این مجموعه در برگیرنده اخبار اعتراضاتی است که روز پنجشنبه ۱۲ بهمن صورت گرفته یا در این روز منتشر شده و با اخبار جدید بروز میشود.
تشکلهای صنفی معلمان: مباد روزی که کاسه صبر لبریز شود
مدیر یک مدرسه در الیگودرز که در پی اعتراض به اغتشاشگر خواندن شرکتکنندگان در اعتراضات سراسری دی ۹۶ توسط رئیس حراست آموزش و پرورش به اداره اطلاعات احضار و پس از ضرب و شتم چند ساعتی بازداشت شده بود، از پست خود نیز برکنار شده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با صدور بیانیهای از بازداشت دو معلم در الیگودرز پس از اعتراضات سراسری خبر داده و از برکناری مدیر مدرسه الیگودرز و آزار معلمان سایر شهرها توسط حراست آموزش و پرورش انتقاد کرده است:
خبر برکناری مدیر یک مدرسه در الیگودرز حاکی است مجتبی حسنوند، مسئول حراست اداره آموزش و پرورش الیگودرز، در جلسهای با مدیران مدارس، شرکتکنندگان در اعتراضات سراسری را آغتشاشگر خوانده است.
این سخنان با اعتراض یکی از مدیران مدارس حاضر در جلسه روبرو شده است. مدیر معترض روز بعد به اداره اطلاعات الیگودرز احضار شده و پس از کتک خوردن و فحاشی آزاد شده اما فیروز ذَلَقی رییس اداره اطلاعات الیگودرز حکم مدیری مدرسه او را لغو کرده است.
گفته میشود لغو حکم به دستور وزیر آموزش و پرورش و در هماهنگی با مدیرکل اداره استان لرستان انجام شده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در بیانیه مورخ چهارشنبه ۱۱ بهمن نوشته است که در پی اعتراضات عدالتخواهانه مردم در دی که از «از تبعیض، بیعدالتی، اختلاس و همه نامردمیهای حاکم بر جامعه» به تنگ آمده و در قریب صد شهر به خیابانها آمدند، سرکوب معلمان در شهرهای مختلف شدت گرفته است.
از جمله دو تن از معلمان الیگودرز دو هفته بازداشت و به قید وثیقه و کفالت آزاد شدهاند. یکی از مدیران مدارس این شهر نیز تلفنی احضار و در پی مراجعه به اداره اطلاعات مورد ضرب و شتم قرار گرفته و پس از چند ساعت آزاد شده اما اداره آموزش و پرورش به جای پیگیری هتک حرمت او، این مدیر مدرسه را از کار برکنار کرده است.
در استانهای اصفهان، لرستان و سایر نقاط نیز پیرو بازداشتها، تبعیدها و اخراجهای غبرقانونی سالهای اخیر سرکوب معلمان «به شیوهها و ترفندهای مختلف» ادامه دارد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران خطاب به دستگاههای امنیتی و قضایی نوشته است:
«چگونه است که توان جلوگیری از فرار غارتگران بیتالمال و دزدان صندوقهای بازنشستگی و صندوق ذخیره فرهنگیان را ندارید اما نسبت به خواستههای مدنی مردم و معلمان این مرز و بوم که معلمان فرزندانتان نیز هستند دست به سرکوب میزنید؟ به شیوههای غیر قانونی آنها را دستگیر و بر خلاف قانون بازداشت، زندانی، تبعید و با اعمال نفوذ اخراج مینمایید؟»
تشکل صنفی معلمان از مسئولان وزارت آموزش و پرورش خواسته است علیه رفتارهای امنیتی با معلمان اقدام کنند و در اشاره به رفتار دستگاه اطلاعاتی و قوه قضائیه نسبت به معلمان نوشته است: «مباد روزی که کاسه صبر معلمان کشور از رفتارهای فراقانونی شما به آخر برسد.»
ادامه اعتصاب در نیشکر هفتتپه
کارگران نیشکر هفتتپه که دور جدید اعتصاب خود را از چهارشنبه ۱۱ بهمن در اعتراض به تعویق مزدها آغاز کردهاند، روز پنجشنبه ۱۲ بهمن به اعتصاب خود ادامه دادند.
به گزارش سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه، روز پنجشنبه کارگران تمام قسمتهای کارخانه دست از کار کشیدند. شیفت کاری صبح تعطیل شد و کارگران در محوطه کارخانه تجمع کردند. کارکنان اداری نیز به کارگران اعتصابی پیوستهاند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران هم در گزارشی از رویدادهای این کارخانه در ۱۲ بهمن نوشته است که کیومرث کاظمی قائم مقام مدیر عامل کارخانه در میان کارگران حاضر شده و با وعده پرداخت دستمزد آبانماه تا پایان وقت اداری تلاش کرد کارگران را به بازگشت به کار مجاب کند.
قائم مقام مدیر عامل در پی واکنش خشمگینانه کارگران ناگزیر به ترک محل شده است. ساتی بعد دستمزد آبان کارگران روزمزد پرداخت شد اما مطالبات آبان کارگران و کارمندان رسمی شرکت پرداخت نشد.
کارگران حوالی ظهر بدون اعلام پایان اعتصاب کارخانه را ترک کرده اند.
