حدود يکصد نفر از روزنامهنگاران ايرانی داخل و خارج از اين کشور با انتشار بيانيهای از حسن فتحی، روزنامهنگار زندانی حمايت کردند.
در اين بيانيه که روز دوشنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۰ منتشر شد، آمده است: “حسن فتحی، روزنامهنگار مستقل چند هفتهای است به محبس افتاده، نه پيداست چه کسی به بندش کشيده و نه افشا شده است که چرا. همين قدر گفته میشود او به بند است تا ديگران عبرت ببنيند و حذر کنند از نقد و تحليل و ورود به خطوط قرمز. او بیجرم و بیجنايت، بیحکم و بیشکايت به زندان است.”
حسن فتحی، روزنامهنگار در تهران ۲۲ آبان ۱۳۹۰ پس از مصاحبه با تلويزيون بیبیسی در خصوصو انفجار بحثانگيز در يکی از مراکز سپاه پاسداران ايران بازداشت شد.
هنوز مقامهای قضايی ايران بهطور رسمی درباره دليل بازداشت حسن فتحی سخنی نگفتهاند اما خبرگزاری فارس اين روزنامهنگار را همکار شبکه فارسی بیبی سی در تهران معرفی کرده که به اتهام تشويش اذهان عمومی و نشر اکاذيب بازداشت شده است
امضاکنندگان اين بيانيه اعلام کردهاند: “ما روزنامهنگاران داد میخواهيم. آنها که در مجلس نشستهاند بپرسند، وقتی آنان چنين قانونی مصوب نکردهاند به استناد کدام اختيار کسی مانند حسن فتحی به حبس است و آن ها که در دولتاند، يک صد دفاعی که از کارمندان رسانهای خود میکنند برای يک روزنامهنگار مستقل هم به کار اندازند.”
به گفته اين روزنامهنگاران “در شأن ايرانيان نيست که همچنان وطنشان را بزرگترين زندان روزنامهنگاران بنامند.”
سازمان گزارشگران بدون مرز ايران که انجمنی غيردولتی در دفاع از آزادی رسانههاست، ايران را “بزرگترين”زندان روزنامهنگاران در خاورميانه میداند.
هنوز مقامهای قضايی ايران بهطور رسمی درباره دليل بازداشت حسن فتحی سخنی نگفتهاند اما خبرگزاری فارس اين روزنامهنگار را “همکار شبکه فارسی بیبی سی در تهران” معرفی کرده که به اتهام “تشويش اذهان عمومی و نشر اکاذيب” بازداشت شده است.
با اين حال بیبیسی در بيانيهای اعلام کرده است: “بیبیسی فارسی خبرنگار يا کارمندی در ايران ندارد و اين بخش به عنوان يک تحليلگر مستقل با آقای حسن فتحی و بسياری ديگر از روزنامهنگاران، دانشگاهيان و ساير شخصيتهای ايران مصاحبه میکند.”