کردهای شمال سوریه، تلویزیون دولتی این کشور و یک گروه ناظر بر جنگ سوریه به نقل از منابع پزشکی در منطقه عفرین اعلام کردهاند که بر اثر گلولهباران ارتش ترکیه، ششتن بر اثر نوعی «گاز شیمیایی» مصدوم شدهاند.
گروه «دیدهبان حقوق بشر سوریه» جمعه ۱۶ فوریه / ۲۷ بهمن در گزارشی به نقل از منابع پزشکی محلی ادعا کرد که ششتن بر اثر گلولهباران منطقه شیخ حدید در شمال غرب عفرین به دست نیروهای ترکیه نشانههای مصدومیت با گازهای سمی شیمیایی را از خود بروز دادهاند. شیخ حدید منطقهای کردنشین در نزدیکی مرز با ترکیه است.
به گزارش این گروه ناظر بر جنگ، مصدومان به تنگی نفس و احساس خفگی دچار شده بودند و مردمک چشمشان به شکل غیرعادی بزرگ شده بود. هر دو مورد از نشانههای مصدومیت با عامل شیمیایی است.
یگانهای مدافع خلق (ی پ گ)، شاخه نظامی حزب «اتحاد دموکراتیک» کردهای شمال سوریه نیز این خبر را اعلام کرد و مصدومان را ساکنان روستای شیه خواند که در معرض گاز «کلر» قرار گرفته اند.
یک سخنگوی این گروه در گفتگو با خبرگزاری «رویترز» گفت که ترکیه روستایی در شمال غرب منطقه را هدف قرار داده و پس از آن شش مصدوم با نشانههای مسمومیت گاز شیمیایی به بیمارستان رجوع کردهاند.
تلویزیون دولتی سوریه در دمشق نیز به نقل از یک پزشک در بیمارستان عفرین گزارش کرد که ششتن بر اثر مسمومیت با گاز شیمیایی دچار احساس خفگی شدهاند.
ارتش ترکیه هنوز راجع به این اتهام واکنشی نشان نداده است.
ترکیه ۲۰ ژانویه حمله به عفرین، یکی از کانتونهای سهگانه کردها در شمال سوریه را آغاز کرد. در این حمله ائتلاف موسوم به «ارتش آزاد سوریه» تحت حمایت هوایی و زمینی ارتش ترکیه حمله به عفرین را پیش میبرند.
ترکیه دلیل اصلی حمله به شمال سوریه را هدف قراردادن «یگانهای مدافع خلق» (ی پ گ)، شاخه نظامی حزب چپگرای «اتحاد دموکراتیک» کردهای سوریه (پ ی د) عنوان کرده است که به گفته آنکارا، شاخهای از حزب «کارگران کردستان» (پ ک ک) است.
کشور دیگری به جز ترکیه، پ ی د را تروریست نمیداند، هرچند پ ک ک در فهرست گروههای تروریستی آمریکا و اتحادیه اروپا قرار دارد.
بیشتر بخوانید: وزیر دفاع آمریکا: نیمی از نیروهای دموکراتیک سوریه به عفرین رفتهاند
بحران در روابط ترکیه و واشنگتن
این عملیات باعث شده تا روابط بین ترکیه با ایالات متحده آمریکا، متحدش در سازمان نظامی آتلانتیک شمالی (ناتو) که پشتیبان کردهای سوریه در جنک علیه گروه «دولت اسلامی» (داعش) است، به نقطه بحرانی برسد. جمعه وزرای خارجه دو کشور در دیداری بر قصدشان برای همکاری و بهبود روابط تأکید کردند. رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه گفته است که پس از عفرین، حمله به شهر منبج (منبیج) در دستور کار قرار دارد. دو هزار نیروی آمریکایی در این شهر که تحت کنترل ی پ گ است، مستقر هستند.
در همین راستا، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه نیز جمعه در گفتگو با شبکه خبری «یورونیوز» واشنگتن را به انجام «بازی خطرناک با مسئله کردها» در سوریه متهم کرد که میتواند پیامدهای ژئوپولتیک گستردهای به همراه داشته باشد.
ی پ گ پیش از این ادعا کرده بود که مسکو و آنکارا بر سر عملیات نظامی ترکیه در عفرین که حریم هوایی آن در کنترل روسیه قرار داشت، با یکدیگر دست به معامله زدهاند.
به گزارش دیدهبان حقوق بشر سوریه، از آغاز عملیات نظامی ترکیه موسوم به «شاخه زیتون»، ۷۸ شهروند غیرنظامی عرب و کرد و ارمنی، از جمله ۱۵ زن و ۲۱ کودک در عفرین بر اثر گلولهباران و بمباران جان دادهاند. ترکیه هدفقراردادن غیرنظامیان را انکار میکند.
به گفته این گروه ناظر، تا کنون ۱۷۳ تن از نیروهای کرد و ۲۱۹ تن از نیروها و شبهنظامیان عملیات شاخه زیتون، از جمله ۳۴ سرباز ترکیه کشته شدهاند. هرچند ارتش ترکیه آمار کشتهشدگان نیروهای کرد را بیش از ۱۰۰۰ تن اعلام کرده است.
تا کنون در جنگ سوریه که هفتمین سال خود را سپری میکند، بارها گزارشهایی از استفاده از تسلیحات شیمیایی غیرقانونی از سوی ارتش سوریه و گاه مخالفان مسلح دولت مرکزی منتشر شده است.
این ypg هم همش این و اون رو متهم می کنند بعد از شکست های پی در پی و عکسها حلب که به جایی عفرین نشان دادن الان نوبت نشان دادن حملات شیمیایی حلب به جایی عفرین است. فقط کافی است کمی عربی بلد باشید و عکسهای اینها در کنفرانس های خبری نشان دادن رو تو گوگل ایمچ سرچ کنید تا ببینید اینها می خواهند مظلوم نمایی کنند
reza / 17 February 2018
چرا هرکس دم از اسلام می زند، در نهایت جنایتکار از آب در می آید؟
نمونه ها فراوانند: قزافی، صدام، خمینی و … و نهایتاً اردوغان
علی / 17 February 2018