سرگی ريابکوف، معاون وزير خارجه روسيه می‌گويد برنامه اتمی ايران، ابعاد نظامی ندارد.

به گزارش خبرگزاری روسی “ريا نووستی”، ريابکوف، روز جمعه نهم دسامبر (۱۸ آذر ۱۳۹۰) در شبکه تلويزيونی “روسيه ۲۴” گفت روسيه در مورد برنامه اتمی ايران دارای اطلاعاتی است که نشان نمی‌دهد برنامه اتمی اين کشور دارای بخش نظامی باشد.

اين مقام روسی افزود بايد از طريق مذاکره و گفت‌وگو، به ترديدهايی که درباره برنامه اتمی ايران وجود دارد، پايان داد.

معاون وزير خارجه روسيه، همکاری نزديک ايران با آژانس بين‌المللی انرژی اتمی را برای رفع ترديدها مهم توصيف کرد.

سرگی ریابکوف: روسيه در مورد برنامه اتمی ايران دارای اطلاعاتی است که نشان نمی‌دهد برنامه اتمی اين کشور دارای بخش نظامی باشد

سرگی ريابکوف برنامه‌های ايران برای بازديد بازرسان سازمان بين‌المللی انرژی اتمی از تأسيسات هسته‌ای این کشور را مورد اشاره قرار داد و افزود اين اقدامات نشانگر “حسن نيت و مسئولانه عمل کردن” مقامات ايران است.

روسيه از جمله هم‌پيمانان نزديک ايران است که به دور تازه تحريم‌ها عليه ايران نپيوسته است.

تحريم‌های تازه اتحاديه اروپا واکنشی به گزارش يک ماه پيش آژانس بين‌المللی انرژی اتمی است که ايران را به “وجود ابعاد نظامی” در برنامه اتمی‌اش متهم کرده است.

کشورهای غربی می‌گويند نگران هستند که ايران در برنامه اتمی خود “اهداف نظامی” داشته باشد اما ايران همواره اين اتهام را رد می‌کند و می‌گويد برنامه اتمی‌اش اهداف “صلح‌آميز” دارد.

گروه ۱+۵ (آمريکا، روسيه، بريتانيا، فرانسه، چين به اضافه آلمان) از سال ۲۰۰۳ ميلادی (۱۳۸۲) به همراه آژانس بين‌المللی انرژی اتمی خواهان آن است که ايران کارهای مربوط به غنی‌سازی اورانيوم را متوقف کند اما ايران اين خواسته را نپذيرفته است.

تاکنون ايران و گروه ۱+۵ چند دور مذاکرات برگزار کرده‌اند اما اين گفت‌وگوها بدون نتيجه مشخصی پايان يافته است.

با شکست گفت‌وگوهای هسته‌ای غرب با ايران و تصميم جمهوری اسلامی برای غنی‌سازی اورانيوم، آژانس بين‌المللی انرژی اتمی پرونده ايران را در سال ۱۳۸۶ به شورای امنيت سازمان ملل فرستاد.

شورای امنيت سازمان ملل از سال ۲۰۰۶ تاکنون چهار بار ايران را تحريم کرده است. شورای امنيت در دسامبر ۲۰۰۶ قطعنامه ۱۷۳۷، مارس ۲۰۰۷ قطعنامه ۱۷۴۷، مارس ۲۰۰۸ قطعنامه ۱۸۰۳ و ژوئن ۲۰۱۰ قطعنامه ۱۹۲۹ را عليه ايران تصويب کرد.

در اين قطعنامه‌ها “جلوگيری از انتقال فن‌آوری موشکی به ايران، ممنوعيت فروش تکنولوژی اتمی به ايران، ممنوعيت خريد تسليحات از ايران، قطع همکاری با چند بانک ايرانی و تحريم سپاه پاسداران و کشتی‌رانی” از موارد عمده‌ای است که به تصويب رسيده است.

آمريکا و اتحاديه اروپا نيز در اين سال‌ها تحريم‌های يک‌جانبه‌ای عليه ايران اعمال کرده‌اند. با اين حال ايران می‌گويد با وجود اين تحريم‌ها از برنامه اتمی خود عقب‌نشينی نمی‌کند.