هم‌زمان با ورود ناظران اتحاديه عرب به سوريه، در دو بمب‌گذاری انتحاری در دمشق ده‌ها نفر کشته شدند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، فيصل مقداد، معاون وزير امور خارجه سوريه که در محل يکی از اين بمب‌گذاری‌ها حاضر شده بود گفت: “در دو انفجار امروز (دوم دی‌ماه ـ ۲۳ دسامبر) بيش از ۳۰ نفر کشته و بيش از صد نفر زخمی شده‌اند.”

منابع خبری پس از گذشت ساعاتی از اين رويداد تعداد کشته‌شدگان را ۴۰ نفر اعلام کردند.

فيصل مقداد گفت: “تروريست‌ها می‌خواستند نخستين روز ورود ناظران به دمشق روز غم‌انگيزی باشد اما مردم سوريه با ماشين ترور که از سوی اروپايی‌ها، آمريکايی‌ها و چند کشور عربی پشتيبانی می‌شود مقابله خواهند کرد.”

معاون وزير امور خارجه سوريه تأکيد کرد: “اين نخستين هديه تروريسم و القاعده است اما ما بيشترين تسهيلات را برای مأموريت اتحاديه عرب فراهم می‌کنيم.”

فيصل مقداد روز گذشته به‌همراه سمير سيف‌اليزل، دستيار دبيرکل اتحاديه عرب برای آماده‌سازی حضور ناظران اتحاديه عرب در سوريه، وارد دمشق شده بود.

سمير سيف‌اليزل با ابراز هم‌دردی خود با بازماندگان کشته‌شدگان اين انفجارها گفت: “ما به کار خود ادامه می‌دهيم.”

فيصل مقداد، معاون وزير امور خارجه سوريه مردم سوريه با ماشين ترور که از سوی اروپايی‌ها، آمريکايی‌ها و چند کشور عربی پشتيبانی می‌شود مقابله خواهند کرد

دستيار دبيرکل اتحاديه عرب افزود: “اتفاقی که افتاد تأسف‌برانگيز است. مهم اين است که وضعيت آرام شود.”

سيف‌اليزل اعلام کرد که مأموريت اتحاديه عرب از امروز آغاز شده است و نمايندگان اين اتحاديه با مقام‌های سوری گفت‌وگو کرده‌اند.

به گفته وی اين ناظران فردا با وليد معلم، وزير امور خارجه سوريه ديدار خواهند کرد.

اين دو انفجار که از آغاز جنبش اعتراضی در سوريه تاکنون سابقه نداشته است؛ به فاصله زمانی کمی نسبت به هم در محله “کفر سوسه” دمشق رخ داد.

اين دو سوء قصد مديريت عمومی امنيت که نهاد مهمی از سازمان اطلاعات سوريه است و ساختمان سازمان امنيت نظامی را مورد هدف قرار داده بود.

تلويزيون سوريه تصاوير تکان‌دهنده‌ای از اين رويداد نشان داد که در آن‌ها مردم در حال نجات زخمی‌شدگان سوخته و اجساد مثله‌شده بودند و خيابان غرق در خون بود.

اين در حالی است که مخالفان حکومت بشار اسد معتقدند دو اقدام تروريستی امروز توسط حکومت صورت گرفته است و هدف آن نشان‌دادن نقش “تروريست‌ها” در اعتراضات ضدحکومتی به ناظران اتحاديه عرب است.

از سوی ديگر ديده‌بان حقوق بشر سوريه اعلام کرد که با کشته‌شدن شش شهروند و زخمی‌شدن هفت نفر ديگر در حمص، سرکوب‌های حکومتی همچنان ادامه دارد.

سوريه سرانجام توافق‌نامه اعزام ناظران به اين کشور را که اتحاديه عرب مطرح کرده بود، روز دوشنبه ۲۸ آذرماه (۱۹ دسامبر) امضا کرد.

برپايه اين توافق‌نامه، ناظران اتحاديه عرب می‌توانند برای بررسی شرايط سوريه به اين کشور بروند و اجازه دارند از “مناطق ملتهب” سوريه ديدار کنند اما از مکان‌های نظامی حساس نمی‌توانند بازديد به‌عمل آورند.

شورای ملی سوريه که بيشترين مخالفان حکومت بشار اسد را در بر می‌گيرد روز چهارشنبه ۳۰ آذرماه درباره کشتارهای روز سه‌شنبه ۲۹ آذر در اين کشور بيانيه‌ای منتشر کرد و نوشت قتل عام شهروندان غيرمسلح در شهرهای زاويه، ادلب و حمص توسط نيروهای حکومتی بايد روشن شود.

شورای ملی سوريه نيروهای امنيتی اين کشور را متهم ساخت که در اين روز ۱۱۱ شهروند را در يکی از مناطق شمالی سوريه و ۱۲ نفر را در شهر حمص قتل عام کرده‌اند.

آنان اين روز را يکی از خونبارترين کشتارهای حکومتی از آغاز جنبش اعتراضی تاکنون دانستند.

از بهمن‌ماه سال ۱۳۸۹ تاکنون اعتراضات مخالفان حکومت بشار اسد در سوريه ادامه دارد. برپايه آمار سازمان ملل متحد، اعتراضات مردمی در سوريه تاکنون بيش از پنج هزار کشته به‌جا گذاشته است.