کمتر از سه هفته به انتخابات ریاست جمهوری روسیه باقی مانده. ولادیمیر پوتین که در دور بعدی انتخابات هم نامزد ریاست جمهوری روسیه شده، در سخنانی پربازتاب در مرکز گردهماییهای مسکو در حضور هزار نفر از مقامات سیاسی و اقتصادی روسیه وعده آزادیهای بیشتر مدنی و رفاه اجتماعی داد. پوتین اما گفت که یکی از چالشهای انقلاب صنعتی، تولید سلاحهای پیشرفته است.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در سخنانی که پنجشنبه ۱ مارس ایراد کرد از تولید سلاح اتمی تازهای خبر داد: پهپادی که در عمق آب حرکت میکند و توانایی حمل کلاهک هستهای دارد. پوتین همچنین خبر داد که در پایان سال ۲۰۱۷ روسیه سلاحهای اتمی تازهای را با موفقیت آزمایش کرده است.
بحران اقتصادی در روسیه
بزرگترین چالش روسیه در شش سال آینده مهار بحران اقتصادی است. با کاهش قیمت نفت و تحریمهای اتحادیه اروپا، اقتصاد روسیه صدمه خورده است. با اینحال در سال گذشته درآمد سرانه ملی در روسیه افزایش یافت و از میزان بدهی دولت کاسته شد. اما با اینحال بیکاری در روسیه افزایش پیدا کرده و همزمان بر نرخ تورم هم افزوده شده.فقر در بین جوانان و سالخوردگان بیشتر به چشم میخورد. به گفته ولادیمیر پوتین ۲۰ میلیون نفر در این کشور زیر خط فقر زندگی میکنند.قدرت خرید بازنشستگان هم یکی از چالشهاست. آنها روز به روز فقیرتر میشوند.در سیاست خارجی هم روسیه با مشکلات عدیده روبروست: جنگ سوریه، بحران اوکراین و خطر اسلامگرایی و گسترش دامنه تروریسم به داخل مرزهای روسیه.ولادیمیر پوتین ۶۵ سال دارد. تا پایان دور بعدی ریاست جمهوری در سال ۲۰۲۴ او ۷۱ ساله شده. بر اساس قانون اساسی روسیه میبایست حداقل یک دوره از ریاست جمهوری روسیه کنارهگیری کند. در آن زمان او ۷۷ سال دارد و به این ترتیب انتظار میرود که ۱۸ مارس ۲۰۱۸ او برای آخرین بار بر مسند ریاست جمهوری روسیه تکیه دهد. |
سخنرانی پوتین یک ساعت و نیم به درازا کشید. در پیشزمینه پرچم روسیه مشاهده میشد. پوتین این ادعا را مطرح کرد که روسیه در سالهای گذشته به سوی یک جامعه دموکراتیک تحول یافته است:
«برای ادامه این تحولات لازم است که جامعه مدنی و نهادهای دموکراتیک تقویت شود. ما میبایست کشوری باشیم باز به روی جهان و آماده پذیرش ایدهها و ابتکارات.»
در ماههای گذشته دولت روسیه مانع از فعالیت برخی انجمنهای مردمنهاد شده و تسلط دولت بر شبکههای مجازی و اینترنت نیز در روسیه افزایش پیدا کرده است.
پوتین اعلام کرد که ۲۰ میلیون نفر در روسیه زیر خط فقر زندگی میکنند. او وعده داد که در شش سال آینده این تعداد به ۱۰ میلیون نفر کاهش یابد. پوتین همچنین وعده داد که دولت روسیه کمکهزینهها به خانوادهها را تا ۴۰ درصد افزایش میدهد و برای ۵ میلیون نفر هم مسکن ایجاد میکند.
سرمایهگذاری در شهرهای پیرامونی و احداث راههای مواصلاتی برای ارتباط بهتر مرکز با حاشیه یکی دیگر از وعدههای رئیس جمهور روسیه در آستانه برگزاری دور بعدی انتخابات ریاست جمهوری در این کشور بود. پوتین گفت برای اینکه روسیه یکی از پنج اقتصاد بزرگ جهان باشد، میبایست در وهله نخست درآمد سرانه ملی در این کشور ۵۰ درصد افزایش یابد و حجم سرمایهگذاریهای خارجی هم دو برابر شود. علاوه بر این به سرمایهگذاری بیشتری برای توسعه زیرساختها و بنادر نیاز است.
انتخابات ریاست جمهوری روسیه ۱۸ مارس ۲۰۱۸ برگزار میشود. انتظار میرود که پوتین در این دور از انتخابات هم پیروز گردد. او از سال ۲۰۰۰ تاکنون زمامداری روسیه را در دست دارد.
چرا صد سالست روسیه مرکز دشمنی با رغب و به طبع مخل نظم در جهان است؟!
چرا روشیه و غرب و جهان آزاد با هم به نفاهم نمی رسند؟
حقیقتا روسیه و پوتین چرا بیاست با هم این جنگ سرد همچنان ادامه دهند که جز ویرانی و نابودی دنیا و سوءاستفاده برای انگل های ضد بشری همچون جمهوری اسلامی ها نیستند؟!
آگاه / 01 March 2018