يک مقام دانشگاهی شمار واقعی مبتلايان به ايدز در ايران را چندين برابر آمارهای رسمی اعلامشده دانست.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، احمد کوشا، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبريز امروز ۱۰ آذرماه (يکم دسامبر) همزمان با روز جهانی ايدز اعلام کرد: “تاکنون حدود ۲۳ هزار و ۱۲۵ نفر مبتلا به ايدز در کشور شناسايی شدهاند که چهار هزار و ۳۱ نفر از اين عده فوت کردهاند.”
وی افزود: “آمار واقعی افراد آلوده به ويروس HIV شايد پنج برابر آمار ارائه شده فعلی باشد.”
دکتر مرضيه وحيد دستجردی، وزير بهداشت ايران، مهرماه ۱۳۸۹ آمار مبتلايان به ايدز را در اين کشور بيش از ۸۰ هزار نفر اعلام کرده بود.
احمد کوشا همچنين گفت: “آگاهیهای عمومی در خصوص اين بيماری نسبتاً افزايش يافته و تقريباً همه افراد راههای انتشار ويروس را میشناسند.”
دکتر مرضيه وحيد دستجردی، وزير بهداشت ايران، مهرماه ۱۳۸۹ آمار مبتلايان به ايدز را در اين کشور بيش از ۸۰ هزار نفر اعلام کرد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبريز گفت در آذربايجان شرقی از ابتدای شناخت HIV تاکنون۳۶۲ بيمار مبتلا به ايدز شناخته شد که از اين تعداد ۱۱۸ نفر جان خود را از دست دادهاند.
با اينحال وی تأکيد کرد که استان آذربايجان شرقی از جمله استانهای با شيوع اندک بيماری ايدز است.
سازمان بهداشت جهانی نيز شمار واقعی مبتلايان به ايدز در ايران را بسيار بيشتر از آمار رسمی دولت میداند.
براساس آمار جمعآوری شده از دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تا تاريخ اول فروردين ۱۳۹۰ در مجموع ۲۲ هزار و ۷۲۷ نفر افراد مبتلا به ويروس ايدز شناسايی شدهاند.
اين آمار نشان میدهد که در سال گذشته ۹۱ و نيم درصد از مبتلايان را مردان و هشت و نيم درصد را زنان تشکيل میدادند.
سال ۱۳۶۶ اولين مورد ايدز در کودکی شش ساله که مبتلا به هموفيلی بود، در ايران گزارش شد.
در سالهای اوليه شيوع بيماری ايدز از سوی مقامهای ايرانی انکار میشد و شمار مبتلايان به آن، بنا به دادههای رسمی بين ۲۰۰ تا حداکثر ۵۰۰ نفر در نوسان بود اما در دهه ۸۰ ميلادی، دولت ايران در راستای مبارزه با ايدز فعاليتهايی را آغاز کرد.
بر اساس آخرين آمار وزارت بهداشت ايران، روزانه بيش از چهار مورد جديد از ابتلا به ايدز در اين کشور ثبت میشود.
وزارت بهداشت ايران میگويد که “معتادان تزريقی ۷۰.۵ درصد، روابط جنسی ۱۷.۹ درصد و انتقال از مادر مبتلا به کودک ۱.۷ درصد” مبتلايان به ايدز را تشکيل میدهند.
به گزارش منابع رسمی سازمان ملل، بيش از ۳۳ ميليون نفر در جهان حامل ويروس غيرفعال بيماری ايدز هستند.
گزارش های سازمان ملل میگويد که ۶۷ درصد حاملين ويروس در قاره آفريقا سکونت دارند.
بر اساس مصوبه سازمان ملل متحد، روز “اول دسامبر” از سال ۱۹۸۸ به عنوان روز جهانی ايدز نعيين شده است.
در روز جهانی ايدز مردم لباسهایشان را با روبان قرمز تزئين میکنند تا توجه و مراقبت در برابر HIV و ايدز را يادآوری کنند و به ديگران بگويند که تعهد و پايبندی و حمايت آنها مورد نياز است.
۹۵ درصد تمام آلوده شدگان به ايدز در کشورهای در حال توسعه هستند. ولی همچنان HIV به عنوان تهديدی برای تمامی سنين و ملل باقی است.