علی مطهری، نماينده مجلس ايران گفته است: “حق هر شهروندی است که از مقام رهبری حضوراً يا به وسيله نامه سوال کند.”

مطهری در گفت‌وگويی با تارنمای ملت‌آنلاين که يکشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۰ منتشر شد، گفت: “اصل نامه‌نگاری (به رهبر ايران) را درست می‌دانم اما ادبيات نامه‌ها بايد مودبانه و محترمانه باشد و بايد به‌گونه‌ای عمل شود که ابهت و اقتدار رهبری شکسته نشود.”

در چند هفته اخير شماری از چهره‌های سياسی منتقد حکومت ايران، نامه‌های سرگشاده‌ای را در انتقاد از وضعيت حاکم بر اين کشور به آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی نوشته‌اند.

به گفته مطهری “رهبر انقلاب هم نشان داده‌اند که به سوالات و انتقادات با روی‌باز پاسخ می‌دهند و بارها اعلام کرده‌اند که رهبری هم انتقادپذير و پاسخگوست.”

علی مطهری: اصل نامه‌نگاری (به رهبر ايران) را درست می‌دانم اما ادبيات نامه‌ها بايد مودبانه و محترمانه باشد و بايد به‌گونه‌ای عمل شود که ابهت و اقتدار رهبری شکسته نشود

وی افزوده است: “گاهی مريدها و اطرافيان يک شخصيت کار را خراب می‌کنند چون تمايل به بت‌سازی و عدم پاسخگويی آن شخصيت دارند. ممکن است کسی سئوالی و حتی انتقادی از رهبری داشته باشد و در عين‌حال مطيع ايشان باشد.”

علی مطهری در بخش ديگری از اين گفت‌وگو گفته است “بحران سياسی” ايران تا هنگامی که اکبر هاشمی رفسنجانی، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام به صحنه قدرت برنگردد، “تمام نمی‌شود.”

اين نماينده مجلس نظرات هاشمی رفسنجانی را “عادلانه و واقع‌بينانه” توصيف کرده و گفته است مخالفان هاشمی رفسنجانی نمی‌توانند وی را از انقلاب حذف کنند.

به گفته مطهری، هاشمی رفسنجانی “پايگاه اجتماعی خوبی دارد و مردم قدردان خدمتگزاران خود هستند.”

هاشمی رفسنجانی پس از انتخابات بحث‌انگيز رياست‌جمهوری سال ۱۳۸۸ ايران در خطبه‌های نماز جمعه ۲۶ تير ۸۸ از برخی خواسته‌های مخالفان و منتقدان حکومت از جمله آزادی زندانيان سياسی و آزادی رسانه‌ها حمايت کرد.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در دو سال گذشته بارها از وضعيت حاکم بر ايران انتقاد کرده و خواهان اصلاح روند فعلی شده است.

با ادامه يافتن مواضع انتقادی هاشمی رفسنجانی، حاميان حکومت سال گذشته در انتخابات هيأت رئيسه مجلس خبرگان رهبری، آيت‌الله محمدرضا مهدی کنی را به عنوان گزينه خود برای رياست مجلس خبرگان معرفی کردند.

با اين اقدام حاميان حکومت، هاشمی رفسنجانی کانديدای رياست مجلس خبرگان نشد و به اين ترتيب مهدوی کنی جانشين وی در ريسات مجلس خبرگان شد.

همچنين شورای عالی انقلاب فرهنگی نيز با افزايش اعضای هيأت امنای دانشگاه آزاد، نفوذ و اختيارات هاشمی رفسنجانی را بر اين دانشگاه کاهش داده است.

در همين حال تحليلگران مسائل سياسی ايران می‌گويند احتمال دارد آيت‌الله علی خامنه‌ای، رئيس جديدی برای ششمين دوره مجمع تشخيص مصلحت نظام انتخاب کند و هاشمی رفسنجانی را از رياست اين نهاد مشورتی کنار بگذارد.

دوره پنجم مجمع تشخيص مصلحت بهمن ۱۳۹۰ تمام می‌شود و آيت‌الله خامنه‌ای بر اساس قانون اساسی ايران بايد اعضای ششمين دوره را منصوب کند.

اکبر هاشمی رفسنجانی که هم‌اکنون ۷۷ سال سن دارد در سال ۱۳۱۳ در “بهرمان” نوق در حومه شهرستان رفسنجان به دنيا آمد.

وی پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ ايران، سمت‌های رئيس مجلس، رئيس‌جمهوری، رئيس مجلس خبرگان رهبری و رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام را بر عهده داشته است.