شورای هماهنگی جبهه اصلاحات طی بيانيه‌ای اعلام کرد که نه فهرست انتخاباتی ارائه می‌دهد و نه در انتخابات آينده مجلس از کسی پشتيبانی می‌کند.

به گزارش خبرگزاری کار ايران (ايلنا)، علی‌محمد غريبانی، رئيس دوره‌ای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات طی بيانيه‌ای اعلام کرد به دليل اين‌که ميدان رقابت در انتخابات نهم مجلس هر روز تنگ‌تر ‌می‌شود اين شورا در انتخابات شرکت نمی‌کند.

شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در بيانيه خود ضمن اشاره به “موقعيت بسيار حساس و سرنوشت‌ساز” اين شورا نوشته است که کوچک‌ترين لغزش و انحراف از چارچوب اصول و اهداف اصلاح‌طلبی و يا اشتباه مديريتی موجب شکست خواهد شد.

شورای هماهنگی جبهه اصلاحات تأکيد کرده است که “پس از ماه‌ها انتظار و تلاش برای باز شدن فضای عادلانه انتخاباتی و فراهم شدن رقابت سالم انتخاباتی به عناوين مختلف از طرف جريان مقابل و مسئولان انتخابات هر روز عرصه را تنگ‌تر ديده تا آن‌جا که ‌می‌بينيم حتی پيش‌هم‌انديشی درون گروهی را نيز بر ما زياد ‌می‌بينند.”

شورای هماهنگی جبهه اصلاحات: هيچ امکان اطلاع‌رسانی و تبليغاتی برای اصلاح‌طلبان وجود ندارد و همه تريبون‌های رسمی کشور در اختيار رقيب است

پيش از اين در روزهای ۲۹ مهر و ۲۵ آبان‌ماه دو بار گردهمايی اصلاح‌طلبان با ممانعت نهادهای حکومتی و امنيتی روبه‌رو شده و بارها مقام‌های حکومتی از عدم صلاحيت اصلاح‌طلبان، به‌ويژه آنان‌که در اعتراضات پس از دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری در ايران شرکت داشتند، سخن گفته‌اند.

همچنين صولت مرتضوی، رئيس ستاد انتخابات کشور بارها بر ممنوعيت نامزدی اعضای جبهه مشارکت ايران اسلامی و سازمان مجاهدين انقلاب اسلامی، دو حزب اصلی اصلاح‌طلبان، در انتخابات آينده مجلس تأکيد کرده است.

شورای هماهنگی جبهه اصلاحات گفته است که چون اين شورا شرايط را مساعد نمی‌يابد “پس از بحث‌های طولانی و بررسی‌های لازم و با در نظر گرفتن همه مسايل مربوط به انتخابات و با توجه به اين‌که هيچ امکان اطلاع‌رسانی و تبليغاتی برای اصلاح‌طلبان وجود ندارد و همه تريبون‌های رسمی کشور در اختيار رقيب است” در ‌‌نهايت به اين جمع‌بندی رسيده است که برای انتخابات دوره نهم مجلس فهرست انتخاباتی ارائه ندهد و از کسی نيز پشتيبانی نکند.

شورای هماهنگی جبهه اصلاحات اعلام کرده است که در روزهای آينده بيانيه‌ای در اين‌باره منتشر خواهد نمود و دلايل خود را برای نداشتن کانديدای انتخاباتی به‌شکل رسمی اعلام خواهد کرد.

قوه قضائيه ايران چند ماه پيش جبهه مشارکت و سازمان مجاهدين انقلاب را منحل اعلام کرد.

مدتی پيش نيز عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران از “ممنوع” بودن هرگونه فعاليت جبهه مشارکت ايران اسلامی و سازمان مجاهدين انقلاب اسلامی خبر داده بود.

عباس‌علی کدخدايی، سخنگوی شورای نگهبان ۲۱ آبان‌ماه گفته بود: “قطعأ کسانی که در فتنه حضور جدی داشتند از مواردی هستند که ما در قانون برای ورود آنان به انتخابات منع داريم.”

آيت‌الله محمدرضا مهدوی کنی، رئيس مجلس خبرگان رهبری نيز دو هفته پيش گفت که آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی حضور اصلاح‌طلبان را در انتخابات به “اقرار به اشتباه” مشروط کرده است.

در چنين شرايطی شماری از اصلاح‌طلبان اعلام کرده‌ بودند در انتخابات مجلس شرکت نمی‌کنند. به گفته آن‌ها انتخابات در ايران “آزاد و سالم” نيست.

محمد خاتمی، رئيس‌جمهوری پيشين ايران و از رهبران اصلاح‌طلبان نيز تاکنون چندين بار “آزادی زندانيان سياسی و ايجاد فضای آزاد برای احزاب، پايبندی مسئولان به قانون اساسی و برگزاری انتخاب آزاد و سالم” را به‌عنوان شروط حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس نهم اعلام کرده است.

نهمين دوره انتخابات مجلس ايران ۱۲ اسفند سال جاری خورشيدی در سراسر ايران برگزار می‌شود.