در پی مشکلات اقتصادی خانواده‌ها و نبود مواد غذايی در مدارس شبانه‌روزی استان گيلان، دانش‌آموزان اين مدارس مجبور به ترک تحصيل شده‌اند.

تارنمای املش‌نيوز در اين زمينه نوشت،۵۰ دانش‌آموز مدرسه شبانه‌روزی امام صادق رانکوه املش به دليل عدم تأمين غذا و امکانات و همچنين عدم پاسخگويی مسئولان آموزش و پرورش شهرستان به اوليای اين دانش‌آموزان، از ادامه تحصيل خودداری کردند و ضمن ترک دسته‌جمعی مدرسه به سمت منازل مسکونی خود در مناطق ييلاقی بازگشتند.

يکی از مسئولان ارشد آموزش و پرورش امروز چهارشنبه يکم آذرماه در اين زمينه به تارنمای روزنامه قانون گفت: “نبود غذا در مدارس شبانه‌روزی را تأييد نمی‌کنم اما اعتراف می‌کنم بازار ديگر برای فروش مواد غذايی به ما اعتماد ندارد.”

با اين وجود، دانش‌آموزان گفته‌اند افزون بر مدرسه شبانه‌روزی امام صادق، مدرسه دخترانه فاطميه نيز يکی دو روز است که مشکل تأمين مواد غذايی دارد.

سال گذشته مرکز آمار ايران اعلام کرد که  بيش از هفت ميليون و ۱۳۵ هزار نفر از دانش‌آموزان ايران به دلايل مختلف قادر به ادامه تحصيل نيستند و ترک تحصيل کرده‌اند

دانش‌آموزان مدارس شبانه‌روزی گيلان اکنون مجبور به خوردن نان و گوجه شده‌اند و گفته‌اند از خوردن نان خسته شده‌اند.

از سوی ديگر، مردم چايی‌کار املش که از تابستان سال جاری هنوز بابت محصولات کشاورزی خود از کارخانه‌ها پولی دريافت نکرده‌اند نمی‌توانند هزينه‌های درخواستی آموزش و پرورش برای تحصيل فرزندان خود را تأمين کنند.

به گفته پدر يکی از اين دانش‌آموزان، وضعيت مردم در اين مناطق بسيار سخت شده است به‌طوری که  نمی‌توانند خرج تحصيل فرزندان خود را بدهند و بچه‌های آن‌ها در حال ترک تحصيل هستند.

محمدمهدی رهبری، نماينده مردم املش و رودسر در مجلس نهم نيز در اين زمينه گفت: “تحصيل و فرار دانش‌آموزان مدارس شبانه‌روزی استان گيلان ناشی از کاهش هزينه‌های جاری است که اعتبارات جاری از ۱۰۰ هزار ميليارد تومان به ۸۰ هزار ميليارد تومان کاهش داده شده و اين کاهش شامل حال دانش‌آموزان املشی هم شده است.”

همچنين يکی از معلم‌های مدرسه امام صادق گفته است: “مدرسه شبانه‌روزی امام صادق بالغ بر ۳۰ ميليون تومان بدهکاری دارد و از اوليای دانش‌آموزان خواسته شده هر کدام ۴۵ هزار تومان پرداخت کنند.”

اين در حالی است که والدين مدرسه دخترانه فاطميه دانش‌آموزان خود را به مدارس عادی برده‌اند، چون توانی برای پرداخت هزينه‌های درخواستی مدارس را ندارند.

باشگاه خبرنگاران مهرماه سال جاری نوشت، بيش از ۴۰ تن از دانش‌آموزان دختر و پسر مقطع دبيرستان روستای دره‌ای دلفارد از توابع بخش ساردوئيه شهرستان جيرفت با تجمع در جاده جيرفت ساردوئيه اعتراض خود را به نبود امکانات مناسب و سخت بودن شرايط تحصيل اعلام کردند.

سال گذشته مرکز آمار ايران اعلام کرد که  بيش از هفت ميليون و ۱۳۵ هزار نفر از دانش‌آموزان ايران به دلايل مختلف قادر به ادامه تحصيل نيستند و ترک تحصيل کرده‌اند.