ده‌ها هزار نفر از طرفداران نیکول پاشینیان، رهبر اپوزیسیون در اعتراض به مخالفت حزب جمهوری‌خواه، حزب حاکم ارمنستان در پارلمان با نخست‌وزیری پاشینیان بار دیگر به خیابان‌های ایروان آمدند و این شهر را فلج کردند.

ده‌ها هزار نفر از طرفداران نیکول پاشینیان، رهبر اپوزیسیون ارمنستان خیابان‌های ایروان را مسدود کردند.
ده‌ها هزار نفر از طرفداران نیکول پاشینیان، رهبر اپوزیسیون ارمنستان خیابان‌های ایروان را مسدود کردند.

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، اعتراضات مخالفان به‌دعوت نیکول پاشینیان صبح چهارشنبه ۲ ماه مه / ۱۲ اردیبهشت آغاز شد. تقریباً تمامی خیابان‌های ایروان مسدود شدند و بسیاری از مغازه‌ها بسته بودند. مسیر فرودگاه ایروان نیز بسته بود و رفت و آمد قطارهای بین شهری مختل شد.

روز گذشته، سه‌شنبه اول ماه مه / ۱۱ اردیبهشت حزب جمهوری‌خواه ارمنستان که بیشترین کرسی‌ها را در پارلمان در اختیار دارد به نخست وزیری نیکول پاشینیان رأی نداد. از مجموع ۱۰۰ رأی نمایندگان، ۵۵ رأی در مخالفت با نخست وزیری پاشینیان بود.

این در حالی است که حزب جمهوری‌خواه پیش از این گفته بود که به‌منظور کاهش تنش‌ها در کشور نامزدی برای پست نخست‌وزیری معرفی نخواهد کرد اما با برگزاری انتخابات زودهنگام در این کشور موافق است.

نیکول پاشینیان پیش از رأی‌گیری پارلمان هم گفته بود حزب حاکم نمی‌گذارد او نخست‌وزیر شود. رهبر اپوزیسیون از طرفدارانش خواست تا فشار بر حزب حاکم را افزایش دهند.

در تظاهرات روز چهارشنبه جمعیت شرکت‌کننده که در میان آن‌ها زنان و سالخوردگان نیز به‌چشم می‌خوردند با در دست داشتن پرچم‌های ارمنستان فریاد می‌زدند: «ارمنستان آزاد و مستقل».

پاشینیان خطاب به جمعیت طرفدار خود گفت: «متروها و خیابان‌ها بسته شده‌اند. مسیر فرودگاه هم مسدود شده و مدارس و دانشگاه‌ها هم به جنبش معترضان پیوسته‌اند.»

سرگی کُنسولیان،یک تاجر ۴۵ ساله به خبرگزاری فرانسه گفت: «مردم تسلیم نمی‌شوند، معترضان عقب‌نشینی نمی‌کنند.»

گایان امیراگیان، دانشجوی ۱۹ ساله هم درباره ادامه اعتراضات گفت: «ما پیروز می‌شویم زیرا متحد هستیم، همه مردم ارمنستان متحد هستند.»

اعتراضات در ارمنستان از جمعه ۱۳ آوریل / ۲۴ فروردین آغاز شد و معترضان خواهان استعفای سرژ سرکیسیان، نخست‌وزیر این کشور شده بودند. آن‌ها سرکیسیان را متهم می‌کردند که می‌خواهد به هر قیمتی که شده در قدرت بماند.

سرکیسیان زیر فشار اعتراضات مخالفان دوشنبه ۲۳ آوریل / ۳ اردیبهشت در بیانیه‌ای استعفای خود را اعلام کرد. نمایندگان پارلمان ارمنستان از روز استعفای سرکیسیان به‌مدت یک هفته فرصت داشتند تا کاندیداهای جدید برای سمت نخست‌وزیری را معرفی کنند. رأی‌گیری در این‌باره روز گذشته برگزار شد و پاشینیان، تنها کاندیدا رأی نیاورد.

سرژ سرکیسیان پس از گذشت ۱۰ سال ریاست جمهوری، بر اساس اصلاحاتی که در قانون اساسی صورت گرفته بود، به‌عنوان نخست‌وزیر به حکومت خود ادامه می‌داد. در اصلاحات انجام گرفته در قانون اساسی جمهوری ارمنستان نظام حکومتی این کشور از نیمه‌ریاستی به پارلمانی تغییر کرد و با تشریفاتی شدن پست ریاست جمهوری وظایف و اختیارات آن به ریاست مجلس و نخست‌وزیر منتقل شد. همچنین انتخابات پارلمانی دیگر به صورت کاملاً حزبی برگزار می‌شود و شرکت‌کنندگان در انتخابات رأی خود را به احزاب و برنامه‌های آن‌ها می‌دهند.

مخالفان، دولت‌های سرکیسیان را عامل رشد فسار و رشوه‌خواری در ارمنستان می‌دانند.

اکنون پارلمان ارمنستان باید یک هفته دیگر رأی‌گیری برای انتخاب نخست‌وزیر را باز هم انجام دهد اما اگر موفق به انتخاب نخست‌وزیر نشد آنگاه بر اساس قانون منحل می‌شود تا انتخابات پارلمانی برگزار شود.

بیشتر بخوانید: