اتحاديه عرب به دليل “اوج گرفتن خشونتها” در سوريه، مأموريت ناظران خود را در اين کشور متوقف کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، نبيل العربی، دبيرکل اتحاديه عرب گفت: “پس از رايزنی با وزرای امور خارجه کشورهای عرب و به دليل ادامه يافتن خشونتها عليه غيرنظاميان در سوريه، تصميم گرفته شد کار ناظران در اين کشور تعليق شود.”
فعالان سوری میگويند در پنج روز گذشته حدود ۲۱۲ نفر در شهرهای حمص، ادليب و حماه به دست نيروهای امنيتی سوريه کشته شدهاند.
دولت سوريه تصميم اتحاديه عرب را برای توقف کار ناظرانش در اين کشور “تأسف برانگيز و تعجبآور” ناميده است.
۱۶۵ ناظر اتحاديه عرب از ۲۶ دسامبر ۲۰۱۱ برای يافتن راهحل توقف خشونتها در سوريه وارد اين کشور شده بودند.
، نبيل العربی، دبيرکل اتحاديه عرب: پس از رايزنی با وزرای امور خارجه کشورهای عرب و به دليل ادامه يافتن خشونتها عليه غيرنظاميان در سوريه، تصميم گرفته شد کار ناظران در اين کشور تعليق شود
اتحاديه عرب همچنين هفته گذشته پيشنهاد کرد برای حل بحران جاری سوريه، بشار اسد، رئيسجمهور اين کشور قدرت را به معاون اول خود واگذار کند. هدف از اين طرح توقف خشنونتها و تشکيل دولت وحدت ملی اعلام شده بود.
اما دولت سوريه اين طرح اتحاديه عرب را “حمله به حق حاکميت ملی و دخالت آشکار در امور داخلی خود” ناميده و آن را رد کرده است.
با شدت يافتن خشونتها در سوريه، مراکش متن پيشنويس قطعنامهای را در محکوميت دولت سوريه به شورای امنيت سازمان ملل ارائه کرد.
اين پيشنويس تازه که در شورای امنيت مطرح شده، خواهان پايان دادن به خشونت و سرکوب معترضان سوری است که بيش از ۵۴۰۰ نفر از آنها از مارس ۲۰۱۱ تاکنون کشته شدهاند.
در اين پيشنويس خواسته شده تا بشار اسد، رئيسجمهوری سوريه، قدرت خود را برای تشکيل دولت وحدت ملی به معاونش واگذار کند.
اما ويتالی چورکين، سفير روسيه در سازمان ملل متحد گفته است بخشهايی از اين پيشنويس از جمله واگذاری قدرت در سوريه “غير قابل قبول” است.
پيش از اين در اکتبر سال ۲۰۱۱ ميلادی، تلاش آمريکا، فرانسه، بريتانيا، آلمان و پرتغال برای تصويب قطعنامه تحريمی عليه سوريه در شورای امنيت با وتوی روسيه و چين روبهرو شد.
اعتراضات در سوريه از مارس ۲۰۱۱ آغاز شد. معترضان خواهان کنارهگيری بشار اسد، رئيسجمهوری سوريه از قدرت هستند.
بر پايه آمار سازمان ملل در اعترضات ۱۰ ماه گذشته سوريه ۵۴۰۰ نفر از مخالفان کشته شدهاند. دولت سوريه نيز میگويد در اين مدت دو هزار نيروی امنيتی نيز کشته شدهاند.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد (يونيسف، اعلام کرده از آغاز اعتراضات در سوريه تاکنون دستکم ۳۸۴ کودک کشته شدهاند.
يونيسف گفت تعداد کودکان در زندانهای سوريه نيز تقريباً به همان ميزان کودکان کشته شده است.