اتحاديه عرب در نامه‌ای به بان کی‌مون، دبيرکل سازمان ملل خواهان واکنش شورای امنيت برای پايان دادن به بحران سوريه شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، نبيل العربی، دبيرکل اتحاديه عرب و حمد بن جاسم، نخست‌وزير قطر که کشورش رياست دوره‌ای اتحاديه عرب را بر عهده دارد در نامه‌ای به بان کی‌مون خواهان پشتيبانی شورای امنيت از اتحاديه عرب شدند.

چند هفته پيش نيز بان کی‌مون، دبيرکل سازمان ملل در واکنش به رويدادهای سوريه، از اعضای شورای امنيت خواسته است در برابر بحران اين کشور هماهنگ شوند.

به گفته وی شمار کشته‌شدگان در سوريه به مرحله غيرقابل قبولی رسيده و نمی‌توان اجازه داد اين وضعيت ادامه پيدا کند.

نبيل العربی، دبيرکل اتحاديه عرب و حمد بن جاسم، نخست‌وزير قطر که کشورش رياست دوره‌ای اتحاديه عرب را بر عهده دارد در نامه‌ای به بان کی‌مون خواهان پشتيبانی شورای امنيت از اتحاديه عرب شدند

پيش از اين در اکتبر سال ۲۰۱۱ ميلادی، تلاش آمريکا، فرانسه، بريتانيا، آلمان و پرتغال برای تصويب قطعنامه تحريمی عليه سوريه در شورای امنيت با وتوی روسيه و چين روبه‌رو شد.

روسيه و چين با انتقاد از هرگونه اقدام جهانی عليه سوريه می‌گويند از اصلاحات داخلی در اين کشور پشتيبانی می‌کنند.

وليد معلم، وزير خارجه سوريه گفته است برخی کشورهای عربی می‌خواهند رويدادهای سوريه را بين‌المللی کنند.

به گفته وی روسيه اجازه دخالت خارجی را در سوريه نخواهد داد.

در همين حال پس از آنکه عربستان سعودی اعلام کرد ناظران خود را از سوريه فرا خوانده، شش کشور ديگر نيز گفته‌اند به کار ناظران خود در اين کشور پايان می‌دهند.

با اين حال سوريه موافقت خود را با تمديد يک ماهه حضور ناظران اتحاديه عرب اعلام کرده است.

ناظران اتحاديه عرب برای نظارت بر اجرای طرح صلح، از ۲۶ دسامبر ۲۰۱۱ در سوريه مستقر شده‌اند. اين طرح خواهان توقف خشونت‌عليه معترضان، آزادی زندانيان و خارج کردن ارتش و تانک‌ها از شهرهای سوريه است.

اتحاديه عرب همچنين از بشار اسد، رئيس‌جمهوری سوريه خواسته تا برای تشکيل دولت وحدت ملی، قدرت را به معاونش واگذار کند. سوريه اين طرح اتحاديه عرب را “حمله به حق حاکميت ملی و دخالت آشکار در امور داخلی خود” ناميده و آن را رد کرده است.

اعتراضات در سوريه از مارس ۲۰۱۱ آغاز شد. معترضان خواهان کناره‌گيری بشار اسد، رئيس‌جمهوری سوريه از قدرت هستند.

سازمان ملل می‌گويد از هنگام آغاز اعتراضات در سوريه بيش از ۵۴۰۰ در اين کشور کشته شده‌اند که حدود ۳۰۰ نفر از آن‌ها کودک بوده‌اند. دولت سوريه نيز می‌گويد در اين مدت دو هزار نيروی امنيتی نيز کشته شده‌اند.

با اين حال مخالفان حکومت سوريه می‌گويند شمار کشته‌شدگان اعتراضات در اين کشور به ۶۵۲۲ نفر رسيده است.