مرتضی تمدن، استاندار تهران، بار دیگر مخالفان دولت را به “طراحی” برنامه برای کشتن شرکت‌کنندگان در تجمعات اعتراضی سال ۱۳۸۸ متهم کرد.

 
وی در مصاحبه با هفته‌نامه شما، ارگان خبری حزب موتلفه، گفت: “ما جز حادثه تلخ زندان کهریزک که بعد هم به پرونده‌ها رسیدگی شد و کسانی که قصور و تقصیر داشتند، محاکمه شدند، بقیه پروژه شهدا و کشته‌های ۸۸ را معتقدیم که از طرف اتاق فکر و فرمان فتنه طراحی شده بود.”
 
استاندار تهران: “ما جز حادثه تلخ زندان کهریزک که بعد هم به پرونده‌ها رسیدگی شد، بقیه پروژه شهدا و کشته‌های ۸۸ را معتقدیم که از طرف اتاق فکر و فرمان فتنه طراحی شده بود”

مقامات رسمی ایران از اعتراضات به نتایج دهمین انتخابات ریاست جمهوری و وقایع پس از آن به عنوان “جریان فتنه” یاد می‌کنند. در جریان تجمعات خیابانی سال ۱۳۸۸ ده‌ها نفر از معترضان به ضرب گلوله کشته شدند. مقامات جمهوری اسلامی پیش از این نیز مخالفان خود را مسئول تیراندازی به معترضان خیابانی اعلام کرده بودند. تصاویر گرفته شده از برخی تجمعات حاکی از تیرانداری نیروهای بسیج به معترضان است.

 
استاندار تهران، کشته شدن نداآقاسلطان در روزهای نخست اعتراضات خیابانی را شاهدی بر ادعای خود دانست و افزود: “بعضی از افرادی که جانشان را در حوادث و روزهای دیگر از دست دادند، مکان کشته شدن این‌ها و شکل کشته شدنشان نشان می‌دهد که این کار کاملاً طراحی شده بود. یک گوشه این قضیه را در مورد ندا آقاسلطان دیدید. خوشبختانه شکل و نحوه کشته شدن او در فیلم‌ها به‌خوبی ثبت شده و کاملاً روشن است.”

 

ندا آقاسلطان، جوان ۲۷ ساله‌ای است که در رویدادهای پس از انتخابات ریاست جمهوری در روز شنبه ۳۰ خردادماه ۱۳۸۸هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد. طی ماه‌های پس از کشته شدن وی، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و برخی مقامات دولتی در چندین نوبت، روایت‌های مختلفی از مرگ وی ارائه داده‌ و کشورهای غربی از جمله انگلیس، را به دست‌داشتن در این قتل متهم کردند.
 
استاندار تهران در ادامه با بیان اینکه تعدادی از بازداشت‌شده در تجمعات اعتراضی، مسلح بوده‌اند، “اسلحه‌ها؛ اعترافات و گرایشات” آن‌ها را دلیل بازداشتشان عنوان کرد. وی با اشاره به بازداشت افراد “منافق، توده‌ای، بهایی، کمونیست و سلطنت‌طلب‌” در جریان این ناآرامی‌ها، گفت: “ما که می‌دانیم این‌ها مسلح و تروریست هستند. این‌ها در شرایط عادی هم مسلح هستند.”
 
نیروهای امنیتی برخی دستگیرشدگان ناآرامی‌های پس از انتخابات را به ارتباط با سازمان مجاهدین خلق محکوم کرده و برای آن‌ها حکم اعدام صادر کرده‌اند. فشار بر شهروندان بهایی نیز در دو سال و نیم گذشته شدت گرفته و شمار زیادی از آن‌ها بازداشت شده‌اند.
 
مرتضی تمدن همچنین گفت افرادی که در روز عاشورای سال ۱۳۸۸ از روی پل کالج سقوط کردند، از طرف مخالفان دولت به پایین پرتاب شده‌اند و خودرویی که در میدان آزادی تهران “به مردم می‌زد و جلو می‌رفت”، متعلق به یکی از “خانه‌های تیمی” مخالفان دولت بوده است.
 
در روز عاشورا تجمع گروهی از معترضان به نتایج انتخابات و رخدادهای پس از آن، با دخالت نیروهای پلیس و لباس شخصی، به خشونت کشیده شد. در جریان این تجمع شماری از معترضان کشته شدند و دو تن از آن‌ها توسط یک خودروی پاترول زیر گرفته شدند.
 
استاندار تهران هشدار داد که “نشانه‌هایی” مبنی بر “تحت‌تاثیر قرار دادن فضا از سوی جریانات معاند با نظام و افراد کم‌بصیرت” در آستانه انتخابات مجلس وجود دارد

استاندار تهران شعارهای شبانه در تهران و شهرهای دیگر را نیز “نسخه‌های پیچیده‌شده آموزشی” عنوان کرد و گفت: “همین تکبیرهای شبانه برنامه‌ریزی دقیق داشت، نوع شعار‌ها، میزان حضور در پشت‌بام‌ها، ساعت ورود به پشت‌بام، شکل اختفا به هنگام تکبیر گفتن به صورت نسخه‌های پیچیده‌شده آموزشی از طریق سایت‌ها و ایمیل‌ها برای این‌ها ارسال می‌شد.”

 
در ماه‌های پس از انتخابات، مخالفان دولت با رفتن به پشت‌بام منازلشان و سردادن شعارهایی همچون “الله اکبر” و “مرگ بر دیکتاتور” اعتراض خود را اعلام می‌کردند.
 

استاندار تهران همچنین هشدار داد که “نشانه‌هایی” مبنی بر “تحت‌تاثیر قرار دادن فضا از سوی جریانات معاند با نظام و افراد کم‌بصیرت” در آستانه انتخابات مجلس وجود دارد.

 
مرتضی تمدن افزود: “علائمی که دریافت می‌کنیم،‌‌ همان ستاد فرماندهی و اتاق فکر فتنه ۸۸ مجدداً فعال شده و این بار استراتژی خودش را مبتنی بر دو موضوع کرده: اول آنکه تلاش کند مشارکت مردم را کاهش بدهد و دوم کلیدواژه‌ای را تحت عنوان انتخابات آزاد مطرح می‌کنند.”