معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهوری ایران خبر شام محرمانه حسن روحانی، رئیس‌جمهوری با سه نماینده دموکرات کنگره آمریکا را تکذیب کرد.

تصویر منتشرشده در سایت ریاست‌جمهوری ایران با شرح «دیدار برخی از رهبران اسلامی آمریکا با دکتر روحانی»

روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال و وب‌سایت خبری دیلی کالر ادعا کرده بودند که سه نماینده دموکرات همراه با لوییس فراخان، رهبر جنبش «امت اسلام»، یک سازمان آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار مسلمان در ۲۰۱۳ با حسن روحانی دیدار داشته اند.

به ادعای آنها، این دیدار در جریان سفر روحانی به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل و چند ساعت پس از سخنرانی او در یک ضیافت شام محرمانه انجام شده بود.

اما پرویز اسماعیلی، معاون اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهوری این خبر را تکذیب کرد و گفت که تمام دیدارها و ملاقات‌های روحانی در آمریکا اطلاع‌رسانی شده و هیچ ملاقات یا دیدار محرمانه‌ای صورت نگرفته است.

بنا به توضیحات او، «از جمله در سال ۲۰۱۳ نیز جلسه ای با حضور علمای اسلامی و رهبران جامعه مسلمانان آمریکا برگزار شده است که خبر و تصاویر کامل آن، همان زمان منتشر شد.»

او گفت که ضیافت شام محرمانه‌ای نیز در کار نبوده و حسن روحانی «تنها در جمع صمیمی و میهمانی شام به افتخار ایرانیان مقیم ایالات متحده شرکت می‌کند.»

اسماعیلی از روزنامه‌نگاران خواست که « قبل از اعتماد به منابع خبری بیگانه یا تلاش برای اثبات ادعاهای آنان، به مراجع رسمی داخلی اعتماد کنند.»

حسن روحانی با وعده رفع تحریم‌های هسته‌ای و دستیابی به توافق با آمریکا در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۹۲ به پیروزی رسید. این توافق که نهایتاً «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) نام گرفت، ۲۰۱۵ بین دولت روحانی و دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا از حزب دموکرات و نیز پنج قدرت دیگر جهانی در گروه ۱+۵ به امضا رسید.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری کنونی ایالات متحده از حزب جمهوری‌خواه این توافق را «بدترین توافق تاریخ» خوانده و تهدید کرده که اگر به گفته او «نواقص برجام» رفع نشوند، از این توافق کنار خواهد کشید.