يک خبرنگاری فرانسوی بر اثر انفجار خمپاره در شهر حمص سوريه کشته شد. ژيل ژاکيه نخستين خبرنگار اروپايی است که طی ۱۰ ماه از آغاز ناآرامی‌های سوريه کشته می‌شود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، اين خبرنگار که برای شبکه دو تلويزيون فرانسه کار می‌کرد، روز چهارشنبه ۱۱ ژانويه ۲۰۱۲ (۲۱ دی ۱۳۹۰) کشته شد. هفت نفر ديگر نيز در اين انفجار کشته و ۲۵ نفر زخمی شدند.

آلن ژوپه، وزير خارجه فرانسه، کشته شدن این خبرنگار فرانسوی را به شدت محکوم کرد و در بيانيه‌ای خواهان تحقيق درباره کشته شدن ژاکيه شد. وزير خارجه فرانسه همچنين دولت سوريه را مسئول حفاظت از جان روزنامه‌نگاران خارجی دانست.

اين خبرنگار در حالی کشته شد که ناظران اتحاديه عرب در سوريه به سر می‌برند. مخالفان می‌گويند ناظران اتحاديه عرب تنها به مکان‌هايی می‌روند که امن باشد.

آلن ژوپه، وزير خارجه فرانسه کشته شدن خبرنگار فرانسوی را به شدت محکوم کرد و در بيانيه‌ای خواهان تحقيق درباره کشته شدن ژاکيه شد

ناظران اتحاديه عرب ۲۶ دسامبر ۲۰۱۱ برای بررسی پايبندی دولت بشار اسد به طرح صلح اتحاديه عرب که با هدف پايان دادن به ۹ ماه خشونت در سوريه تدوين شده است، به اين کشور وارد شدند.

اين طرح خواهان توقف خشونت‌عليه معترضان، آزادی زندانيان و خارج کردن ارتش و تانک‌ها از شهرهای سوريه است.

فعالان سوری می‌گويند با وجود حضور ناظران اتحاديه عرب در سوريه، خشونت نيروهای دولتی عليه مخالفان همچنان ادامه دارد.

فعالان مخالف دولت سوريه ترديد دارند که مأموريت ناظران بتواند بر بشار اسد، رئيس‌جمهوری سوريه برای متوقف شدن خشونت‌ها فشار وارد کند.

بر همين پايه، انوار مالک، يکی از ناظران اتحاديه عرب با اعلام اينکه هيأت اعزامی در جلوگيری از خشونت‌ها در سوريه ناتوان است، از سمت خود استعفا کرد و سوريه را ترک نمود.

انوار مالک به رويترز گفت: “مقامات سوريه تانک‌های خود را از شهرها بيرون نبرده‌اند بلکه فقط آن‌ها را پنهان کرده‌اند تا بعد از خروج ناظران، مکان استقرار آن‌ها را تغيير بدهند.”

انوار مالک مأموريت اتحاديه عرب را يک “اقدام نمايشی” دانست و گفت سوريه ناظران را فريب می‌دهد.

سازمان ملل متحد می‌گويد از زمان آغاز ناآرامی‌ها در سوريه در مارس ۲۰۱۱ تاکنون بيش از پنج هزار نفر از مخالفان توسط نيروهای دولتی کشته شده‌اند. مقامات سوريه نيز می‌گويند در اين مدت، گروه‌های مسلح دو هزار نيروی امنيتی را کشته‌اند.