در دو روز گذشته دو بيانيه ديگر از سوی فعالان سياسی ايرانی در خارج از کشور در رابطه با رويدادهايی چون بحران هسته‌ای ايران، احتمال وقوع جنگ و اشغال سفارت بريتانيا منتشر شد.

بيش از ۲۳۱ نفر از فعالانی که خود را “مخالفان فعال جنگ” می‌نامند در بيانيه‌ای ضمن محکوميت حمله به سفارت بريتانيا در تهران بر “ضرورت فوری” تنش‌زدايی در بحران هسته‌ای ايران تأکيد کرده‌اند.

در اين بيانيه گفته شده است که جمهوری اسلامی با “تنش‌آفرينی‌های بين‌المللی” خود کشور را به وضعيت خطرناکی کشانده است.

اين فعالان از “حمله به سفارت بريتانيا، انزوای بيشتر بين‌المللی و تشديد تحريم‌ها عليه ايران” به عنوان پيامدهای سياست‌های “تنش‌آفرين” جمهوری اسلامی نام برده و افزوده‌اند که چنين سياستی “گام بلندی برای کشيدن مردم ايران به جنگی ناخواسته است.”

آن‌ها ضمن بيان اين‌که از تنش‌آفرينی‌های روزافزون و آينده ايران “بيمناک” هستند، حمله به سفارت بريتانيا را محکوم کرده و اين اقدام را “تجاوز به حريم ديپلماتيک” اين کشور ارزيابی کردند.

امضاکنندگان بيانيه حمله‌کنندگان به سفارت بريتانيا را گروه‌های فشاری دانسته‌اند که به “حريم شهروندی مردم ايران نيز تجاوز می‌کنند.”

بيانيه ۲۳۱ نفر “توقف موقت غنی‌سازی اورانيوم، ‌همکاری شفاف با آژانس انرژی هسته‌ای، اجرای قطعنامه‌های شورای امنيت و ديگر تعهدات بين‌المللی در اين زمينه” را گام‌های لازم برای خروج از تنگنای فعلی و رفع فشارهای اقتصادی و سياسی بر جامعه ايران عنوان کرده‌ است 

اين فعالان نوشته‌اند: “مقامات حکومت ايران در صورت سکوت و تحت تعقيب قرار ندادن عاملان حمله به سفارت ثابت کرده‌اند که مسئول و شريک سازماندهی اين تهاجم خطرناک هستند.”

روز سه‌شنبه هشتم آذرماه جاری عده‌ای که جمهوری اسلامی ايران از آنان به‌عنوان دانشجو ياد می‌کند در برابر سفارت بريتانيا دست به گردهمايی عليه اين کشور زدند.

اين گردهمايی پس از خواندن قطعنامه به حمله به سفارت بريتانيا و اشغال آن و وارد کردن خسارت‌هايی به سفارت منجر گرديد که سرانجام شامگاه همان روز پايان يافت.

در مورد فعاليت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی بيانيه فوق ضمن تأکيد بر حق مردم ايران در استفاده صلح‌آميز از انرژی هسته‌ای، “توقف موقت غنی‌سازی اورانيوم، ‌همکاری شفاف با آژانس انرژی هسته‌ای، اجرای قطعنامه‌های شورای امنيت و ديگر تعهدات بين‌المللی در اين زمينه” را گام‌های لازم برای خروج از تنگنای فعلی و رفع فشارهای اقتصادی و سياسی بر جامعه ايران عنوان کرده‌اند.

آن‌ها جامعه جهانی و کشور‌های غربی را نيز به “خويشتن‌داری، رعايت حقوق مردم ايران و اجتناب از جنگ” فرا خوانده‌اند.

در بيانيه ديگری در همين رابطه ۴۰۰ نفر از فعالان چپ ايران عليه جنگ و فعاليت هسته‌ای موضع‌گيری کردند.

۴۰۰ نفر از فعالان چپ هر نوع بمباران و دخالت نظامی و هر نوع تحريم اقتصادی عليه ايران را محکوم و مخالفت خود را با فعاليت‌های اتمی ايران و هر نوع سلاح اتمی اعلام کرده‌اند

آن‌ها بحث حمله نظامی به تأسيسات اتمی ايران را “داغ‌ترين موضوع مورد مشاجره کنونی در محافل بين‌المللی” دانسته و گفته‌اند دولت‌های اسرائيل و آمريکا و ديگر “قدرت‌های امپرياليستی” طبل‌های جنگ را به صدا در آورده‌اند.

اين گروه از فعالان چپ از گزارش اخير آژانس بين‌المللی انرژی اتمی نيز به‌عنوان “سوخت لازم برای تبليغات جنگ‌افروزانه” ياد کرده‌اند.

يوکيا آمانو، مديرکل آژانس بين‌المللی انرژی اتمی در آخرين گزارش خود در رابطه با فعاليت‌های هسته‌ای ايران که يک ماه پيش منتشر شد، اين کشور را به “وجود ابعاد نظامی” در برنامه اتمی‌اش متهم کرد.

پس از اين گزارش تحريم‌های تازه‌ای از سوی کشورهای غربی عليه ايران اعمال شد که هنوز نيز اين روند ادامه دارد.

فعالان چپ در گسترش فضای تنش‌آميز کنونی پيرامون ايران سياست‌های “تهديدآميز” دولت اسرائيل عليه ايران و استقبال دولت ايران از اين سياست‌ها و دامن‌زدن به فضای “جنگ‌طلبانه” را مؤثر دانسته‌اند.

آن‌ها در بيانيه خود هر نوع بمباران و دخالت نظامی و هر نوع تحريم اقتصادی عليه ايران را محکوم و مخالفت خود را با فعاليت‌های اتمی ايران و هر نوع سلاح اتمی اعلام کرده‌اند.

اين فعالان همچنين خواهان خلع سلاح اتمی در خاورميانه و جهان عاری از سلاح‌های هسته‌ای شده‌اند.
آن‌ها افزوده‌اند: “ما مخالف استفاده از انرژی اتمی و جايگزينی آن با انرژی‌های پاک و بدون آلايندگی‌های زيست محيطی هستيم.”

در هفته‌های اخير در رابطه با شرايط کنونی ايران بيانيه‌های مختلفی از سوی افراد و گروه‌های گوناگون سياسی با گرايش‌های متنوع منتشر شده است.

در اين بيانيه‌ها راه‌حل‌های مختلفی برای برون‌رفت از وضعيت کنونی ايران و فضای تنش‌آميز پيرامون آن ارائه می‌شود.