مدیرکل ستاد مبارزه با قاچاق ارز و پولشویی و همچنین سخنگوی نیروی انتظامی اعلام کردهاند که اشخاصی که به طور غیر قانونی ارز را خرید و فروش کنند، تحت پیگرد قضایی قرار میگیرند.
در هفتههای اخیر قیمت دلار آمریکا در ایران با شیبی صعودی افزایش یافت و دوشنبه ۲۰ فروردین از مرز ۶۰۵۰ تومان هم گذشت. در این مدت دولت روحانی متهم به کمکاری در کنترل بازار ارز شد و سرانجام ستاد اقتصادی دولت با تشکیل جلسه فوقالعاده اعلام کرد که دلار تک نرخی میشود و قیمت آن ۴۲۰۰ تومان خواهد شد. علاوه بر این بر اساس بخشنامه بانک مرکزی نگهداری بیش از ۱۰ هزار یورو جرم است.
سردار سعید منتظرالمهدی سخنگوی نیروی انتظامی گفته است:
«شرط لازم برای فعالیت ارزی صرافیها اخذ مجوز از بانک مرکزی است. بدیهی است پلیس نسبت به پلمب کلیه صرافیهایی که فاقد مجوز از بانک مرکزی باشند، اقدام میکند.»
امیر محمد پرهامفر مدیرکل ستاد مبارزه با قاچاق ارز و پولشویی هم در شبکه اول صدا و سیمای جمهوری اسلامی گفته است:
«اعمال قیمت ۴۲۰۰ تومان برای دلار الزام قانونی است و با هر فرد که اقدام به خرید و فروش غیرقانونی ارز نماید، برخورد قانونی صورت میپذیرد.»
بازار ارز خوابیده و دلار با قیمت ۴۲۰۰ تومان در بازار نایاب است. اما بانک مرکزی و دولت اعلام کردهاند که به زودی دلار با قیمت ۴۲۰۰ تومان وارد بازار میشود.
صف خریداران ارز در میدان فردوسی تهران:
صف دریافت ارز در خیابان فردوسی #دلار #دلار۴۲۰۰ pic.twitter.com/NT3ADCl6n8
— Pooria Puya (@PooriaPuya) 10. April 2018
سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس تهران اعلام کرد که روز سهشنبه ۱۲ نفر از ارزفروشان دستگیر و ۱۶ واحد صرافی پلمپ شدند.
ولیالله سیف، رئیس بانک مرکزی ایران سهشنبه ۲۱ فروردین در صحن علنی مجلس شرایط کنونی را غیرعادی خواند و حتی عربستان سعودی و امارات متحده عربی را در نوسانات ارز بیتقصیر ندانست.
بیشتر بخوانید:
با کنترل شدید ارز و در واقع دولتی کردن کل اقتصاد رانت و فساد هم بیشتر خواهد شد .حالا هم مانند دهه اول انقلاب پیمان سپاری ارزی برای وارد کننده الزامی میشود و مشکلات دست و پا گیر اداری و تقلب و فاکتور سازی و از همه مهم تر رانت و امتیاز های و یژه به آقا زاده ها و ….. بیشتر میشود . با افزایش بوروکراسی و دیوانسالاری سرمایه گذاری خارجی هم نخواهد شد . گمان میرود این کار صرفا سیاسی بوده و به منظور کنترل کشور در این حالت بحرانی در قبال در گیری های منطقه ای در سوریه و تحریم های بیشتر آمریکا باشد .40 سال است که کشور در بلاتکلیفی به سر می برد و چرخ بر همان پاشنه میچرخد و آینده تیره و تار است .!
bijan / 12 April 2018
قاچاق ارز یعنی چه؟! کسی ارز دارد میخواهد بفروشد، چرا قاچاق است؟ تعریف حقوقی قاچاق چیست ؟
چرا بیش از 10000 یورو جرم است ؟ در کجای قانون چنین جرمی تعریف شده؟
زمانی که روضه خوانان حاکم و قاضی باشند همین میشود. چه بسیار آدمها را با همین جور توجیه های آخوندی کشتند
بابکان / 12 April 2018
آنچه ئگاه من نوعی در گزاره آرزویی “کودتای حقیقی میهن پرستانه” گفتم همین نکته است:
بایست همه سران فاسد یکجا برکنار شوند و با قوه قهریه اینها کنار زد. چیزی بخش عمده مردم و افراد نخبه و اپوزیسیون خارج وحشت دارند و دائما هشدار می دهند به وقوع انقلاب و فروپاشی کشور…! یعنی بر من نوعی مسجل است این سیستم با این افراد هیچ کاری دیگر به نفع کشور نمی تواند انجام دهد چون سراپایش را ناشایستگی و فساد گرفته و باید کنار زده شوند، اما از تصفیه هم جرات ندارند انجام شود!
فساد اعظم مقامات و مدیران این رزیم.حکومت، همان ناشایستگی است. این فساد ناشایستگی به مراتب بدتر از فساد مالی است. چیزی که من تاحال کمتر دیدم منتقدان بدان توجه کنند. مسئله فقط این که دزدیند نیست، مسئله بدتر این است جلوی این روند گرفته نمی شود، این ناشایستگی فساد عظیم تری هماره است یعنی فساد اشغال پستها و مسئولیتها توسط افراد ناشایست.
آشکارا و پنهان دارند به ملت می گویند: صبر کند به مدت نامعلوم، نجات شاید وقت دیگر!
قانع / 13 April 2018
چرا می گویندقاچاق؟ قاچاق اسم رمز مقابله به فروپاشی مالی ارزی است.
چون بخشی از حاکمیت ظالم-فاسد علاقه مند است در ایران بماند، ماندن در ایران لوازمی می خواهد، یکی اش کنترل بودجه و مدیرت مالی کشور است.
ونزوئیلایی شدن کشور، امکان ادره آن را مشکل می سازد. پس در حالی دولت و آن بخشی که می خواهند بعد از این همه غارت و تخریب بمانند چاره ای ندارند منابع ارزی را کنترل کند.
این حقیقت که ریشه مشکلاتت ارزی ضمن دلایل اقتصادی، دالایل سیاسی دارد. براسا آمار رسمی، ایران دخل و خرج ارزی اش تراز است و کمبودی ندارد، مشکل اصلی خروج ارز توسط سرمایه دارها و یا غارتگران است و هجوم مردم برای خرید ارز.
ایران در بدترین حالت هم مازاد ارزی دارد. بر هر منصفی مسجل است که دلیل اصلی این قیبل مشکلات درگیری این نظام با قدرتهای قدرت-ثروت جهان است.
منتهیاین نظام بجای اینکه بیاد سیاستهای داخلی و خارجی اش بر اساس منافع ملی اصلاح کند، دارد مُسکن اعمال میکند بجای درمان.
اینها مُسکن است و البته باید هر دولتی در شرایط اورژانسی انجام دهد. اینکه بازار را به حال خود رها کند، یک حماقت است. مردم عادی هم از این رهاسازی آسیب جدی میخورند. سرمایه دارها که رحم نمی کنند به مردم عادی و آن 60 میلیون تن خانواده مزدبگیر و بیکار و فقیر و کسبه خورده پا.
بارها بی رحمی سرمایه سالارها دیده ایم و اتفاقا این کار دولت درست است اما مُسکن است نه درمان. درمان حقیقی همان که گفتم، اصلاح سیاستهای داخلی و خارجی است. این ستیزه جویی با غرب، فساد سیستمی، ناکارمدی ، کمبود عدالت از توزیعی تا اجتماعی، در کل عدم دموکراتیزه بودن ادراه کشور… است.
قانع / 13 April 2018
جایی که رهبر حکومت ارز و طلا را بار تریلی میکند و میفرستد خارج، بیشترین قسمت دارایی های ملی هم در دست او هست و هرجور و هرجا بخواهد هزینه میکند، از اول هم گفتند ملت و کشور برایشان مهم نیست و مکتب مهم است و بعد هم امامشان گفت اوجب واجبات حفظ حکومت است ، چه جای سیاست ورزی خردمندانه است !؟
هیچ توقع عقل و خردورزی نمیشود ازاینها داشت. نیروها و سرمایه های ما در سوریه و غزه چه میکنند؟ برای چه با امریکا و اسرائیل اصرار بر ستیز و جنگ دارند ؟!
چه اصراری بر اینهمه دشمنتراشی است؟ مگر روسها بهتر از امریکاییها هستند؟ مگر در ارتباط با ایران کم جنایت کردند ؟
نمیگویم از خارج به ما حمله کنند. خدا نکند. ولی چهل سال است که اینها ایران را در دست دارند، این وضع ما است ! تا کی باید این وضع ادامه داشته باشد؟
پیروزان / 14 April 2018