مجتبی‌ ذوالنور، نماینده اصولگرای قم در مجلس و از مخالفان دولت می‌گوید بر اثر مشکلات مؤسسات مالی بسیاری از مردم «به خاک سیاه نشسته‌اند» و فشارهای پشت پرده مانع از طرح سئوال نمایندگان مجلس از رئیس‌جمهور در این‌باره شد.

مجتبی‌ ذوالنور، نماینده اصولگرای قم در مجلس شورای اسلامی
مجتبی‌ ذوالنور، نماینده اصولگرای قم در مجلس شورای اسلامی

مجتبی ذوالنور گفت: «۶ میلیون نفر» در کشور از مشکلات مؤسسات مالی آسیب دیده‌اند که به‌گفته او «بعضی از آن‌ها زندگی‌هایشان به دلیل مشکلات مؤسسات مالی از هم متلاشی شده و به خاک سیاه نشسته‌اند، بعضی‌ها همسرشان از آن‌ها جدا شده، بعضی‌ها قبلا عزیز بوده‌اند و اکنون ذلیل شده‌اند، بعضی‌ها دق کرده‌اند و عمرشان از دست رفته است».

این نماینده اصولگرا «دست‌های پشت پرده» را دلیل لغو سئوال از رئیس‌جمهور درباره مؤسسات مالی دانست و گفت: «با فشارهای گسترده و متعددی که از سوی مجموعه ریاست جمهوری به برخی از نمایندگان مجلس وارد آمده است برخی نمایندگان امضای خود را در این زمینه پس گرفتند و در حال حاضر تعداد امضاهای این طرح از حد نصاب افتاده است.»

۸ خردادماه جاری، ولی داداشی، نماینده آستارا در مجلس شورای اسلامی گفت با پس گرفتن امضای شماری از نمایندگان، سئوال از حسن روحانی، رئیس‌جمهور درباره وضعیت مؤسسات مالی و اعتباری از حد نصاب افتاد و از دستور کار مجلس خارج شد.

به‌گفته بهروز نعمتی سخنگوی هیأت رئیسه مجلس، ۵۰ نفر از نمایندگان امضای خود را پس گرفته‌اند.

پیش از این خبرگزاری فارس گزارش داده بود که ۱۰۴ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواستار پاسخگویی حسن روحانی درباره نابسامانی‌های پیش آمده در مورد مؤسسات مالی شده بودند.

مجتبی ذوالنور در این‌باره افزود: «بر اساس بررسی‌های صورت گرفته مشخص شده است که نمایندگان مجلس طی روند طبیعی امضای خود را از طرح سئوال از رئیس‌جمهور پس نگرفته‌اند؛ پس از این‌که نمایندگان امضای خود را از این طرح پس گرفتند از آن‌ها پرسیدم که چرا این کار را کرده‌اند؟! اغلب آنان بحث فشار از سوی دولت و مجموعه ریاست جمهوری را مطرح می‌کنند.»

در یک سال اخیر اعتراضات گسترده‌ای علیه مؤسسات مالی و اعتباری مختلف در ایران صورت گرفته است. نام مؤسساتی چون البرز ایرانیان، فرشته، ثامن‌الحجج، افضل طوس، نور، میزان، حافظ، آرمان، کاسپین و مؤسسات کوچک‌تر، با تحصن، بست‌نشینی و اعتراضات خیابانی سپرده‌گذاران گره خورده است.

بیشتر بخوانید: