وزارت خزانه‌داری آمریکا ۵ فرد ایرانی مرتبط با سپاه پاسداران را به دلیل ارسال تجهیزات فنی موشک‌های بالستیک و تأمین سلاح برای حوثی‌های یمن تحریم کرد. این افراد عبارت‌اند از: مهدی آذرپیشه، محمد جعفری، محمود باقری کاظم‌آباد، جواد بردبار شیرامین و محمدعلی حدادنژاد تهرانی.

۲۱ مه/ ۳۱ اردیبهشت: استیو منوچین، وزیر خرانه‌داری آمریکا در جمع خبرنگاران در کاخ سفید

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا سه‌شنبه ۲۲ مه/ ۱ خرداد با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده است که اشخاص یاد شده، با برنامه موشکی سپاه پاسداران همکاری می‌کنند و با ارسال تجهیزات فنی لازم برای تولید موشک‌های بالستیک به انصارالله یمن کمک کرده‌اند که شهرهای عربستان سعودی و تأسیسات نفتی این کشور هدف حملات موشکی قرار گیرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در این بیانیه پنج فرد ایرانی مرتبط با برنامه موشکی سپاه پاسداران را متهم کرده که با تجهییز حوثی‌های یمن مانع از ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه سازمان ملل متحد به یمن شده‌اند و علاوه بر این حمل و نقل دریایی در یکی از مهم‌ترین راه‌های دریایی جهان را مختل کرده‌اند.

استیون منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا گفته است:

«ایالات متحده حمایت جمهوری اسلامی از حوثی‌های یمن را تحمل نمی‌کند. همه کشورهای منطقه باید مراقب باشند که ایران به یمن مستشار و سلاح و پول برای تداوم جنگ نیابتی با عربستان سعودی که یکی از متحدان آمریکاست نفرستد.»

روز گذشته مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا ۱۲ شرط برای ایران تعیین کرد. یکی از این شرط‌ها قطع کمک‌های جمهوری اسلامی به انصارالله یمن بود. پمپئو تهدید کرد که اگر ایران این شرط‌ها را برآورده نکند، آمریکا سخت‌ترین تحریم‌های تاریخ را علیه این کشور اعمال خواهد کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه سه‌شنبه ۲۲ مه/ ۱ خرداد خود می‌گوید تحریم پنج فردی که در ارتباط با سپاه پاسداران قرار دارند، در ادامه تحریم‌هایی است که علیه ولی‌الله سیف، رئیس کل بانک مرزی ایران و علی طرز علی، معاون بین‌الملل او و همچنین به دلیل سوءاستفاده از بانک بلاد اسلامی و نظام مالی عراق اعمال شده است.

سه‌شنبه هفته گذشته وزارت خزانه‌داری آمریکا علاوه بر ولی‌الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی ایران، ارس حبیبی، رئیس بانک بلاد اسلامی را نیز در فهرست تحریم‌های خود قرار داده بود. این اشخاص متهم‌اند که با سپاه قدس برای انتقال پول به حزب‌الله لبنان همکاری کرده‌اند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا چهارشنبه ۱۶ مه/ ۲۶ اردیبهشت نیز اعلام کرد که با همکاری عربستان سعودی، بحرین، کویت، عمان، قطر و امارات متحده عربی، علاوه بر حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان و معاون او، محمد یزبک، حسین الخلیل، و ابراهیم الامین السید که همگی از اعضای شورای رهبری حزب‌الله هستند را در فهرست تحریم‌های خود قرار داده است. تنها دو روز بعد آمریکا عبدالله صفی‌الدین، نماینده حزب‌الله لبنان در ایران و محمد ابراهیم بازی، تأمین‌کننده مالی این گروه و پنج شرکت مربوط به او را در فهرست تحریم‌های خود قرار داد.

بیشتر بخوانید: