فيلم مستند “کول فرح” به کارگردانی مهوش شيخالاسلامی در جشنواره باستانشناسی آمريکا به نمايش گذاشته میشود.
به گزارش خبرگزاری کار ايران (ايلنا)، دهمين دوره جشنواره فيلم و ويدئوی آمريکا، در روزهای ۲۰ تا ۲۴ ارديبهشتماه سال جاری خورشيدی برگزار خواهد شد.
در جشنواره ياد شده، نشستی با موضوع “ميراث فرهنگی” برگزار خواهد شد که ضرورت توليد فيلم در زمينه باستانشناسی مورد بحث و بررسی قرار میگيرد.
مستند “کول فرح” که يکی از توليدات مرکز گسترش سينمای مستند و تجربی است در کنار ۳۰ فيلم ديگر با عنوانهای باستانشناسی و فرهنگ بومی ملل به نمايش عمومی درخواهد آمد.
به نوشته پايگاه جامع اطلاعات سينمای ايران، پژوهشگر و کارگردان اين فيلم مستند مهوش شيخالاسلامی، تصويربردار ماجد نيسی، صداگذار و تدوين کامبيز صفاری، مدير توليد امين سپهريان و تهيهکننده آن مرکز گسترش سينمای مستند و تجربی است.
مهوش شيخ الاسلامی بهعنوان مدير توليد و برنامهريز در مجموعههای تلويزيونی دايی جان ناپلئون، کوچک جنگلی، هزار دستان و سربداران نيز همکاری داشته است
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) در سال ۱۳۸۹ اين فيلم به جشنواره فيلمهای مستند شفيلد انگليس نيز راه يافته بود.
فيلم “کول فرح” يکی از ۱۳۲ اثر راهيافته به اين رويداد سينمايی بود که در بخش خاورميانه (۱۴ و ۱۶ آبانماه) به نمايش گذاشته شد.
اين مستند ۴۲ دقيقهای به زندگی مردی بختياری میپردازد که سالهاست در منطقه کول فرح زندگی و از آثار باستانی اين منطقه نگهبانی میکند.
گريشمن فرانسوی که برای بازديد و تحقيق به آن منطقه آمده بود با اين فرد ملاقات کرد. او در سنين جوانی مسايل بسياری را از گريشمن ياد گرفت و پس از آن ملاقات بود که تصميم گرفت همه زندگی خود را وقف اين بنا کند.
مهوش شيخ الاسلامی متولد ۱۳۲۴ شهر ملاير در مدرسه فيلم لندن در رشته سينما تحصيل کرده است.
وی فعاليت هنری خود را با کارگردانی فيلم مستند “توپ” آغاز و با مديريت توليد، دستياری و منشیگری صحنه ادامه داد.
شيخ الاسلامی بهعنوان مدير توليد و برنامهريز در مجموعههای تلويزيونی دايی جان ناپلئون، کوچک جنگلی، هزار دستان و سربداران نيز همکاری داشته است.
از فعاليتهای او میتوان به داوری در جشنوارههای فيلم مستند تامپره ۲۰۰۰، مستند کيش و جشن خانه سينما اشاره کرد. يوفک، چارشو، به کجا تعلق دارم، خانه دوم و ماده ۶۱ از ساختههای پيشين اين کارگردان هستند.
از افتخارات سينمايی شيخ الاسلامی میتوان از جايزه بزرگ جشنوارههای تامپوه فنلاند، ويادوکوند پرتغال و سنپترزبورگ روسيه، پلاک افتخار لويی لوپرنس جشنواره ليدز، جايزه بهترين فيلم بخش بينالملل جشنواره سينمای جوان برای فيلم چارشو، جايزه نخست جشنواره مستند دريايی کيش و ارگ جديد بم، جايزه بهترين فيلم جشنواره رومانی و جايزه جشنواره ياماگاتای ژاپن برای فيلم پير حرا نام برد.
کول فرح نام تنگهای در هفت کيلومتری شمال شرقی ايذه واقع در استان خوزستان است که در آنجا شش نقش برجسته ايلامی حجاری شده است.