علی مطهری، نماينده مجلس ايران گفت باراک اوباما، رئيسجمهوری آمريکا در نامهای از ايران درخواست برگزاری “مذاکره مستقيم” کرده است.
ايران تأييد کرده است که اوباما از سه کانال به آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی نامه فرستاده است.
مطهری چهارشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۰ به خبرگزاری فارس گفت: “اوباما در اين نامه برای مذاکره و حل و فصل اختلافات فیمابين اعلام آمادگی کرده است.”
به گفته اين نماینده مجلس ايران، در اين نامه هم گفته شده که بستن تنگه هرمز خط قرمز آمريکاست و هم اينکه درخواست مذاکره مستقيم مطرح شده است.
مطهری بخش اول اين نامه آمريکا را “تهديدآميز” و بخش دوم را “دوستانه” خوانده است.
اوباما در سال ۲۰۰۹ نيز در نامهای به آيتالله خامنهای درخواست گفتوگو و مذاکره را مطرح کرد اما با واکنش منفی رهبر جمهوری اسلامی روبهرو شد
اوباما در سال ۲۰۰۹ نيز در نامهای به آيتالله خامنهای درخواست گفتوگو و مذاکره را مطرح کرد اما با واکنش منفی رهبر جمهوری اسلامی روبهرو شد.
روز دوشنبه علیاکبر ولايتی، مشاور آيتالله علی خامنهای گفت نامه باراک اوباما، رئيسجمهوری آمريکا به رهبر ايران “حرف تازهای ندارد.”
به گفته رامين مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه آمريکا “پيام آمريکا درباره امنيت تنگه هرمز از طريق سفير آمريکا در سازمان ملل به سفير ما در سازمان ملل و از طريق سفير سوييس در تهران به وزارت خارجه منتقل شده است، همچنين اين پيام از طريق جلال طالبانی نيز به ايران منتقل شده است.”
تنش درباره تنگه هرمز بين ايران و آمريکا پس از توافقهای اوليه غرب برای تحريم خريد نفت ايران بالا گرفت. چند هفته پيش محمدرضا رحيمی، معاون اول رئيسجمهور ايران گفت: “اگر بنا باشد نفت ايران را تحريم کنند، يک قطره نفت از تنگه هرمز عبور نخواهد کرد.”
پس از تهديد اين مقام دولت ايران، آمريکا اعلام کرد هر کسی که آزادی رفت و آمد را در تنگه بينالمللی هرمز تهديد کند، به وضوح در جامعه جهانی جايی نخواهد داشت و هيچگونه اخلالی در اين تنگه تحمل نمیشود.
سپاه پاسداران ايران نيز در واکنش به اين هشدارها اعلام کرد تهديد را با تهديد پاسخ خواهد داد.
با اين حال پس از دو هفته مناقشه بر سر تنگه هرمز، احمد وحيدی، وزير دفاع ايران در جمع خبرنگاران گفت: “ما نگفتيم تنگه هرمز را میبنديم بلکه مسأله اين است که اگر کسی بخواهد امنيت خليج فارس را به خطر اندازد، برای همه به خطر میافتد.”
در جواب:ارسال شده توسط کاربر مهمان در تاریخ پنجشنبه, 10/29/1390 – 13:01
نه دوست عزیز شما دچار کج-فهمی شده اید. بیت رهبری کجا و بنده کجا. مشکل اینست که همه نوشته های بنده ریشه در ایراندوستی دارد و ترسم که اسراییل جنین رودستی به امریکا و ایران همزمان بزند و دو کشور را در وضعیت جنگ قرار دهد.
کاربر مهمان / 20 January 2012
اولین نظر نوشته شده بوی بیت رهبری می دهد. این رهبری باید به هر قیمت سرنگون شود در چاه! و گر نه او بهرقیمتی ایران را ناتبود خواهد کرد.
کاربر مهمان / 19 January 2012
ما که ندانستیم این چه بصیرتی است که اقایان از مذاکره امتناع می کنند و دستی دستی دارند کشور را به سمت و سوی نابودی و جنگ میکشانند.
کاربر مهمان / 18 January 2012
بيخود نيست محبوبيتش سقوط کرده .. يک تهديد الکي بستن تنگه هرمز آنقدر ترس دارد ؟….
کاربر مهمان / 18 January 2012
بازهم سیاستهای نابخردانه ایران دارد راه را بر یک پیش امد خوب میبندد. قدر مسلم اینست که هم اکنون با ایجاد تنش در منطقه به وسیله ایران و تا حدودی هم امریکا اسراییل از این ماجرا ممکن است سوء استفاده کند. با اطلاع از روش های “اب زیرکاهانه” اسراییل بعید نیست که اسراییل برای ایجاد جنگ بین جمهوری اسلامی و امریکا دست به یک شگرد بی سابقه بزند. در این صورت اگر احیانا اسراییلی ها در لباس مبدل (سپاه) و در قایقهای شبیه سپاه به نیروهای امریکایی مستقر در خلیج پارس یک شبیخون کوچک بزنند جرقه جنگ را شروع خواهد کرد و همان که نباید بشود خواهد شد.
در این مرحله این وظیفه بیت رهبری و دولت است که قسمت دوم این نامه یعنی بعد پیشنهاد مذاکره را با بزرگنمایی و اطلاع رسانی کافی به مردم ایران حالی کنند و کشور را از این حالت تنش الود به در اورند. همانطوریکه می بینیم با گسترش تحریم ها وضع اقتصاد ایران بدتر و بدتر خواهد شد. روزی خواهد رسید که دلار امریکا به 2500-تومان برسد و این بدان معنی است که مردم قدرت خریدشان به حدی خواهد رسید که یارانه های دولت هیچ کمک چشمگیری به مردم نکند و سقوط دولت و نظام را رقم بزند.
اینکه جمهوری اسلامی مذاکره نکند و خود را با شهیدنمایی در دنیا گوشه گیر کند برای اسراییل بهترین سناریو است. زیرا با این حالت میشود سرانجام رژیم را بازی داد و نابود کرد. سردمداران رزیم انقدر از مظلومیت امام حسین و ظلم معاویه و یزید روضه خوانده اند که فکر میکنند بقیه مردم دنیا هم این نگرش را قبول دارند. در حالیکه دنیا به عاشورا و محرم مثل یک فستیوال غم نگاه میکند.
اندرزی که هم اکنون پیش روی ج.ا. قرار دارد اینست که با یک سیاست مدبرانه و خالی از حب و بغض های تاریخی به پای میز مذاکره برود و به اقای اوباما فرصت بدهد تا روابط با ایران را به عنوان دستاورد خود به مردم امریکا بفروشد و 4 سال دیگر در کاخ ریاست جمهوری بماند. اگر ایران بازهم به روش های مخرب و “خرچسونک-مابانه” خود در منطقه ادامه دهد بیم ان میرود که اوباما شانس انتخاب را از دست بدهد و با امدن اقای رامنی به ایران لشکر کشی شود. از هم اکنون اقای رامنی و دیگر جمهوریخواهان کاندیدای ریاست جمهوری دارند دم از حمله به ایران میزنند و این ابتکار عملی ج.ا اسلامی مبنی بر مذاکره مستقیم میتواند خیلی راهگشا باشد.
با این حرکت مسلما ایران از موقیت بسیار قوی تری پا به میدان سیاست دنیا خواهد گداشت.
کاربر مهمان / 18 January 2012
مطهری دروغ واجب می گوید. روزی روزگاری آمریکا خواهان گفتگو بود ولی خامنه ای نادان خاتمی مسمحه کار را بیغیرت و بی بصریت و بی سیاست خواند و آن درخواست در چاه جمکران افتاد. اما اینک تمام آن نامه و چنانکه خبرش را جواسیس به بیرون افکنده اند سراسر تهدید بوده است.
کاربر مهمان / 18 January 2012