سوریه در پی ضربالاجل تازه اتحاديه عرب، موافقت کرد تا ۵۰۰ ناظر خارجی وارد اين کشور شوند.
به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، جهاد مقديسی، سخنگوی وزارت خارجه سوريه گفت: “وليد معلم (وزير خارجه سوريه) درخواست اتحاديه عرب برای سفر ۵۰۰ نفر از ناظران خارجی به سوريه را حسننيت میداند و يکشنبه (چهارم دسامبر، ۱۳ آذر ۱۳۹۰) نامهای به نبيل العربی، دبير کل اتحاديه عرب فرستاده است.”
اتحاديه عرب در تازهترين اقدام خود به سوريه تا يکشنبه چهارم دسامبر مهلت داده بود تا پيشنهادهای اين اتحاديه را عملی کند و اجازه دهد ناظران خارجی وارد اين کشور شوند.
ديدهبان حقوق بشر سوريه اعلام کرده ماه نوامبر ۲۰۱۱ با کشته شدن ۷۳۴ نفر، “خونينترين” ماه از آغاز اعتراضات در سوريه بوده است، از اين عده ۲۹ نفر زن و ۵۲ نفر کودک بودهاند
اتحاديه عرب پيش از اين نيز به سوريه ضربالاجل داده بود اما سوريه خواستههای اين اتحاديه را نپذيرفته بود.
در همين حال ديدهبان حقوق بشر سوريه اعلام کرد ماه نوامبر ۲۰۱۱ با کشته شدن ۷۳۴ نفر، “خونينترين” ماه از آغاز اعتراضات در سوريه بوده است. از اين عده ۲۹ نفر زن و ۵۲ نفر کودک بودهاند.
ديدهبان حقوق بشر سوريه شمار قربانيان اعتراضات در اين کشور را تاکنون حدود ۴۶۰۰ نفر اعلام کرده است.
سازمان ملل نيز میگويد بر پايه آخرين آمار از آغاز حرکتهای اعتراضی سوريه در بهمن ۱۳۸۹ تاکنون دستکم چهار هزار نفر کشته شدهاند که ۳۰۷ تن از اين کشتهشدگان کودک بودهاند.
با ادامه خشونتها در سوريه، ترکيه نيز به جمع تحريمکنندگان اين کشور پيوسته است. آمريکا و اتحاديه اروپا پيشتر عليه سوريه، تحريمهای اقتصادی برقرار کرده بودند.
اتحاديه عرب برای حل بحران سوريه طرحی را به دولت اين کشور پيشنهاد داده است. بر اساس اين طرح دولت سوريه بايد خشونت را در اين کشور متوقف کند، بازداشتشدگان را آزاد کند، نيروهای نظامی را از شهرها و مناطق مسکونی خارج سازد، به رسانههای مستقل اجازه دهد از واقعيتها در سوريه گزارش تهيه کنند، به نمايندگان اتحاديه عرب اجازه دهد از همه مناطق سوريه ديدار کنند و با نظارت اتحاديه عرب با مخالفان گفتوگو کند.
آمريکا و آلمان نيز اعلام کردهاند شورای امنيت بايد در برابر سرکوبها در سوريه “اقدام جدی” انجام دهد اما روسيه میگويد با برقراری تحريمها عليه سوريه مخالف است و از “اصلاحات سياسی” در اين کشور حمايت میکند.
پيش از اين نيز در چهارم اکتبر سال جاری ميلادی، تلاش آمريکا، فرانسه، بريتانيا، آلمان و پرتغال برای تصويب قطعنامه تحريمی عليه سوريه در شورای امنيت با وتوی روسيه و چين روبهرو شد.
همچنین شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد هفته گذشته در هجدهمين نشست خود در ژنو، قطعنامهای در محکوميت نقض “ناهنجار و سيستماتيک” حقوق بشر در سوريه صادر کرد. تصویب این قطعنامه با اعتراض روسیه روبرو شد.