شمار کشتهشدگان حادثه انفجار در کارخانه فولاد غدير يزد به ۱۶ نفر افزايش يافت.
علی سليمانپور، مديرکل پزشکی قانونی يزد روز شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۰ به خبرگزاری مهر گفت دو مصدوم ديگر اين حادثه بر اثر شدت سوختگی جان دادهاند و شمار قربانيان به ۱۶ نفر افزيش يافته است.
حادثه انفجار کوره ذوب ضايعات فولادی در کارخانه غدير يزد شامگاه يکشنبه ۲۰ آذرماه رخ داد.
ظاهراً در کوره هشت تنی اين کارخانه، ضايعات مهمات تاريخ مصرف گذشته، ريخته میشده تا ذوب شوند. اما در روز حادثه، کارگران اين ضايعات را بيش از حد داخل اين کوره ريختهاند که همين باعث مسدود شدن دهانه کوره و منفجر شدن آن شده است.
تعدادی از کشتهشدگان اين حادثه از اتباع هندی مقيم استان يزد بودند.
علیاکبر اوليا، نماينده يزد در مجلس ايران با بيان اينکه “وقوع سوانح اين چنينی در کورههای ذوب دارای سابقه است”، گفت: “وزير تعاون کار و رفاه اجتماعی بايد پاسخگوی وقوع سانحه انفجار در کارخانه نورد فولاد يزد باشد.”
ظاهراً در کوره هشت تنی کارخانه فولاد یزد، ضايعات مهمات تاريخ مصرف گذشته، ريخته میشده تا ذوب شوند. اما در روز حادثه، کارگران اين ضايعات را بيش از حد داخل اين کوره ريختهاند که همين باعث مسدود شدن دهانه کوره و منفجر شدن آن شده است
جلال يحیزاده، نماينده تفت و ميبد در مجلس علت اصلی اين انفجار را قرار نگرفتن دو تن قراضه در محل اصلی اعلام کرد و گفت: “به علت بیاحتياطی متصدی بخش که يک کارگر هندی بود حادثه انفجار رخ داد.”
فراکسيون کارگری مجلس نيز پيامی به اين مناسبت منتشر کرد و نوشت: “فاجعه اخير بار ديگر نشان داد که کمتوجهی به ايمنی و جان کارگران رو به افزايش است و کارفرمايان حداقل هزينه را در مورد مهمترين اصل قانون کار يعنی ايمنی و حفاظت فنی مصروف میدارند.”
فراکسيون کارگری مجلس علت انفجار را “مواد منفجره موجود در آهن قراضههای ريخته شده در ديگ ذوب” اعلام کرد.
اين فراکسيون نوشته است اگر اين موضوع درست باشد “عمق فاجعه بيش از پيش خواهد شد.”
فراکسيون کارگری از مسئولان پرسيده است: “مواد منفجره آن هم به اين حجم که باعث تبديل شدن حداقل هشت کارگر زنده به ذغال گرديده به چه ميزان بیتوجهی و عدم بازرسی و نظارت مسئولان ذيربط نيازمند بوده است.”
مجتمع فولادسازی غدير اردبيهشتماه سال جاری با حضور محمود احمدینژاد، رئيس جمهور ايران گشايش يافت.
در آغاز فعاليت کارخانه فولادسازی غدير اعلام شد که اين کارخانه سالانه ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی توليد خواهد کرد و با افتتاح آن سالانه ۳۰۰ ميليون دلار صرفهجويی ارزی برای ايران بههمراه خواهد شد.
برای راه اندازی اين کارخانه ۱۷۵ ميليارد تومان اعتبار هزينه شد که ۷۰ ميليون يورو آن از محل ذخيره ارزی و بقيه از محل سرمايهگذاریهای داخلی بوده است.
در اين کارخانه ۱۵۰ نفر بهطور مستقيم و ۱۵۰۰ نفر بهطور غيرمستقيم کار میکنند.