این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که شنبه ۱۹ اسفند صورت گرفته یا در این روز خبرهای آنها منتشر شدهاند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید بهروز شود.
◾ تجمع دوباره مالباختگان در تهران
مالباختگان موسسات مالی ورشکسته بار دیگر در میدان منیریه تهران و مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی دست به تظاهرات زدند.
معترضان که اندوختههای خود را در مؤسساتی همچون آرمان وحدت البرز ایرانیان، افضل توس و کاسپین از دست داده اند، همچون اعتراضات پیشین شعار «مرگ بر سیف» سر میدادند؛ اشارهای به ولیالله سیف، رئیس بانک مرکزی.
دولت ایران از مدتها پیش وعده بازپرداخت بدهی این موسسات و رسیدگی به مشکلات مالباختگان را داده است اما این وعدهها هنوز اعتراضات را فرونخوابانده است.
◾ ادامه اعتراضات کارگران گروه ملی فولاد اهواز
کارگران گروه ملی فولاد اهواز به هجدهمین روز اعتصاب خود وارد شدند. همکاران بازنشسته آنها نیز شنبه ۱۹ اسفند در خیابانهای اهواز تظاهرات برپا کردند.
کارگران گروه ملی فولاد شنبه بار دیگر در برابر استانداری خوزستان دست به تجمع زدند.
آنها نه تنها خواستار پرداخت معوقات مزدی و پاداش و عیدی هستند، بلکه در حمایت از همکاران بازداشتشده خود اعتراضات را پی میگیرند. آنها شعار میدادند: «این همه بیعدالتی ،هرگز ندیده ملتی».
بازنشستگان فولاد نیز شنبه در خیابان کیانپارس اهواز شعار دادند: «ربیعی حیا کن!/ وزارت رو رها کن!»؛ «یه اختلاس کم بشه/ مشکل ما حل میشه».
◾ ادامه اعتصاب در هفتتپه پس از تهدید اسماعیل بخشی در جلسه با مسئولان
کارگران نیشکر هفتتپه مدتهاست در اعتراض به عدم پرداخت حقوق، معوقات مزدی و پاداشهای مربوطه در حال اعتراضند.
سندیکای نیشکر هفتتپه شنبه از برگزاری جلسه بین نمایندگان این کارگران در فرمانداری شوش با نمایندگان کارفرما و فرماندار و نیروهای امنیتی خبر داد.
در این جلسه فرماندار از کارگران خواسته است تا اعتصاب را پایان دهند و با بازگشت به سر کار و راهاندازی مجدد کارخانه و تولید شکر، به کارفرما اجازه دهند تا مطالبات آنها را بپردازد. نمایندگان کارگران نیز پاسخ دادند که کارگران باید موافقت یا عدم موافقت با این پیشنهاد را اعلام کنند و نمایندگان تنها پیامرسان خواهند بود.
به گفته کارگران هفتتپه، در این جلسه، رئیس اطلاعات شهرستان شوش اسماعیل بخشی، نماینده کارگران هفتتپه را تهدید به بازداشت کرده و او را «منافق» و«عامل شبکههای خارجنشین» معرفی کرده است. رئیس اطلاعات او را از سخنرانی در جمع کارگران هم منع کرد.
این در حالی است که کارفرما در تلاش برای پایاندادن به اعتصاب کارگران، از جمعه ۱۸ اسفند کلیه بخشهای کارخانه را تعطیل کرده و حتی سرویس ایاب و ذهاب کارگران نیز تعطیل شده است. هرچند کارگران هفتتپه با این شرایط نیز شنبه ۱۹ اسفند به مقابل درب مجتمع آمدند و بار دیگر دست به تجمع اعتراضی زدند.
◾ اعتراض کشاورزان اصفهانی به سیاستهای آبی دولت
اعتراضات کشاورزان ورزنه و اژیه اصفهان در خصوص انتقال آب اصفهان به یزد شنبه ۱۹ اسفندماه، در شهر اصفهان ادامه یافت. معترضان در حالی که به سمت پل خواجو در حرکت بودند، شعار میدادند: «روحانی دروغگو زاینده رود ما کو؟» و «عزا عزاست امروز، زندگی کشاورز روی هواست امروز»
تجمع و راهپیمایی کشاورزان ورزنه (اصفهان) که از چند روز پیش آغاز شده، جمعه ۱۸ اسفند به خشونت کشیده شد.
در پی اعتراضات کشاورزان وزنه، کشاورزان منطقه اژیه اصفهان نیز دست به اعتراض زدند. این اعتراضها جمعه تا پاسی از شب ادامه یافت.
معترضان خشمگین شعار میدادند: «مسئول که مسئول باشه/ این وضع ما نباشه»؛ «مدیر اگر ندارید/ برید یک خر بیارید» و «شرق اصفهان یمن شده/کویر یزد چمن شده».
کشاورزان اصفهانی معتقدند که انتقال آب اصفهان به یزد به خشکشدن زمینهای کشاورزی آنها انجامیده است.
◾اعتصاب در زغالسنگ پابدانا
در معدن زغال سنگ اصلی پابدانا نیز کارگران اعتصاب کردهاند. این معدن در استان کرمان قرار دارد.
دلیل اعتصاب آنها پرداختنشدن چندین ماهه حقوق و مزایا با وجود نزدیک شدن به عید نوروز است.
رئیس هیأت مدیره این معدن گفته است که بدهی ۶۰۰ میلیاردی ذوبآهن اصفهان به معدن پابدانا یکی از دلایل اصلی تأخیر در پرداخت حقوق کارگران است.
کارگران معدن پابدانا خرداد ۹۶ نیز در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق معوقه، همراه با اعضای خانوادهشان مسیر دو راهی مسجد ابوالفضل زرند و زرند به کوهبنان را مسدود کردند.