یحیی رحیم صفوی، فرمانده سابق سپاه پاسداران گفت ایران در حوزه موشک و بهپاد وضعیت مطلوبی دارد، اما در عین حال نسبت به «نفوذ دشمن» در میان مسئولان داخلی ایران هشدار داد.


رحیم صفوی، فرمانده سابق سپاه پاسداران، و مشاور عالی رهبر ایران در امور مربوط به نیروهای مسلح، در حضورفرماندهان و مدیران پیشکسوت سپاه نینوای استان گلستان در مورد وضعیت سوریه گفت: «به ندرت می‌توان منطقه‌ای را در مقیاس جهانی به اهمیت غرب آسیا پیدا کرد که لایه‌های ژئوپلیتیک، ژئواکونومیک و ژئواستراتژی در آن جمع شده باشد. این منطقه هم اکنون محل رقابت ژئواستراتژیک قدرت‌های جهانی و منطقه‌ای است که سوریه یکی از عرصه‌های بروز و ظهور این رقابت است.»

او همچنین اضافه کرد: «هدف مثلث اسقاط سوریه بعد از ۸۵ ماه عقیم مانده است.»

ستایش از پیشرفت موشکی و پهپادی

محور اصلی سخنان فرمانده سپاه اما به برنامه موشکی و پیشرفت‌های نظامی ایران در عرصه هوافضا و حوزه پهپاد اختصاص داشت.

صفوی ضمن اعلام اینکه ایران در حوزه هواپیماهای بدون سرنشین در وضعیت مطلوبی قرار دارد، گفت:

در عملیات حمله موشکی نیروی هوافضای سپاه به مقر تروریست‌های تکفیری داعش در دیرالزور، هواپیماهای بدون سرنشین نیروی هوافضای سپاه در شب به پرواز درآمدند و مختصات اهداف را تعیین کردند و موشک‌های ما نیز به صورت دقیق به اهداف تعیین شده اصابت کردند که این نشان دهنده دقت و قدرت موشکی بالای ما است.

این سخنان در شرایطی ایراد می‌شود که مسأله پهپاد و موشک هم اکنون در کانون مناقشات ایران و غرب قرار دارد.

۱۰ فوریه، یک پهپاد ایرانی در حریم هوایی اسرائیل مورد هدف قرار گرفت و سرنگون شد. پس از این واقعه بود که جنگنده‌های هوایی اسرائیلی در اقدامی تلافی‌جویانه «تیاس»، مرکز فرماندهی سپاه پاسداران ایران در قلب سوریه را بمباران کردند.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ، با نمایش تکه‌ای آهن به عنوان قطعه‌ای از این پهپاد سرنگون شده، ایران را بزرگ‌ترین تهدید در جهان خواند.

در واکنش به سخنان نتانیاهو در کنفرانس امنیتی مونیخ، سردار حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه گفت که پهپاد سرنگون‌شده در اسرائیل، آخرین پهپاد جبهه مقاومت [ایران-سوریه و حزب‌الله] نخواهد بود.

فارغ از تنش ایران و اسرائیل در خاک سوریه، در یک سال گذشته، دولت ترامپ در صدد بوده مسأله موشک‌های بالستیک ایران را به پرونده انرژی هسته‌ای گره بزند؛ اتفاقی که می‌تواند صلاحیت و ابتکار رسیدگی به پرونده ایران را از آژانس بین‌المللی اتمی بگیرد و دوباره پای شورای امنیت را به پرونده ایران باز کند. بنا به گزارشها، آمریکا و کشورهای اروپایی در مورد افزودن فصلی تازه با محوریت مسأله موشک‌های بالستیک به برجام توافق کرده‌اند.

درست در شرایطی که دولت ترامپ درصدد تغییر جلب توجه افکار جهانی از خطرات «ایران هسته‌ای» به «ایران موشکی» ‌اند، موج و دامنه تبلیغات موشکی سپاه پاسداران ایران نیز به شکلی چشمگیر افزایش یافته است.

هراس از «نفوذ»

رحیم صفوی، پس از تأکید بر وضعیت مطلوب موشکی ایران، با بیان خاطره‌ای از احمد خمینی، فرزند درگذشته رهبر پیشین ایران به طور ضمنی به وضعیت داخلی ایران اشاره کرد و گفت: «همان طور که سیب از درون کِرم می‌افتد، انقلاب ما هم ممکن است از درون آسیب ببیند.»

او با ادعای «نفوذ دشمن» در دستگاه‌های سیاسی ایران گفت:

جمهوری اسلامی ایران به حدی قدرتمند شده است که دشمنان خارجی از جمله آمریکایی‌ها نمی‌توانند از بیرون به ما حمله کنند، به همین دلیل آنها برای ایجاد ناامنی در داخل کشور سرمایه گذاری و برنامه ریزی کرده‌اند و موریانه‌هایی که ممکن است درون انقلاب اسلامی بیفتند همان نفوذی هایی هستند که در برخی از دستگاهها نفوذ کرده‌اند.

مسأله «نفوذ» در پی توافق هسته‌ای ایران با کشورهای قدرتمند توسط رهبر جمهوری اسلامی مطرح شد. علی خامنه‌ای ابتدا هشدار داد که «دشمن» قصد دارد از طریق توافق هسته‌ای در ایران نفوذ کند. سپس با نزدیک شدن انتخابات موضوع «نفوذ دشمن در انتخابات» مطرح شد.


بیشتر بخوانید: