علی النعيمی، وزير نفت عربستان سعودی گفت در صورتی که قدرتهای غربی، نفت ايران را تحريم کنند، عربستان آماده است برای تأمين نياز بازار جهانی، توليد نفت خود را افزايش دهد.
نعيمی دوشنبه ۱۶ ژانويه (۲۶ دی ۱۳۹۰) به سیانان گفت: “عربستان میتواند توليد نفت خود را تا ۱۱ ميليون و هشتصد هزار بشکه در روز افزايش دهد. برای اين کار کافی است فقط شيرفلکهها را باز کنيم.”
به گفته وی، عربستان در حال حاضر روزانه ۹ ميليون و هشتصدهزار بشکه نفت توليد میکند.
علی النعيمی افزوده است عربستان میتواند توليد نفت خود را به ۱۲ ميليون و پانصدهزار بشکه در روز نيز افزايش دهد اما برای اين کار سه ماه فرصت نياز دارد.
کشورهای اروپايی ۲۳ ژانويه در نشستی موضوع تحريم نفت ايران را بررسی میکنند، تحريم نفت ايران بخشی از تحريمهايی است که در چارچوب فشار عليه ايران برای توقف برنامه اتمی اين کشور مطرح شده است
ايران پس از عربستان سعودی، دومين توليدکننده نفت در جهان است. توليد نفت ايران روزانه حدود سه ميليون و پانصد هزار بشکه در روز است.
کشورهای اروپايی ۲۳ ژانويه در نشستی موضوع تحريم نفت ايران را بررسی میکنند. تحريم نفت ايران بخشی از تحريمهايی است که در چارچوب فشار عليه ايران برای توقف برنامه اتمی اين کشور مطرح شده است.
محمدعلی خطيبی، نماينده ايران در اوپک، تصميم اتحاديه اروپا را برای تحريم نفت ايران “خودکشی اقتصادی” کشورهای اروپايی ناميده است.
رستم قاسمی، وزير نفت ايران نيز چندی پيش گفته بود نگران تحريم نفت ايران نيستيم.
کشورهای عضو اتحاديه اروپا ۱۸ درصد نفت ايران را خرديداری میکنند. ايتاليا، اسپانيا و يونان در مقايسه با ساير کشورهای اروپايی، بيشترين واردات نفت از ايران را دارند.
علاوه بر کشورهای اروپايی، چين با ۲۲ درصد، ژاپن با ۱۴ درصد، هند با ۱۳ درصد، کره جنوبی با ۱۰ درصد و ترکيه با هفت درصد پنج کشوری هستند که ۵۹ درصد نفت ايران را خريداری میکنند.
چين و هند با تحريم نفت ايران مخالفت کردهاند. ژاپن نيز گفته است در حال حاضر برای تحريم نفت ايران آمادگی ندارد.
ايران همچنين چند هفته پيش هشدار داد اگر نتواند نفت خود را در بازارهای جهانی بفروشد، اجازه نمیدهد قطرهای نفت از تنگه هرمز عبور کند.
پس از تهديد ايران، آمريکا اعلام کرد هر کسی که آزادی رفت و آمد را در تنگه بينالمللی هرمز تهديد کند، به وضوح در جامعه جهانی جايی نخواهد داشت و هيچگونه اخلالی در اين تنگه تحمل نمیشود.
سپاه پاسداران ايران نيز در واکنش به اين هشدارها اعلام کرد تهديد را با تهديد پاسخ خواهد داد.
با اين حال پس از دو هفته مناقشه بر سر تنگه هرمز، احمد وحيدی، وزير دفاع ايران در جمع خبرنگاران گفت: “ما نگفتيم تنگه هرمز را میبنديم بلکه مسأله اين است که اگر کسی بخواهد امنيت خليج فارس را به خطر اندازد، برای همه به خطر میافتد.”
در حال حاضر همه نفت توليدی عراق، کويت و قطر و بخش زيادی از نفت توليدی عربستان و امارات و همچنين بخشی از گاز توليدی قطر برای ورود به بازرهای جهانی از تنگه هرمز عبور میکند.
روزانه حدود ۱۷ درصد نفت مورد نياز دنيا از اين تنگه عبور میکند. بخش عمده رفت و آمدهای کشتیهای حامل نفت از بخش آبهای سرزمينی کشور عمان انجام میشود.
تامين امنيت کشور
با ابزارهاي سياسي
دستيار و مشاور عالي فرمانده کل قوا گفت: اگر خطراتي متوجه جمهوري اسلامي ايران شود از ابزارهاي سياسي و ديگر ابزارها براي امنيت خود استفاده مي کنيم. به گزارش ايسنا، سردار سرلشگر پاسدار سيديحيي صفوي در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشي مبني بر اخباري که در رابطه با بستن تنگه هرمز و حواشي آن در رسانه ها منعکس شده است، اظهار کرد: تنگه هرمز يک گذرگاه استراتژيک براي تجارت و انتقال انرژي است که روزانه 15 تا 17 ميليون بشکه نفت و چيزي معادل 23 تا 27 درصد نفت جهان از آن مي گذرد. وي ادامه داد: جمهوري اسلامي از آن جايي که مقتدرترين کشور منطقه است و بيشترين طول ساحل را در اين منطقه دارد تضمين کننده امنيت انرژي جهان است و اين امنيت را دسته جمعي مي داند. و اگر خطراتي متوجه جمهوري اسلامي ايران شود ما نيز از ابزارهاي سياسي و ديگر ابزارها براي امنيت خود استفاده مي کنيم.http://www.mardomsalari.com/Template1/Article.aspx?AID=19567#125090
کاربر مهمانmansour piry khanghah / 17 January 2012