباره احتمال خروج سربازان آمریکایی از شبه‌جزیره کره سکوت کرد.

آنتونیو روجیرو، تحلیلگر پژوهشکده‌ نزدیک به دموکرات‌ها در واشنگتن به خبرگزاری رویترز گفته است:

«معلوم نیست که در آینده آیا گفت‌وگوهای دیگری برای خلع سلاح هسته‌‌ای کره شمالی برگزار می‌شوند. [توافق ترامپ با کیم] ظاهراً نسخه تازه‌تری از مذاکرات ۱۰ سال قبل آمریکا با کره شمالی است و از هم‌این‌روی پیشرفت بزرگی به شمار نمی‌آید.»

در بیانیه پایانی اجلاس سنگاپور همچنین به رفع تحریم‌های اقتصادی اشاره‌ای نشده. کره شمالی و ایالات متحده آمریکا از سال ۱۹۵۳ تاکنون در جنگ به سر می‌برند. در بیانیه پایانی به قرارداد صلح بین دو کشور نیز اشاره نشده است.

وانگ یی، وزیر خارجه چین اعلام کرده که جمهوری خلق چین از نشست کیم – ترامپ در سنگاپور استقبال می‌کند و از توافقی که در این نشست حاصل شود، حمایت خواهد کرد و همچنین امیدوار است که دو کشور به یک توافق پایدار برای خلع سلاح هسته‌ای شبه‌جزیره کره دست یابند. وزیر خارجه چین اما در همان حال گفته است: «هم‌زمان می‌بایست مکانیسمی برای صلح در شبه‌جزیره کره یافت شود، چنانکه نگرانی‌های منطقی امنیتی در این زمینه برطرف گردد.»

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا از طریق توئیتر اعلام کرده که در گفت‌وگوی تلفنی با وزیران خارجه  ژاپن و کره جنوبی آن‌ها را در جریان جزئیات توافق ترامپ با کیم جونگ اون در نشست سنگاپور قرار داده است.

قیمت دلار و نفت خام در بازهای جهانی در پرتو موفقیت اجلاس سنگاپور افزایش یافت.

بیشتر بخوانید: