وزیر خارجه ترکیه در پاسخ به امانوئل مکرون که نسبت به عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه هشدار داده بود واکنش نشان داد و این عملیات را بر اساس قوانین بین‌المللی دانست.

مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه
مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه

به‌گزارش رویترز، مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه، پنج‌شنبه یکم فوریه / ۱۲ بهمن اعلام کرد که سخنان امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه درباره عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه بار «توهین‌آمیزی» دارد.

مکرون روز گذشته، چهارشنبه ۳۱ ژانویه / ۱۱ بهمن در گفت‌وگو با فیگارو گفته بود که عملیات نظامی ترکیه علیه کردها در منطقه عفرین سوریه نباید به بهانه‌ای برای تهاجم به این کشور تبدیل شود.

او ضمن درخواست از ترکیه برای هماهنگ‌کردن این عملیات با اروپایی‌ها و هم‌پیمانان این کشور، گفت: «اگر مشخص شود که این عملیات وارد مسیری غیر از مبارزه با تهدید تروریستی بالقوه در مرزهای ترکیه شده و به عملیاتی تهاجمی بدل گشته است، در چنین حالتی، به یک مشکل واقعی برای ما تبدیل خواهد شد.»

ترکیه شنبه ۲۰ ژانویه / ۳۰ دی عملیات نظامی «شاخه زیتون» در عفرین سوریه را به‌منظور متلاشی کردن شبه‌نظامیان کُرد «یگان‌های مدافع خلق» آغاز کرد. آنکارا شبه‌نظامیان کرد را «تروریست» می‌نامد در حالی‌که آمریکا از آن‌ها در نبرد با گروه «دولت اسلامی» (داعش) حمایت کرده است.

مولود چاووش‌اوغلو درباره اظهارات مکرون گفت: «ما گفته‌های کشوری مثل فرانسه درباره عملیاتی که براساس قوانین بین‌المللی انجام شده همچون توهین ارزیابی می‌کنیم.»

چاووش‌اوغلو افزود: «ما از حق مشروع دفاع از خود در توافق با تصمیمات شورای امنیت سازمان ملل استفاده می‌کنیم و این به تهاجم ربطی ندارد. نباید ریاکارانه برخورد کرد.»

پیش از این، بن‌علی ییلدریم، نخست‌وزیر ترکیه نیز به سخنان مکرون واکنش نشان داده و گفته بود عملیات نظامی ترکیه در راستای تأمین امنیت مرزهای ترکیه و حفاظت از عرب‌ها، کردها و ترکمن‌ها صورت گرفته است.

فرانسه نیز همچون آمریکا از کردهای «یگان‌های مدافع خلق» در سوریه در مقابله با داعش حمایت کرده است.

این حمایت ترکیه را خشمگین کرده است. ترکیه «یگان‌های مدافع خلق» را گروهی مشابه حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) می‌داند که با آن از سال ۱۹۸۴ در جنگ است و دولت ترکیه فعالیت آن را ممنوع اعلام کرده است. ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپا پ‌ک‌ک را یک «گروه تروریستی» می‌شناسند.

بر اساس آخرین خبرهایی که صبح پنج‌شنبه ارتش ترکیه منتشر کرد، در حملات هوایی این کشور به ۱۹ موضع نظامی پ‌ک‌ک در شمال عراق ۴۹ نفر از شبه‌نظامیان این گروه کشته شدند.

وزیر خارجه ترکیه همچنین خواستار احیای روند صلح ژنو شد و از دولت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، خواست تا پس از «کنگره گفت‌وگوی ملی سوریه» که روز سه‌شنبه در سوچی روسیه برگزار شد، از سرگیری مذاکره برای یافتن یک راه حل سیاسی را بپذیرد.

نهمین دور مذاکرات صلح سوریه تحت نظارت سازمان ملل که این بار برخلاف دوره‌های قبل نه در ژنو که در وین برگزار شد و همچنین کنگره سوچی، هیچ‌کدام نتیجه‌ای در بر نداشتند.

بیشتر بخوانید: