کابل بار دیگر صحنه حملات انتحاری بود. در حملات انتحاری صبح دوشنبه ۳۰ آوریل/ ۱۰ اردیبهشت در یکی از پررفت و آمدترین ساعت‌های روز دست‌کم ۲۵ نفر کشته شدند. در میان کشته‌شدگان سه روزنامه‌نگار و یک عکاس خبرگزاری فرانسه نیز دیده می‌شوند. آن‌ها در محل اولین انفجار حاضر شده بودند.

حملات انتحاری صبح دوشنبه ۳۰ آوریل / ۱۰ اردیبهشت بیش از ۶۰ کشته و زخمی بر جای گذاشت.
حملات انتحاری صبح دوشنبه ۳۰ آوریل / ۱۰ اردیبهشت بیش از ۶۰ کشته و زخمی بر جای گذاشت.

این حملات تروریستی صبح دوشنبه ۳۰ آوریل / ۱۰ اردیبهشت در نزديکى يک مرکز امنيت ملى در منطقه «شش درک» کابل رخ داد و در جریان آن ۴۰ نفر نیز زخمی شدند.

یک خبرنگار خبرگزاری فرانسه، ۱۴ جسد را در بیمارستان وزیر اکبرخان مشاهده کرد، اما قربانیان دیگر به بیمارستان اورژانس غیردولتی ایتالیا اعزام شدند.

شاه مری، مدیر بخش عکاسی خبرگزاری فرانسه در کابل در محل دومین انفجار جان خود را از دست داد. دومین انفجار انتحاری به فاصله نیم ساعت پس از اولین انفجار رخ داد. شاه مری از سال ۱۹۹۶ برای خبرگزاری فرانسه کار می‌کرد. او همچنین در پوشش خبری اشغال افغانستان توسط آمریکا در سال ۲۰۰۱ مشارکت داشت.

سه روزنامه‌نگار دیگری که در این حملات کشته شدند برای شبکه تلویزیونی «طلوع» در افغانستان کار می‌کردند. این شبکه در سال ۲۰۱۶ نیز هدف یک حمله قرار گرفت و هفت نفر در جریان حمله کشته شدند. طالبان مسئولیت این حمله را برعهده گرفت.

گروه «دولت اسلامی» (داعش) مسئولیت دو حمله انتحاری صبح دوشنبه در کابل را برعهده گرفت.

حشمت استانکزی، مشاور فرماندهی پلیس کابل اعلام کرد که یک نفر که سوار بر موتورسیکلت بود خود را در برابر یک کلاس انگلیسی در نزديکى يک مرکز امنيت ملى در «شش درک» منفجر کرد. روزنامه‌نگاران که ساعت ۸ صبح برای پوشش خبری به محل حادثه رفته بودند هدف انفجار دوم قرار گرفتند.

دفتر سازمان امنيت ملى افغانستان در ماه مارس گذشته نیز هدف یک حمله قرار گرفته بود. یک تروریست پیاده از موانع پلیس عبور کرده و وارد دفتر شده و با انفجار خود سه نفر را کشته و پنج نفر را زخمی کرده بود.

به‌گفته سازمان ملل، کابل به خطرناک‌ترین منطقه افغانستان برای شهروندان این کشور تبدیل شده است. در ماه‌های اخیر بارها کابل هدف حملات انتحاری قرار گرفته که مسئولیت آن‌ها را یا طالبان و یا گروه «دولت اسلامی» (داعش) برعهده گرفته‌اند.

آخرین حمله از این موارد، یکشنبه ۲۲ آوریل / ۲ اردیبهشت رخ داد که ۶۰ کشته و ۲۰ زخمی بر جای گذاشت. این حمله در محله‌ای که بیشتر ساکنان آن را شیعیان تشکیل می‌دهند رخ داد. یک تروریست گروه داعش مرکز صدور توزیع شناسنامه (تذکره) برای انتخابات مجلس در ۲۰ اکتبر را هدف قرار داده بود.

یکی از حملاتی که بیشترین قربانی را بر جای گذاشت ۲۷ ژانویه گذشته بود که در جریان آن ۱۰۳ نفر کشته و بیش از ۱۵۰ نفر زخمی شدند.

بیشتر بخوایند: