ایران توسعه دو میدان نفتی را به شرکت روسی واگذار کرد. بیژن زنگنه می‌گوید: ۲۲ میدان نفت و گاز دیگر آماده واگذاری به شرکت‌های خارجی است.

امضاء قرارداد واگذاری دو میدان نفتی آبان و پایدارغرب میان شرکت ملی نفت ایران و زاروبژنفت روسیه

۱۰ ماه پس از رسمی شدن قرارداد شرکت ملی نفت ایران و توتال فرانسه، جمهوری اسلامی سرانجام دومین قرارداد از نسل جدید قراردادهایش را نهایی کرد.

بر اساس این قرارداد توسعه دو میدان نفتی آبان و پایدار غرب به شرکت روسی « زاروبژنفت» واگذار شد.

بیژن زنگنه وزیر نفت جمهوری اسلامی در مراسم امضای این قرارداد گفت: مذاکره برای واگذاری ۲۲ میدان نفتی دیگر ادامه دارد.

او پیش‌بینی کرد که سال ۹۷ قرارداد نهایی توسعه این ۲۲ میدان هم نهایی شود و تولید نفت ایران افزایش یابد.

ایران پس از لغو بخشی از تحریم‌ها جذب سرمایه‌گذار خارجی برای صنعت نفت و گاز را به عنوان یک برنامه محوری در دستور کار قرار داد اما تهدیدهای دونالد ترامپ مبنی بر خروج از توافق هسته‌ای مانع حضور شرکت‌های نفتی بزرگ در ایران شده است. این موضوع از دید مدیرعامل شرکت «زاروبژ نفت» پنهان نماند. او پس از امضاء قرارداد با شرکت ملی نفت ایران گفت: «ما از تحریم‌های امریکا هراسی نداریم. امروز هیچ کس مزاحم همکاری ما با ایران نیست، حتی امریکا.»

رسانه‌های ایران ارزش این قرارداد را ۶۷۴ میلیون دلار اعلام کردند. بر اساس این قرارداد ۸۰ درصد منابع مالی مورد نیاز را شرکت روسی و ۲۰ درصد باقیمانده را شرکت ملی نفت ایران و دانا انرژی تامین خواهند کرد.

مدت زمان این قرارداد هم ۱۰ سال اعلام شده است و پس از پایان دوره سرمایه‌گذاری ایران با واگذاری سهم نفت خام می‌تواند سرمایه شرکت روسی را بازگرداند.

به گفته وزیر نفت جمهوری اسلامی این قرارداد موجب افزایش برداشت نفت از میادین واگذار شده به میزان ۶۷ میلیون بشکه‌ طی یک دوره ۱۰ ساله خواهد شد.

بر اساس این قرارداد ۸۰ درصد از نفت استخراج شده از این میادین به شرکت روسی و ۲۰ درصد به شرکت‌ ملی نفت ایران و دنا انرژی تعلق دارد.

زنگنه درآمد ایران از این قرارداد را چهار میلیارد دلار برآورد کرده است.

علی کاردر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفته است که در روزهای آینده یک قرارداد نفتی دیگر نهایی خواهد شد. او جزئیات بیشتری درباره نام شرکت طرف قرارداد اعلام نکرده است. با این حال روزنامه دولتی ایران احتمال داد دیگر قرادادهای نفتی نیز با شرکت‌های روسی امضاء شود.

جمهوری اسلامی ایران پس از افزایش تهدیدهای ترامپ تلاش می‌کند روابط خود را با چین، روسیه و هند گسترش دهد.

حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ماه گذشته برای بهبود روابط اقتصادی به هند سفر کرد.


بیشتر بخوانید: