محمد حسينی گفت انحلال خانه سينما از نظر دولت تمام شده بهشمار میرود و از مخالفان خواست “بهجای فشار، تبليغات و جوسازی، پايبند به قانون باشند.”
در حالی که سينماگران ايران همچنان به طرح انحلال خانه سينما از سوی دولت اعتراض میکنند، محمد حسينی، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با پايگاه اطلاعرسانی دولت بار ديگر بر نظر خود مبنی بر انحلال خانه سينما تأکيد کرد.
حسينی گفت: “ادامه فعاليت خانه سينما وجاهت قانونی نداشت و همه دستگاههای فرهنگی کشور بر اين اتفاق نظر داشتند.”
وی افزود: “نحوه فعاليت خانه سينما در شورای فرهنگ عمومی، مورد بحث قرار گرفت و به اين نتيجه رسيدند که بر اساس اساسنامه عمل نشده و تخلفات آنان از ابتدا وجود داشته و علیرغم تذکرات مکرر ادامه پيدا کرده است.”
وزير ارشاد با اشاره به بيانيه صنفهای سينمايی در پشتيبانی از خانه سينما: اين بيانيه به منظور جوسازی و تشويش اذهان عمومی صادر شده است و هيچ دليل حقوقی ندارد
حسينی انحلال خانه سينما را مورد تأييد اعضا کميسيون فرهنگی مجلس و “نيروهای ارزشی و متعهد سينما” عنوان کرد.
وزير ارشاد در بخش ديگری از سخنان خود به بيانيه صنفهای سينمايی در پشتيبانی از خانه سينما اشاره نمود و گفت: “اين بيانيه هيچ دليل حقوقی ندارد و هيچ منطقی بر آن استوار نيست لذا اين به منظور جوسازی و تشويش اذهان عمومی صادر شده است که در اين خصوص هنرمندان و دست اندرکاران متعهد عرصه سينما پاسخ لازم را به آنها داده و خواهند داد.”
محمد حسينی “سياسی” خواندن انحلال سينما از سوی دولت را رد کرد و گفت: “برخیها در اين خصوص دچار توهم هستند و استدلالهای آنان غير منطقی و بيشتر به تمسخر و جوسازی شبيه است.”
به گفته وزير ارشاد علت تأخير برخورد با خانه سينما زمان بردن قطعيت موضوع “تخلفات” اين نهاد صنفی و دادن مهلت برای “اصلاح و تغييرات” به آن بود.
حسينی گفت خانه سينما معتقد بود خود دارای مجمع عمومی بهعنوان بالاترين رکن برای هر گونه تغييری است و اين موضوع پس از مهلتهای زياد به شورای فرهنگ عمومی برای تعيين تکليف به بحث گذاشته شد.
اختلافات مسئولان حکومتی با خانه سينما پيشينه چند ساله دارد. اين اختلافات به جايی کشيد که سرانجام وزارت فرهنگ و ارشاد ايران ۱۳ دیماه سال جاری اعلام کرد خانه سينما منحل شده است اما فرهاد توحيدی، رئيس هيأت مديره خانه سينما با انتقاد از حکم انحلال اين تشکل سينمايی گفت خانه سينما در مقابل بیقانونی میايستد.
خانه سينمای ايران يک تشکل غيردولتی است که از سال ۱۳۶۵ و در پی مصوبه مجلس مبنی بر اختصاص دو درصد از درآمد فروش سينما برای “بهبود وضعيت رفاهی و صنفی شاغلان سينما” تأسيس شد. با اين حال تاريخ فعاليت رسمی خانه سينما فروردين ۱۳۷۲ و زمان ثبت آن در اداره ثبت شرکتها و مؤسسات غير تجاری تهران مهر ماه ۱۳۷۲ اعلام شده است.
در روزهای اخير سينماگران مطرح ايران در مخالفت با انحلال خانه سينما بيانيهها و نامههايی منتشر کردهاند.
عزتالله انتظامی، بازيگر قديمی سينما، تهمينه ميلانی، رخشان بنیاعتماد، بهمن فرمانآرا، مجيد مجيدی، منوچهر محمدی، کمال تبريزی، محمدرضا هنرمند، ابراهيم حاتمیکيا، مجتبی راعی، حسن برزيده، رضا ميرکريمی و احمدرضا درويش؛ فيلمسازان مطرح؛ هوشنگ مرادی کرمانی، داستاننويسی که بيشتر آثار وی در سينما به فيلم برگردانده شدهاند و همچنين ۲۴ صنف سينمايی ايران که زيرمجموعه خانه سينما هستند در بيانيهها، نامهها و سخنانی خواهان لغو حکم انحلال اين تشکل سينمايی شدهاند.
کار شما هم از نظر عموم مردم تمام است.
روش طالبان در ايران راه بجايي نخواهد برد….
کاربر مهمان / 11 January 2012