مولود چاووشاوغلو، وزیر خارجه ترکیه میگوید نیروهای ارتش سوریه به منطقه عفرین وارد نشدهاند و هیچ دلیلی وجود ندارد که رژیم اسد به کمک کردها بیاید.
بهگزارش رویترز، مولود چاووشاوغلو سهشنبه ۲۰ فوریه / یکم اسفند گفت: «نیروهای دولتی سوریه هنوز به منطقه عفرین وارد نشدهاند و هیچ دلیلی وجود ندارد که با اطمینان بگوییم که آنها این پروژه را پیش خواهند برد.»
روز گذشته، دوشنبه ۱۹ فوریه / ۳۰ بهمن کردهای سوریه اعلام کردند که دولت این کشور و شبهنظامیان کرد «یگانهای مدافع خلق» توافق کردهاند که با استقرار واحدهای ارتش سوریه در منطقه عفرین، با حمله نظامی ترکیه به این منطقه مقابله کنند.
دمشق نیز روز گذشته اعلام کرد که به عفرین وارد خواهد شد.
آنکارا روز سهشنبه هشدار داد که اگر نیروهای دولتی سوریه برای حمایت از شبهنظامیان کرد به این منطقه وارد شوند نیروهایش برای مقابله تردید نخواهند کرد.
ترکیه از روز شنبه ۲۰ ژانویه / ۳۰ دی حملات نظامی خود را به شمال سوریه علیه «یگانهای مدافع خلق»، نیروی نظامی کردهای سوریه، آغاز کرده است. نام این عملیات «شاخه زیتون» است و نیروهای ارتش آزاد سوریه، از مخالفان رژیم اسد نیز در این عملیات در کنار ارتش ترکیه قرار دارد.
ترکیه «یگانهای مدافع خلق» را با حزب کارگران کردستان (پکک) که سالها با آن در جنگ است، یکی میداند و آنها را «تروریست» میخواند.
چاووشاوغلو شامگاه دوشنبه گفت: «اگر ورود ارتش ترکیه به شمال سوریه با هدف حمایت از این سازمان باشد هیچ کس نمیتواند مانع از سربازان ترکیه شود.»
همچنین بکیر بوزداغ، معاون نخستوزیر و سخنگوی دولت ترکیه گفته است که اطلاعاتی که برخی رسانهها در مورد استقرار نیروهای رژیم سوریه در عفرین منتشر کردهاند بیاساس و نادرست است.
او که پس از نشست شورای وزیران به ریاست رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه سخن میگفت اعلام کرد که دولت تمام رویدادها را دنبال میکند و «بر اساس اطلاعات ارائهشده توسط نیروهای امنیتی، رژیم سوریه هیچ نیرویی را در منطقه عفرین مستقر نکرده است.»
بوزداغ «یگانهای مدافع خلق» و «نیروهای دموکراتیک سوریه»، متشکل از کردها و عربها را دشمن ترکیه و سوریه خواند و گفت چنین تصمیمی توسط رژیم سوریه پیامدهای سنگینی برای تمام منطقه دارد و منجر به درگیری جدیدی در این کشور خواهد شد.
دوشنبه شب اردوغان با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و سپس حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران تلفنی تماس گرفت و درباره اوضاع سوریه، عفرین، ادلب و همکاریهای سهجانبه در چارچوب نشست آستانه گفتوگو کرد.
بوزداغ در این زمینه گفت: «ترکیه، روسیه و ایران به گفتوگو درباره فعالیت مشترک در راه دستیابی به راه حلی برای سوریه ادامه میدهند و ابتدا در ۱۴ مارس / ۲۳ اسفند وزرای خارجه سه کشور در مسکو و سپس ۱۶ مارس / ۲۵ اسفند در تهران دیدار خواهند داشت. همچنین انتظار میرود که یک نشست سهجانبه جدید با حضور رهبران ترکیه، روسیه و ایران سازماندهی شود.»
خبرگزاری آناتولی نوشته است اردوغان و روحانی در مکالمه تلفنی خود بر همکاری دو کشور در مبارزه با «گروههای تروریستی» نیز تأکید کردهاند.
شبکه سیانان ترکیه نیز گزارش داد که اردوغان در تماس با پوتین به او گفته است که رژیم سوریه در صورت اجرای توافق با «یگانهای مدافع خلق کرد» و اقدام علیه عملیات نظامی ترکیه در عفرین با عواقبی روبهرو خواهد شد. اردوغان همچنین از ادامه عملیات «شاخه زیتون» در شمال سوریه خبر داده است.
در همین حال «نیروهای دموکراتیک سوریه» گفتهاند که حتی اگر نیروهای دولتی سوریه به عفرین بیایند همچنان به حکومت غیرمتمرکز پایبند است.
ریاض درار از مسئولان این گروه به خبرگزاری اسپوتنیک روسیه گفته است کردها به دمشق اجازه نمیدهند که در امور مدنی و اداری عفرین دخالت کنند.
برخی منابع خبری گفتهاند که نیروهای دولتی سوریه در ساعات آینده وارد عفرین خواهند شد.
کردها فعلا خودشون رو حفظ کنند و بعدا در مورد امور اداری و سیاسی نظر بدن. به امید سوریه همیشه یکپارچه
مهران / 20 February 2018
چهار دشمن قوى كه با وجود تمام اختلافات در ضديت ودشمنى با كردها متحد ميشوند كردستان را محاصره كرده اندوكردها هم هميشه در امور ادارى وسياسى نظر داده اند بعد مجبور به جنگ شده اند يكپارچگى يك كشور ساختگى به ضرر يك قوم وگروه واستمرار ديكتاتورى وسركوب بوسيله اسلحه هم هيچ افتخارى ندارد واصولا سوريه يكپارچه ايى كه تا صد سال قبل وجود خارجى نداشت هيچ معنايى ندارد
محسن مدنى / 20 February 2018