ولیالله سیف، رئیس کل بانک مرکزی میگوید بهجز دو عامل «قاچاق» و «انتقال سرمایه» مشکلی در بازار ارز وجود ندارد.
ولیالله سیف دوشنبه ۲۷ فروردین در حاشیه جلسه ستاد اقتصادی دولت گفت: «تلاش دولت بر ایجاد آرامش اقتصادی و اطمینان برای فعالان اقتصادی است» و «در بازار ارز کشور با تعادل روبهرو هستیم».
رئیس کل بانک مرکزی افزود: «تنها دو عامل قاچاق و انتقال سرمایه میتواند بر بازار ارز تأثیر داشته باشد و غیر از اینها مشکلی نداریم.»
این در حالی است که صرافیها در بازار ارز تهران تابلوی اعلان خود را خاموش کردهاند. خرید و فروش ارز متوقف شده، دلار به قیمتی که بانک مرکزی ایران اعلام کرده نایاب است، اما دلار ۵ هزار تومان به بالا را هنوز میتوان خرید.
سیف مدل جدید بانک مرکزی با نرخی که تعریف شده را جوابگوی مشکلات خواند و گفت: «این نرخ در طی سال ۵ تا ۶ درصد تغییر خواهد داشت و دامنه تغییر آن بیشتر از اینها نخواهد بود.»
در هفتههای اخیر قیمت دلار آمریکا در ایران با شیبی صعودی افزایش یافت و ۲۰ فروردین از مرز ۶۰۵۰ تومان هم گذشت. در این مدت دولت روحانی متهم به کمکاری در کنترل بازار ارز شد و سرانجام ستاد اقتصادی دولت با تشکیل جلسه فوقالعاده اعلام کرد که دلار تک نرخی میشود و قیمت آن ۴۲۰۰ تومان خواهد شد. علاوه بر این بر اساس بخشنامه بانک مرکزی نگهداری بیش از ۱۰ هزار یورو جرم است.
بهگفته ولیالله سیف یک کمیته دائمی در بانک مرکزی مستقر شده تا مسائل پیشبینی نشده در بازار ارز را مدیریت کند.
بیشتر بخوانید:
تعادل : نه خرید نه فروش
. / 16 April 2018
برای همین سخنان خنده دار است که مدیران بانک مرکزی حقوق های نجومی میگیرند.!
bijan / 16 April 2018
برای چندمین بار، همان طور وطن پرستان مظلوم ایارنی بارها گفتند، در این حکومت نوفذی دول متخاصم تصمی یگرنده شده اند. این فرد پرونده دارد و هنوز متهم است در اختلاس بانک صادرات. این فدر کاملا با بدیهات اقتصاد اعمالش در تضاد است. چرا اینقدر دروغ میگیود. من انسان عادی میتوانم تشخیص بدهم که مشکل اصلی کاهش ارزش پول ملی در درجه اول سیاسی است (مثل ستیزه جویی با قدرتهای نظیر امریکا) و بعد ناکارآمدیو فساد. / مخلص کلام، اینها ایران همچو لاشه یافتند بی صاحب، تا می توانند دارند می خورند این لاشخورها !
ایران تراز ارزی اش مثبت است. ذخایر ارزی مکفی. مشکل رانتخوری و دزدیهای تمام نشدنی اینها است.
شماها بروید همین تگ ها و لینکهای سایت رادیو زمانه رصد کنید به بنید چه کامنتهای گذاشته شده است. بخوبی می بنیند اینها مردم ایران احمق فرض کردند! نه خیر! هنوز در ایران هستند کسانی اسیر جو رسانه ای حاکم نشوند:
وقتی میدان جنگ، نه فقط خاک سوریه، که آسمان ایران است
***
بانک مرکزی تزریق ارز به بازار را متوقف کرد
***
نقاش / 16 April 2018
ندانم از چه به هرجا که لفظ کار آید
ردیف آن رافی الفور لفظ باز کنند
برای آنکه چو کاری بدستشان افتاد
بر آن سرند که تا با خویش با رکند
پیاده های سپاهی به شهر ماهر یک
به یک کر شمه همی کار صد سوار کنند
برای بردن اسب و درشکۀ مردم
بیا ببین که چه جفت و کلک سوار کنند
به جای ان که نشینند و حرف شعر زنند
جه خوش بو که نشینند و فکر کار کنند
در ان محیط که با قیست نام خواجه وشیخ
چگونه اهل ادب بر من افتخار کنند
سخن سرایی را در دولت ذکا الملک
همه با ایر بیکاره واگذار کنند
ایرج میرزا
نقاش / 16 April 2018
کامنت این کاریکاتور زیر را هم مطالعه فرمایید/
پا در هوا با دلار
***
نقاش / 17 April 2018
مسائل و نکات بسیار است اما اینها الان به ذهنم می رسد:
1- مشکل 40 ساله -ستیزه جویی این حکومت ضد ایرانی با مهمترین کشورها با نفوذ جهان الخصوص امریکا
2- اقتصاد امتیاز ورزی (بقول نیکفر) / این حکومت متاسفانه هر چیزی در دنیا دیده با تقلب و جعل انجام داده! همین سف اذرماه پراسال گفت دلار 420 تومان زیاد است! بخدا اینها یک روزده راست ندارند! خیلی وقیحانه دروغ میگیوند و از بس دروغ می یگوند دیگر حافظ ندارند!
نقاش / 17 April 2018
از بدبختی ما حتی عرضه درست دیکتاتوری کردن هم ندارد! عرضه نداشت یک حکومت یکدست باشد لاقل چهرتا برنامه را به درستی پیش ببرد! هر روز نفوذی ها و جاسوس ها خرابکاری میکنند! بدبختها عرضه ندارند امنیت دانشمندان هسته ای و موشکی علم فروششان حفظ کند! تمام زورشان این سات بیاند ستار بهشتی ها دستگی رو بکشند! بی شرفها بروید این نفوذی های ضد ایرانی را دستگیر و برکنار کنید که 40 سال با طرحهایشان دارند ایران میخشکانند و می گویند کشاورزی را تعطیل و واردات کنیم! اگر علم داری برو راندمان 30% را به 90% برسان ای دانشمند کذایی!
حقیقت عجیبی است، این ها بقدری کم سواد و بیشعور هستند حتی بلد نیتسند دیکتاتوری کنند. حقیقتا داعشی های هستند که تنها عرضه شان حذف صورت مسئله است. آخر بی وجدانها رانتخوری هم حد و حسابی دارد! بعد یک عده ای میاند میگیوند اینها اجنبی هستند و حالا یکی میگیود آنوسی است و دیگری می گوید، انیرانی فلسطینی پرست! شاید هر دو/ هیچ بعید نیست هر دو گروه مزدور اجنبی باشند اما چیزی که عیان است کمترین دغدغه ملی و ایران دوستی در این بی وطن ها است.
نقاش / 17 April 2018
اما بهر حال ما ایرانی هستیم و از میان ما مردم عادی در این نهادهای اداری و کشوری و لشکری هستند و میدانیم بالاخره بدنه این حکومت از فرزندان این ملت هستند که متاسفانه الوده جنایت و فساد مالی شده اند.
اما تا زمانی یک حکومت ملی سکولار (هر چند دیکتاتور) بر سرکار نباشد وضع به همین است. اینکه مردم رضاشاه درود میگویند، منظور این نیست پهلوی بیاد. نه مردم می گویند فرق خادم به ملت را با خائن ملت می دانند.
