نخستين جلسه محاکمه امير ميرزايی حکمتی که از سوی نهادهای امنيتی و قضايی ايران به “جاسوسی” برای سازمان اطلاعات مرکزی آمريکا (سيا) متهم شده، در تهران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری فارس، اين محاکمه صبح سه‌شنبه ششم دی ۱۳۹۰ به رياست ابوالقاسم صلواتی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران برگزار شد.

فارس نوشته است امير ميرزايی حکمتی که ۲۸ سال سن دارد به اتهام “همکاری با دولت متخاصم آمريکا و سرويس جاسوسی سيا عليه نظام مقدس جمهوری اسلامی ايران” بازداشت شده است.

دادستانی کيفرخواست عليه ميرزايی حکمتی را بر اساس گزارش مديرکل حقوقی و قضايی معاونت ضدجاسوسی وزارت اطلاعات ايران و “اعترافات” متهم تنظيم کرده است.

ميرزايی حکمتی در اين دادگاه گفت: “من در اين مأموريت، فريب سازمان جاسوسی آمريکا را خوردم و هرچند با مأموريت نفوذ در سيستم‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی ايران و تبديل شدن به منبع خبری برای سيا وارد ايران شده بودم اما شخصاً قصد ضربه زدن به ايران را نداشتم. .. قصدم اين بود که در ايران زندگی کنم و به آمريکا برنگردم. “

در اين جلسه دادگاه، وکيل ميرزايی حکمتی ايرادهايی عليه کيفرخواست مطرح کرده است. فارس گزارش نداده که وکيل وی “تعيينی” بوده است يا “تسخيری”.

ميرزايی حکمتی در دادگاه: من در اين مأموريت، فريب سازمان جاسوسی آمريکا را خوردم و هرچند با مأموريت نفوذ در سيستم‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی ايران و تبديل شدن به منبع خبری برای سيا وارد ايران شده بودم اما شخصاً قصد ضربه زدن به ايران را نداشتم

صلواتی در پايان دادگاه گفته است پس از ارائه لايحه دفاعيه وکيل به دادگاه و “بررسی‌های لازم”، حکم نهايی صادر می‌شود.

وزارت اطلاعات ايران شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۰ اعلام کرده بود يک فرد ايرانی‌تبار را که برای آمريکا “جاسوسی” می‌کرده، بازداشت کرده است.

يک روز پس از انتشار اطلاعيه وزارت اطلاعات، تلويزيون دولتی ايران فيلمی از “اعترافات” امير ميرزايی حکمتی پخش کرد.

در اين فيلم کوتاه، ميرزايی حکمتی گفت: “نقشه آمريکايی‌ها برای دستگاه اطلاعاتی ايران اين بود که ابتدا يک‌سری اطلاعات ارزشمند بدهند و بعد که وزارت اطلاعات ايران ديد اين اطلاعات خوب و با ارزش است با من تماس بگيرد تا آن‌ها بتوانند مأموران اطلاعاتی ايران را شناسايی بکنند.”

با اين حال علی حکمتی پدر امير حکمتی گفته است پسرش برای ديدن مادربزرگش به تهران رفته و “هرگز برای سازمان سيا کار نکرده است.”

به گفته وی، امير حکمتی پيشتر مترجم عربی تفنگداران دريايی آمريکا بوده است.

علی حکمتی گفته است: “همسرم تلاش کرد تا او را از سفر به ايران منصرف کند اما او به ايران رفت. در دو هفته نخست هيچ مشکلی پيش نيامد اما در هفته سوم چند نفر به ديدن او رفتند و ديگر از او خبری نشد.”

به گفته خانواده حکمتی، امير حکمتی سپتامبر ۲۰۱۱ (شهريور ۱۳۹۰) بازداشت شده است.

امير حکمتی در آريزونا متولد شده و پس از گرفتن ديپلم به تفنگداران دريايی آمريکا پيوسته است.

علی حکمتی گفت: “من در حد مرگ نگرانم. من پسرم را خيلی دوست دارم و متأسفم که در چنين مخمصه‌ای گرفتار شده است.”

ويکتوريا نولاند، سخنگوی وزارت خارجه آمريکا نيز سه‌شنبه ۲۰ دسامبر (۲۹ آذر ۱۳۹۰) گفت ايالات متحده خواهان دسترسی به امير ميرزاحکمتی از طريق سفارت سوئيس شده است.

نولاند گفت از دولت ايران می‌خواهيم به سوئيس اجازه “دسترسی فوری” به حکمتی را بدهد و وی را “فوراً آزاد کند.”