بعد از آنکه حیدر عبادی رسماً پیروزی بر داعش را اعلام کرد، تلاشهای دیپلماتیک تهران برای اعمال فشار روی دولت مرکزی عراق آغاز شد. هدف تهران این است که نیروهای نظامی آمریکا بر اساس یک جدول زمانی از عراق خارج شوند. پارلمان عراق پنجشنبه ۱ مارس این موضوع را تصویب کرد: پارلمان عراق از دولت این کشور خواست تا زمانی را برای خروج نیروهای خارجی تعیین کند. بر این اساس نخستوزیر عراق باید یک جدول زمانی را برای خروج این نیروها مشخص کند.
بهگزارش رویترز، این خبر را هشام سهیل، عضو ائتلاف حاکم در عراق، امروز پنجشنبه یکم مارس / ۱۰ اسفند اعلام کرد. او گفت: «پارلمان تصمیم گرفت تا ضمن تشکر از کشورهای دوستی که در شکست دادن داعش حمایت کردند از دولت بخواهد که یک برنامه زمانی برای خروج نیروهای خارجی تعیین کند.»
تمکین پارلمان عراق از تهران
بعد از آنکه حیدر عبادی رسماً پیروزی بر داعش را اعلام کرد، تلاشهای دیپلماتیک تهران برای اعمال فشار روی دولت مرکزی عراق آغاز شد. هدف تهران این است که نیروهای نظامی آمریکا بر اساس یک جدول زمانی از عراق خارج شوند. پارلمان عراق پنجشنبه ۱ مارس این موضوع را تصویب کرد.از ۷ فوریه تاکنون شبهنظامیان شیعه طرفدار ایران آشکارا نیروهای نظامی آمریکا را تهدید میکنند. این تهدیدات حامل پیامی برای واشنگتن است: اگر آمریکا بخواهد ایران را برای کاهش نفوذش در خاورمیانه تحت فشار قرار دهد، درگیر یک جنگ نیابتی با شبهنظامیان شیعه در خاک عراق میشود.مصوبه پارلمان عراق از این نظر اهمیت داد که بیانگر خواست تهران است.انتخابات پارلمانی عراق ۱۲ مه ۲۰۱۸ برگزار میشود.انتظار میرود «ائتلاف فتح» شبهنظامیان شیعه که تحت حمایت ایران قرار دارند، نقشی عمده در انتخابات آتی ایفا کند. هادی عامری، رهبر سپاه بدر، یکی از مهمترین گروههای شیعه شبهنظامی رهبری این ائتلاف را بر عهده دارد. قاسم سلیمانی به طور مستقیم در انتخابات پارلمانی عراق دخالت میکند.بیشتر بخوانید:چندپارگی اجتماعی عراق در آستانه انتخابات سراسری |
بهگفته هشام سهیل «این اکنون با دولت است که تصمیم بگیرد یک سال، دو سال، چقدر زمان نیاز است تا این اقدام صورت گیرد.»
ائتلاف جهانی بهرهبری آمریکا در سال ۲۰۱۴ برای مبارزه با گروه «دولت اسلامی» (داعش) در عراق و سوریه تشکیل شد و هزاران سرباز در عراق مستقر شدند. این ائتلاف از نیروهای عراقی پشتیبانی هوایی کردند و در ادامه در ماه دسامبر سال گذشته پیروزی بر داعش اعلام شد.
دولت عراق ۵ فوریه / ۱۶ بهمن اعلام کرد که پس از پیروزی بر داعش نیروهای آمریکایی کاهش خواهند یافت. با این حال، پشتیبانی از نیروهای مسلح عراق با توجه به نیازهای آنها ادامه خواهد یافت.
آمریکا در ژوئیه ۲۰۱۷ بیش از پنج هزار و ۵۰۰ سرباز به عراق فرستاد که حدود نیمی از نیروهای مستقر ائتلاف ضد داعش در عراق محسوب میشوند. پس از آن نیروهای دیگری به عراق فرستاد تا اینکه در پایان ماه دسامبر ۲۰۱۷ بهگفته پنتاگون حدود هشت هزار و ۹۰۰ نظامی آمریکایی در عراق مستقر بودند.
مقامات عراقی گفتهاند بنا بر توافقی که با آمریکا شده نزدیک به ۶۰ درصد از نظامیان این کشور از عراق خارج خواهند شد و حدود چهار هزار نظامی ارتش آمریکا برای ادامه آموزش ارتش عراق در این کشور باقی خواهند ماند.
۷ فوریه ۲۰۱۸ کتائب حزبالله، یکی از گردانهای شبهنظامیان شیعه که سپاه قدس از آنها حمایت میکند اعلام کرد که چنانچه نظامیان آمریکایی از عراق خارج نشوند، بر ضد آنها اقدام میکند. جعفر حسینی، سخنگوی این گروه در گفتوگو با المیادین، نظامیان آمریکا را «اشغالگر» نامیده است. سپس گروههای شبهنظامی دیگر طرفدار ایران هم نظامیان آمریکا را تهدید کردند و خواستار خروج آنها از عراق شدند.
کریم نوری، سخنگوی سپاه بدر گفته است حضور نظامی آمریکا در عراق سبب چندپارگی جامعه و تقویت تروریستها میشود.
در اکتبر سال گذشته میلادی (مهرماه سال جاری)، و در آستانه پایان نبردها با داعش رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا، خواستار بازگشت شبهنظامیان شیعه گروه حشدالشعبی مورد حمایت ایران به کشورهای خود شد.
یکی از نگرانیهای آمریکا پس از خروج از عراق گسترش نفوذ ایران در این کشور و خاورمیانه است.
بیشتر بخوانید:
یکی نیست بگه سپاهی های بی شرف حالا که داعش نابود شده شماها اونجا چه غلطی می کنید با هزینه مردم .آمریکا کشور ثروتمندیه می تونه تمام کشورهای دنیا پایگاه داشته باشه و هزینه کنه بدون اینکه فشاری به مردمش بیاد اما شما به قیمت نابودی کشور دارید خارج کشور غلطای زیادی می کنید.
مرد آزاد / 02 March 2018