گروه خودروسازی پژو پی اس ای اعلام کرده است که چنانچه دولت فرانسه تضمینهای لازم برای حمایت از این گروه در برابر تحریمهای اقتصادی آمریکا را ندهد، فعالیتهایش در ایران را متوقف خواهد کرد.
بعد از خروج آمریکا از توافق هستهای با ایران، امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه گفته بود که شرکتهای فرانسوی خود به تنهایی میبایست درباره ادامه فعالیتهایشان در ایران تصمیم بگیرند. مکرون گفته بود نمیتواند شرکت توتال را متقاعد کند که به قراردادش در میدان پارس جنوبی عمل کند. اتحادیه اروپا پیشنهاد داده است که به جای شرکتهای بزرگ که سهم بزرگی از بازار آمریکا را دارند، شرکتهای کوچک در ایران سرمایهگذاری کنند.
گروه خودروسازی پژو پی اس ای دوشنبه ۱۴ خرداد اعلام کرد که بر اساس قوانین آمریکا میبایست خط تولیدش در ایران را تا سه روز آینده متوقف کند. با کمک دولت فرانسه، پژو – سیتروئن با دولت آمریکا در حال گفتوگوست با این امید که شامل معافیت از تحریمهای آمریکا شود.
گروه خودروسازی پژو – سیتروئن در بیانیهای که غروب دوشنبه ۴ ژوئن/ ۱۴ خرداد منتشر کرده گفته است فعالیت این گروه در ایران فقط یک درصد از سود کلی قراردادهایشان در سراسر جهان را شامل میشود.
بر اساس قراردادی که این گروه خودروسازی فرانسوی در سال ۲۰۱۶ با ایران منعقد کرده، میبایست تا سال ۲۰۲۰، ۴۰۰ میلیون یورو برای تولید ۴۴۵ هزار دستگاه خودرو سرمایهگذاری کند.
لیندا جاکسون، مدیر عامل گروه خودروسازی پژو پی اس ای بعد از خروج آمریکا از برجام به خبرگزاری رویترز گفته بود که استراتژی این شرکت در قبال ایران تغییر نکرده است، اما با این حال تحولات را با احتیاط دنبال میکند. به گفته جاکسون، در آغاز راهاندازی خط تولید این شرکت در ایران، استقبال از خودروهای سیتروئن سی ۳ در ایران بدان حد بوده که در سه ساعت اول، دو هزار دستگاه از این خودروها به فروش رفته است.
خط تولید سیتروئن سی ۳ در کاشان قرار دارد و سیتروئن پی اس ای برای تولید این نوع از خودروها با سایپا شریک است.