نظر شحصی ام :
نه امروز سلطنت رضاشاهی به درد می خورد و نه جمهوری اسلامی/ یک حکومت ملی بر اساس نیاز روز (اسمش مهم چه باشد). بدیهی است محتوا مهم است اما این کشور استعداد عجیبی دارد به سمت دیکتاتوری رفتن مقامات/ دیکتاتوری سلطنمتی خطرناکتر جمهوری میتواند باشد/
اگر همین خامنه ای هر 4 سال میامد انتخابات مستقیم میگذاشت و مثل حافظ اسد یا صدام تک نفره هم کاندید میشد باز مجبور بود بیاد جلوی دوربین ها و پاسخگو باشد / صدام و اسد بهتر از اینها بودند / چون بالاخره یک رعقی ملی در وجودشان بوده/. اوج مصیب ما این است این رهبری سی سال انجا نشسته و سررشته تمام مصائب در دست اوست و دیکسورس رسوای دولت بد-نظام خوب راه انداخته و فکر کرده مردم خرند! نه مردم خرند (بیا ایران به بین این بچه جغله های ایرانی سر بزرگها کلاه میگذارند از پدرسوختگی! نگاه نکنید به نسل پیر***)و نه مشکل خر بودن شما نیست، مشکل به خریت زدن شماست و این قدر بیشعورید لخت بودن حکومتتان را نمی بینید!
نقاش / 17 April 2018
من نمیفهمم نگهداری بیش لز ده هزار یورو ممنوع است یعنی چی/ از کجا میفهمید کی چقدر یورو دارد. اصلا مردم عادی به یورو چه نیازی دارن؟
احمد / 17 April 2018
بهتاش: اکنون وقتی است که نظام جمهوری اسلامی ایران اثبات کند یک نظام ملی و ایرانی است. تمامی شواهد نشان میدهد اگر در سیاست خارجی اش تجدید نظر اساسی نکند، ایران به فنا خواهد رفت. شجاعت و از خودگذشتی رهبری یک کشور در اینجا مشخص میشود.
اینکه ۳۰ سال مرغش یک پا داشته باشد و روی یک سری سیاست خارجی ثابت عمل کند اشتباه محض است/ این قبیل کارها پیشنهاد می شود:
۱- اعلام کند از صلح خاورمیانه حمایت می کند و مخالف هرگونه اقدام نظامی برای حل مسائل است (اسم رمز عدم حمایت از گروههای فلسطینی معارض با اسرائیل به شکل آبرومندانه).
۲- اعلام آمادگی برای مذاکره و برقراری روابط عادی با همه کشورها از جمله آامریکا.
۳- اعلام کند تا زمانی بقیه اعضای شورای امنیت بجز آمریکا پایبند باشند به برجام، ایران هم پایبند به برجام است. بدیهی است با اتخاذ این سیاست آمریکا در انزوا قرار می گیرد و سست می شود در لغو/ فقط اکنون باید این تجدید نظر صورت گیرد و نه بعد شکست کامل برجام!.
۴- با توجه به کارشکنی مستمر آمریکا، بهترین شیوه برای مبادلات مالی و تجاری، بستن قراردادهای دوجانبه و چند جانبه پولی برای حذف دلار از چرخه معاملات . مثلا ایجاد بانک های مشترک. (اخیرا ایرباس شرکت کوچکی تاسیس کرده برای خدمات هواپیمایی به ایران/ این روش موجب کاهش ریسک کار با ایران است. ایجاد شرکتها و بانکهای ویژه کار با ایران) این کار آمریکا را تحت فشار قرار می دهد، هیچ چیز دردناک تر این نیست برای اقتصاد آمریکا که دلار از گردونه مبالادت جهانی خارج شود!
