سازمان عفو بين‌الملل اعلام کرد که ايران نبايد امير حکمتی را که در يک “محاکمه ناعادلانه” به اتهام جاسوسی برای آمريکا محکوم به مرگ شده است، اعدام کند.

سازمان عفو بين‌الملل در بيانيه‌ای که دوشنبه ۱۹ دی‌ماه منتشر کرد نگرانی خود را از احتمال اعدام امير ميرزايی حکمتی در هفته‌های آينده اعلام نمود.

آن هریسون، مدیر موقت بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در سازمان عفو بين‌الملل در اين‌باره گفت: “مانند بسیاری از زندانیان دیگر در ایران، امیر حکمتی از حق محاکمه منصفانه برخوردار نیست و زمان و شرایط سیاسی در اين تصمیم‌گيری برای ما جای سئوال دارد.”

وی افزود: “برپايه تجربه‌های پيشين ما، مقام‌های ایرانی در مقاطع حساس سیاسی گاه در اعدام زندانیان سیاسی از جمله افراد دوملیتی شتاب می‌کنند. نگرانی ما نيز این است که این اعدام در چند روز یا چند هفته آينده رخ دهد.”

به گفته عفو بين‌الملل حکم اعدام امير حکمتی در زمانی تصويب شده است که در پی ادامه غنی‌سازی اورانيوم از سوی ايران و تحريم‌های وسيع عليه اين کشور، تنش در روابط ايران و آمريکا افزايش يافته است.

به گفته عفو بين‌الملل حکم اعدام امير حکمتی در زمانی تصويب شده است که تنش در روابط ايران و آمريکا افزايش يافته است

عفو بين‌الملل به اعدام چند زندانيان سياسی پس از رويدادهای سال ۸۸ در جريان اعتراض‌های خيابانی به نتايج دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری اشاره کرده و آن‌ها را نشانه‌ای از هشدار به مخالفان حکومت دانسته است.

عفو بین‌الملل گفته است زندانيان سياسی در ايران امسال نیز با چنين خطری روبه‌رو هستند.

اين سازمان مدافع حقوق بشر در بيانيه خود به اعدام زهرا بهرامی، که دارای تابعیت دوگانه ایرانی و هلندی بود؛ غلام‌رضا خسروی سونجی، علی صارمی، جعفر کاظمی و محمدعلی حاج‌آقایی در دو سال گذشته با اتهامات سیاسی اشاره کرده و از وحید اصغری و سعید ملک‌پور، به‌عنوان وبلاگ‌نویسانی که از دولت ايران انتقاد کرده و به اعدام محکوم شده‌اند نيز نام برده است.

در همين حال دولت آمريکا اتهام جاسوسی امير ميرزايی حکمتی را رد کرد و صدور حکم اعدام برای وی را محکوم نمود.

روز گذشته ۱۹ دی‌ماه رسانه‌های ايران خبر دادند امير ميرزايی حکمتی به اتهام “جاسوسی برای آمريکا” به اعدام محکوم شده است.

شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران حکمتی را در رابطه با “همکاری با دولت متخاصم و عضويت در سازمان جاسوسی آمريکا (CIA) و همچنين تلاش برای متهم‌سازی ايران در تروريسم، محارب و مفسد فی‌الارض شناخته و برای وی حکم اعدام صادر کرد.”

جلسه محاکمه امير ميرزايی حکمتی سه‌شنبه ششم دی به رياست ابوالقاسم صلواتی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران برگزار شده بود.

با اين حال خانواده حکمتی می‌گويند فرزندشان برای ديدن مادربزرگش به تهران رفته و “هرگز برای سازمان سيا کار نکرده است.”

علی حکمتی پدر امير ميرزايی حکمتی گفته است: “همسرم تلاش کرد تا او را از سفر به ايران منصرف کند اما او به ايران رفت. در دو هفته نخست هيچ مشکلی پيش نيامد اما در هفته سوم چند نفر به ديدن او رفتند و ديگر از او خبری نشد.”

به گفته خانواده حکمتی، امير حکمتی سپتامبر ۲۰۱۱ (شهريور ۱۳۹۰) بازداشت شده است.

امير حکمتی در آريزونا متولد شده و پس از گرفتن ديپلم به عنوان مترجم به تفنگداران دريايی آمريکا پيوسته است.

وزارت اطلاعات ايران شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۰ اعلام کرده بود يک فرد ايرانی‌تبار را که برای آمريکا “جاسوسی” می‌کرده، بازداشت کرده است.

يک روز پس از انتشار اطلاعيه وزارت اطلاعات، تلويزيون دولتی ايران فيلمی از “اعترافات” امير ميرزايی حکمتی پخش کرد.

در اين فيلم کوتاه، ميرزايی حکمتی گفت: “نقشه آمريکايی‌ها برای دستگاه اطلاعاتی ايران اين بود که ابتدا يک‌سری اطلاعات ارزشمند بدهند و بعد که وزارت اطلاعات ايران ديد اين اطلاعات خوب و با ارزش است با من تماس بگيرد تا آن‌ها بتوانند مأموران اطلاعاتی ايران را شناسايی بکنند.”