ايالات متحده آمريکا ضمن محکوم کردن ترور مصطفی احمدی روشن از مقامات مرتبط با برنامه اتمی ايران، اعلام کرد در اين بمبگذاری نقشی نداشته است.
به گزارش الجزیره، هيلاری کلينتون، وزير خارجه آمريکا شامگاه چهارشنبه ۱۱ ژانويه (۲۱ دی ۱۳۹۰) گفت: “من میخواهم هرگونه دخالت ايالات متحده را در اعمال این خشونت رد کنم.”
مصطفی احمدی روشن، معاون بازرگانی تأسيسات اتمی نطنز روز چهارشنبه در جريان يک بمبگذاری در تهران کشته شد. مقامات ايران، اسراييل و آمريکا را عامل اين ترور معرفی کردهاند.
تامی ويتور، سخنگوی شورای امنيت ملی آمريکا نيز با تکذيب دست داشتن ايالات متحده در این ترور گفت ما اعمال این نوع خشونتها عليه ايران را به شدت محکوم میکنيم.
محمد خزاعی، نماينده ايران در سازمان ملل با ارسال نامهای به بان کیمون، دبير کل اين نهاد بينالمللی خواهان محکوميت ترور مصطفی احمدی روشن شد
ويکتوريا نولاند، سخنگوی وزارت خارجه آمريکا نيز اين بمبگذاری را محکوم کرد و با خانواده احمدی روشن ابراز همدردی کرد.
خبرگزاری مهر درباره نحوه کشتهشدن احمدی روشن به نقل از شاهدان عينی گزارش داد “دو راکب يک موتورسيکلت مقابل دانشکده ارتباطات بمب دستسازی را به در سمت راست جلوی اتومبيل حامل احمدی روشن چسبانده و بعد از طی مسافتی حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ متر اين بمب عمل کرده و باعث انفجار خودرو شود.”
در دو سال گذشته چهار تن از دانشمندان مرتبط با برنامه اتمی ايران ترور شدهاند که سه نفر از آنها در اين سوءقصدها کشته شدند.
سال ۱۳۸۸ مسعود علیمحمدی، استاد فيزيک دانشگاه تهران بر اثر شليک گلوله کشته شد.
هشتم آذرماه سال ۸۹ نيز بر اثر دو انفجار بمب در دو نقطه تهران، مجيد شهرياری و فريدون عباسی، دو استاد دانشگاه بهشتی مورد سوء قصد قرار گرفتند که مجيد شهرياری جان خود را از دست داد و فريدون عباسی زخمی شد.
ايران همواره آمريکا و اسراييل را عامل اين ترورها معرفی کرده است. با اين حال اسراييل تاکنون به اين اتهامات پاسخی نداده است.
جواد جهانگيرزاده، عضو کميسيون امنيتی ملی مجلس ايران، هدف بمبگذاری اخير را “امنيتی کردن” انتخابات مجلس ايران دانسته است.
نهمين دوره انتخابات مجلس ايران ۱۲ اسفند سال جاری برگزار میشود.
در همين حال محمد خزاعی، نماينده ايران در سازمان ملل با ارسال نامهای به بان کیمون، دبير کل اين نهاد بينالمللی خواهان محکوميت ترور مصطفی احمدی روشن شد.
خزاعی در اين نامه نوشته است: “ايران نگرانی عميق خود را نسبت به اين اقدامات بیرحمانه، غيرانسانی و جنايتکارانه عليه دانشمندان ايرانی ابراز کرده و آن را قوياً محکوم میکند.”
فيگارو با اشاره به ترور احمدي روشن فاش كرد
افزايش تلاش موساد براي به كارگيري جاسوس عليه ايران
روزنامه فيگارو گزارش داد كه رژيم صهيونيستي تلاش هايش براي به كارگيري افرادي براي جاسوسي از ايران را در منطقه كردستان عراق افزايش داده است.
روزنامه فيگارو به نقل از يك منبع فرانسوي آگاه از مسايل خاورميانه گفت كه موساد با در نظر داشتن خروج نيروهاي آمريكايي از عراق، در ماه هاي اخير حضورش در منطقه كردستان عراق را در مرزهاي شمالي با ايران تقويت كرده است.
سرويس هاي اطلاعاتي فرانسه از افزايش حضور عوامل اسراييلي در كردستان مطلع شده اند.
مشخص نيست كه آيا كشته شدن مصطفي احمدي روشن ـ مهندس هسته اي ايراني ـ روز چهارشنبه در يك بمب گذاري در تهران در پي اطلاعاتي بوده است كه يكي از اين عناصر كرد حامي اسراييل نفوذ كرده در ايران ارايه كرده است يا خير.
اما نوع اين حمله يادآور ديگر حملاتي است كه اسراييل هرگز به عهده نگرفت اما كارشناسان بر اين نظرند كه آثار فعاليت موساد را بر چهره دارد. اسراييل با اين كار به سنت از بين بردن دشمنانش پيش از آن كه امنيت اسرائيل را تحليل برند، متعهد مي ماند.
مقامات ايران نيز خيلي زود به اسرائيل اشاره كردند و آن را مسوول دانستند.
يك مقام ايراني در تهران گفت كه اسراييل «مسوول اين حمله است كه روش آن مشابه روش به كار رفته در ديگر حملات عليه دانشمندان ايراني است.»
همكاري ميان موساد و سرويس هاي اطلاعاتي كرد چيز جديد نيست. اين همكاري حتي به دوران شاه و زماني بر مي گردد كه انقلاب اسلامي ايران انجام نگرفته بود. جاسوسان اسراييلي با بهره گرفتن از حمله آمريكا به عراق در سال 2003 يك بار ديگر در منطقه كردستان در شمال عراق با تاييد مقامات محلي به ويژه مسعود بارزاني، رهبر منطقه خودمختار كردستان نفوذ كردند.
به اين ترتيب موساد يا نيروهاي نظامي پيشين اسراييلي، به آرامي نيروهاي امنيتي كرد را آموزش دادند. اما در سال هاي اخير با توجه به برنامه پپهسته اي ايران، اسراييل از كردستان به عنوان پايگاهي استفاده كرده است كه از طريق آن عواملش مي توانند پناهندگان كرد ايراني در اين ناحيه را پيش از اعزام آن ها به مامويت هايي در مرز ايران استخدام كنند.
در عين حال به گزارش ايسنا، اين گزارش در حالي منتشر مي شود كه چندي پيش سه تن از اعضاي كنگره آمريكا به صراحت عمليات هاي پنهان عليه اشخاص و تاسيسات ايراني را خواستار شدند.
پيتر تي.كينگ ـ نماينده رييس كميته امنيت كشورـ، مايكل مك كال ـ رييس كميته فرعي نظارت، تحقيقات و مديريت ـ و پاتريك ميهان ـ رئيس كميته فرعي ضد تروريسم و اطلاعات جاسوسي ـ در نامه اي به باراك اوباما، رئيس جمهور اين كشور ضمن اذعان به شكست تحريم هاي اعمال شده عليه كشورمان از سال 1979 تاكنون و با ابراز نگراني از افزايش نفوذ ايران در آمريكاي لاتين كه زماني حيات خلوت آمريكا محسوب مي شد، «اقدام پنهان آمريكا عليه ايران از جمله عليه تاسيسات و اشخاص» ايراني را خواستار شدند.
آن ها هم چنين «عمليات هاي سايبري عليه ايران» و تحريم بانك مركزي ايران را از اوباما خواستار شدند. kayhan
کاربر مهمانmansour piry khanghah / 12 January 2012