حکم قصاص قاتل اهورای ۳ ساله صبح سه‌شنبه ۲۱ فروردین در زندان مرکزی رشت اجرا شد.

عکس از آرشیو
عکس از آرشیو

اهورا، ۲۲ مهرماه سال گذشته بر اثر آزار و اذیت ناپدری خود به قتل رسید. قاتل، همسرصیغه‌ای مادر طلاق‌گرفته او بود و مادر در زمان ارتکاب جرم حضور نداشت. او سر اهورا را به دیوار کوبیده بود که به‌گفته پزشکی قانونی بر اثر عوارض ناشی از خونریزی مغزی کودک جان باخته بود.

دادگاه کیفری استان گیلان در تاریخ ۱۶ آذرماه سال گذشته قاتل را به اعدام محکوم کرد که این حکم در تاریخ ۳ بهمن مورد تأیید دیوان عالی کشور قرار گرفت.

بنا به گزارش‌های منتشرشده، خانواده قاتل پیش از اجرای حکم اعدام تلاش بسیاری برای جلب رضایت پدر مقتول کردند اما قاتل زمان اجرای حکم هیچ‌گونه صحبت و مقاومتی انجام نداد.

در ایران تنها ۱۵ سال است که کودک‌آزاری به‌عنوان «جرم عمومی» شناخته می‌شود و پیگیری آن منوط به شکایت قربانی نیست.

در این رابطه در سال ۱۳۸۱، قانونی با ۹ ماده در دولت محمد خاتمی تصویب شد. در ماده چهار این قانون برای کودک‌آزار سه تا شش ماه زندان یا جزای نقدی تعیین شده که در بسیاری از پرونده‌ها از این مجازات نیز دریغ می‌شود. البته این مجازات تنها برای کودک‌آزاری است یعنی موردی که منافی عفت نباشد.

در پرونده‌های مربوط به انجام اعمال منافی عفت با کودکان، در صورت اثبات جرم، مجازات اعدام تعیین شده است.

مجازات‌هایی که برای کودک‌آزاری در نظر گرفته می‌شود معمولا متناسب با جرم نیست و بستگان درجه یک، به‌ویژه پدر، حتی در مواردی که آزار منجر به قتل کودک شود، به مجازات سنگینی نمی‌رسند.

در خانواده‌هایی که دارای مشکلات و ناهنجاری‌های روانی و عاطفی هستند خطر کودک آزاری بالاست. مشکل در زمینه کنترل خشم، آستانه تحمل پایین، ناکامی، افسردگی، کاستی در زمینه برقراری همدلی و عدم انعطاف پذیری شخصیتی از عوامل مهم کودک‌آزاری هستند.

طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت، سوء رفتار با کودکان یا کودک‌آزاری، تمام شکل‌های بدرفتاری جسمانی، عاطفی، روانی، آزار جنسی و غفلت از کودک را شامل می‌شود که می‌تواند به سلامت، بقا، روند رشد و کرامت انسانی او آسیب بزند.

بیشتر بخوانید: