اتحاديه عرب خواهان برگزاری نشستی اضطراری برای بررسی ماندن يا خروج ناظرانش از سوريه شده است.

به گزارش الجزيره، اتحاديه عرب روز سه‌شنبه سوم ژانويه ۲۰۱۲ (۱۳ دی ۱۳۹۰) اعلام کرد اين نشست اضطراری به دنبال ادامه يافتن کشتارها در سوريه برگزار می‌شود.

احمد بن حلی، معاون دبيرکل اتحاديه عرب گفته است اين نشست روز شنبه هفت ژانويه در قاهره پايتخت مصر برگزار می‌شود.

دو روز پيش علی الدقباسی، رئيس پارلمان کشورهای عربی گفته بود دولت سوريه با وجود حضور ناظران اتحاديه عرب همچنان به کشتار ادامه می‌دهد.

به گفته وی ادامه کشتارها در سوريه، هدف اتحاديه عرب را از اعزام ناظران زير سوال برده است.

فعالان مخالف دولت سوريه ترديد دارند که مأموريت ناظران اتحادیه عرب بتواند بر بشار اسد، رئيس‌جمهوری سوريه برای متوقف شدن خشونت‌ها فشار وارد کند

بر همين پايه رئيس پارلمان کشورهای عربی از نبيل العربی خواسته است تا “سريعاً” از ناظران اين اتحاديه بخواهد که سوريه را ترک کنند.

فعالان سوری می‌گويند از زمان آغاز به کار ناظران اتحاديه عرب تاکنون دست‌کم ۱۵۰ نفر از معترضان در اين کشور کشته شده‌‌اند.

اولين گروه ناظران اتحاديه عرب ۲۶ دسامبر ۲۰۱۱ برای بررسی پايبندی دولت بشار اسد به طرح صلح اتحاديه عرب که با هدف پايان دادن به ۹ ماه خشونت در سوريه تدوين شده است، به اين کشور وارد شدند.

اين طرح خواهان توقف خشونت‌عليه معترضان، آزادی زندانيان و خارج کردن ارتش و تانک‌ها از شهرهای سوريه است.

فعالان مخالف دولت سوريه ترديد دارند که مأموريت ناظران بتواند بر بشار اسد، رئيس‌جمهوری سوريه برای متوقف شدن خشونت‌ها فشار وارد کند.

نبيل العربی، دبير کل اتحاديه عرب نيز روز دوشنبه دوم ژانويه گفت وجود تک تيراندازها در شهرهای سوريه يک تهديد جدی است.

پيشتر نيز يکی از ناظران اتحاديه عرب گفته بود تک تيراندازان دولت بشار اسد را در شهرها مشاهده کرده است اما محمد احمد مصطفی الدابی، رئيس ناظران اتحاديه عرب اين اظهارات را رد کرده بود.

پيشينه الدابی نيز در چند روز گذشته انتقادهايی را به دنبال داشته است. فعالان سوری و ناظران غربی می‌گويند الدابی پيشتر از افسران ارتش سودان بوده و به همين دليل نمی‌تواند برای بررسی مسائل سوريه گزينه مناسبی باشد اما اتحاديه عرب گفته است ناظران از حمايت کامل اين اتحاديه برخوردار هستند.

سازمان ملل متحد می‌گويد از زمان آغاز ناآرامی‌ها در سوريه در مارس ۲۰۱۱ تاکنون بيش از پنج هزار نفر از مخالفان توسط نيروهای دولتی کشته شده‌اند. مقامات سوريه نيز می‌گويند در اين مدت، گروه‌های مسلح دو هزار نيروی امنيتی را کشته‌اند.