تجمع اعتراضی روستائیان در اعتراض به بستهشدن نقطه مرزی «ملخورد»
روز پنجشنبه ۱۲ بهمن اهالی روستای «دزلی» در اعتراض به بستهشدن محل تردد کولبران در نقطه مرزی «ملخورد» تجمع کردند.
طبق خبر منتشر شده در پی تجمع اعتراضی اهالی، روستا توسط نیروهای هنگ مرزی محاصره شد. معترضان نیز مسیر عبور آنها به اورامانات را مسدود کردند.
اعتصاب کارگران شهرداری بروجرد ۶ روزه شد
کارگران شهرداری بروجرد پنجشنبه ۱۲ بهمن برای ششمین روز در اعتراض به مزدهای معوقه دست به اعتصاب زدند و در محوطه شهرادری تجمع کردند. در تداوم اعتصاب کارگران، عصر چهارشنبه ۱۱ بهمن سرپرست شهرداری بروجرد از سمت خود برکنار شد اما ۸ مزد عقبافتاده بیش از ۱۵۰۰ کارگر شهرداری بروجرد هنوز پرداخت نشده است.
خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) در خبری راجع به اعتصاب کارگران شهرداری بروجرد نوشته است اعتصاب این کارگران در روزهای گذشته با تجمع آرام، پهن کردن سفره خالی در محوطه شهرداری و خودداری از جمعآوری زبالهها از سطح شهر همراه بوده است.
دومین روز تجمع کاسبان ساختمان پلاسکو با شعار: یا مرگ، یا پلاسکو
گروهی از کاسبان ساختمان پلاسکو که در پی آتشسوزی سال گذشته این ساختمان کسب و کار خود را از دست دادهاند روز پنجشنبه برای دومین روز تجمع کردند. آنها شعار میدادند:
- یا مرگ، یا پلاسکو.
تجمع سپرده گذاران در تهران و مشهد
روز پنجشنبه ۱۲ بهمن جمعی از سپردهگذاران موسسه مالی کاسپین مقابل شعبه خیابان آفریقا این موسسه در تهران اجتماع کردند. آنها شعار میدادند:
- اول مجوز میدن، بعد پولا رو کش میرن.
سپردهگذاران موسسه مالی بدرتوس نیز روز چهارشنبه ۱۱ بهمن مقابل ساختمان صدا و سیما در مشهد تجمع کرده بودند.
تجمع اعتراضی کارگران «آریان فولاد» مقابل اداره مالیات بوئین زهرا
گروهی از کارگران کارخانه آریان فولاد قزوین روز پنجشنبه ۱۲ بهمن مقابل مقابل اداره مالیات بوئین زهرا تجمع کردند. کارگران نوشتههایی با این مضمون در دست داشتند: «رفتار خلاف قانون سازمان امور مالیاتی قزوین در به تعطیلی کشاندن آرایان فولاد را محکوم میکینم.»
اعتصاب کارگران کارخانه «آران سیج»
کارگران کارخانه «آران سیج» که در اعتصاب بسر میبرند در محوطه کارخانه تجمع کردند. یکی از کارگران در فیلمی که از این اعتصاب در فضای مجازی منتشر شده میگوید: ۴ ماه است حقوق نگرفتهایم و کسی پاسخگو نیست.
تکثیر دختران خیابان انقلاب، این بار مقابل مسجد و پایگاه بسیج
در ادامه اعتراضات به حجاب اجباری به شیوه «دختر خیابان انقلاب»، روز پنجشنبه تصویر برداشتن حجاب توسط یک زن مقابل مسجد المهدی گوهردشت منتشر شد.
فیلمی هم از برداشتن حجاب توسط یک زن مقابل پایگاه بسیج منتشر شده اما روشن نیست این فیلم متعلق به کدام شهر است.
واکنش مادران پارک لاله به صدور حکم زندان برای منصوره بهکیش: بس کنید مجازات دادخواهان را!
دادگاه تجدید نظر حکم هفت سال و نیم زندان برای منصوره بهکیش را تائید کرده است. منصوره بهکیش ۶ تن از اعضای خانواده خود را در دو کشتار بزرگ دهه ۶۰ از دست داده است و از دادخواهان متشکل در گروه «مادران و خانوادههای خاوران» است.
مادران پارک لاله در بیانیه اعتراضی خود به فعالیتهای منصوره بهکیش اشاره کرده و افزودهاند: حکم زندان او با چه کیفرخواستی صادر شده است؟
«تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور. همگی آگاه هستیم که “جرم”هائی که این واژههای رعبانگیز به آنها اطلاق میشوند، فعالیتهای مدنی، سیاسی، صنفی، فرهنگی و نظیر اینها را دربرمیگیرند. “جرم” منصوره بهکیش چیست؟ دادخواهی.»
مادران پارک لاله تاکید کردهاند نمیتوان صدای دادخواهی را با مجازات و ارعاب خاموش کرد و افزودهاند:
«ما، داغدیدگان و خانوادههای اعدام شدگان و قتلهای سیاسی، در کنار خانم منصوره بهکیش ایستادهایم و خاموش نمیمانیم. ما حکم زندان منصوره بهکیش را شدیدا محکوم می کنیم و خواستار لغو آن هستیم.»