خردگرا / 17 April 2018
iraj :
امثال من شهروندان عادی ایرانی فقط می توانیم اگر انالیزی کردیم از شرایط روشنگری کنیم، همیشه نمیشد ریخت توی خیابان و بعد سرکوب شویم در حالی هیچ نیروی منجسمی نیست / انقلاب نیازمند یک رهبری و سازمان بزرگ میخواهد مثل آن کاری که اجانب با نیورهای مزدورش مثل خمینی و اخوندها (با درست دست داشتن دهها هزار مسجد و کانون مذهبی و هئتی . سازمان های شبه نظامی آموزش دیده برخی کشورهای عربی متخاصم با ایران همچون لیبی و مصرو سوریه و…) و همکارانش مانند چپ ها مسلح و گروه لیبرال مذهبی نما مانند نهضت ازادی همگی ائتلاف شومی کردند برای نابود کردن یک شاهنشاهی وطن پرست اما احمق و مغرور محمدرضاشاهی /
اکنون این نظام چنان سرکوب و متفرق کرده است اپوزیسوین خارج دو روز نمیتوانند باهم ائتلاف کنند. عموما هر کدامشان وابسته به یک دولت خارجی وسرویسهای جاسوسی شدند و صرفا دنبال مال دنیا و قدرت و شهوت شهرت هستند.
در داخل تنها گروهی امید بود به نام اصلاح طلب تو زرد از کار درآمدند و معلوم شد ۲۰ سال داشته اند عمر بیشتر برای بقای دیکتاتور ی مذهبی میخرند و با مزد خیانتشان را الان خود و اقازاده هایشان با ثروتهای غارت شده فقرای ایران در خارج در ممالک دنیای به اصطلاح آزاد حال میکنند!
دنیا به ظاهر حامی حقوق بشر نیز یک بار این اموال غارت شده توقفیف نمیکند به نفع فقرای ایران و نگه داری کند در صندوق ویزژ ای و تا به وقتش بدانها برساند! اگر مصادره ای میشود برای چپاول است در فلان اتهام تروریستی اینها و غارت اموال مردم ایران!
مردمان عادی ایران تنها و همچو یتیم های رها شده در جنگل سرمایه سالاری حاکم ایران هستند. کمی شانس بیاورند عملگی بخور نمیر و بدشانسها یا ناچار خلاف در حد آفتابه دزدی و یا بدتر خودفروشی!
خلاصه بازنده اصلی در این ۴۰ سال اکثریت مردم بینوای ایران بوده و هستند! مگر فقط یک کودتای حقیقی میهن پرستانه مانند رضاشاهی.
iraj / 18 April 2018
***
چندی پیش رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در اظهارنظری گفته بود در اسفند ماه سال گذشته، حدود ٣٠میلیارد دلار ارز از کشور خارج شده است. این اظهارنظر جنجالی او البته از سوی برخی دیگر از نمایندگان و کارشناسان نیز تأیید شد…
حالا «شرق» در گفتوگویی، جزئیات این رخداد و البته طرح پیشنهادی مجلس برای مهار التهاب کنونی بازار ارز را از او پرسیده است. پورابراهیمی میگوید اغلب ارزهایی که از کشور خارج شده است، در قالب ارزهایی است که برای واردات به آن سوی مرزها رفته که در قبال بخشی از آنها حتی کالایی وارد کشور نشده است.
وقتی از او درباره گروههایی که دست به این کار زدهاند میپرسم، میگوید بخشی از آنها بخش خصوصی هستند اما اغلب سهام ترکیبی با نهادها دارند.
رقم ٣٠ میلیارد دلار خیلی زیاد است. چه تعداد واردکننده یا صادرکننده این ارقام را جابهجا کردهاند؟
در همین ماههای التهاب بازار این میزان ارز از کشور خارج شد….گفتم که بخشی مربوط به واردات است. مجموع واردات پارسال بالای ۵٠ میلیارد دلار بود که حدود٣٠ میلیارد دلار آن به کشور بازنگشت.
mardom / 18 April 2018
پرویز جاوید، تحلیلگر اقتصاد میگوید: فنر ارز رها و سیر صعودی دلار آغاز شده است. مسأله برخلاف عقیده برخی از مردم، کسری بودجه دولت و جبران آن با گرانکردن دلار نیست. مسأله و مشکل ورود ارز به کشور است. نفت را میفروشیم اما پول آن تمام و کمال و به موقع تسویه نمیشود و به این سادگیها برنمیگردد.
mardom / 18 April 2018