نمايندگان مجلس ايران به کاهش روابط اين کشور با بريتانيا رأی مثبت دادند.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا)، يکشنبه ششم آذر ۱۳۹۰ نمايندگان مجلس ايران به کاهش روابط ايران با بريتانيا از سطح سفیر به سطح کاردار و کاهش مناسبات اقتصادی و بازرگانی با این کشور رأی موافق دادند.

طرح کاهش روابط ايران با بريتانيا با ۱۷۱ رأی موافق، سه رأی مخالف و هفت رأی ممتنع به تصويب نمايندگان مجلس ايران رسيد.

با اين تصميم نمايندگان مجلس ايران، دامينيک جان چيلکات، سفير بريتانيا در تهران بايد خاک ايران را ترک کند.

اين طرح پس از تصميم اخير بريتانيا برای تحريم بانک مرکزی ايران و مؤسسات مالی ايران در مجلس به جريان افتاد.

شماری از نمايندگان مجلس نيز در جلسه علنی اعلام کردند ايران بايد رابطه خود را با بريتانيا به‌طور کامل قطع کند.

با تصميم نمايندگان مجلس ايران برای کاهش سطح روابط با بریتانیا، دامينيک جان چيلکات، سفير بريتانيا در تهران بايد خاک ايران را ترک کند

حسن کامران، نماينده اصفهان در مجلس گفت: “من معتقد به قطع رابطه کامل با انگليس هستم.” اما نماينده دولت در اين جلسه اعلام کرد دولت با قطع کامل رابطه مخالف است.

پيشنهاد قطع کامل رابطه با بريتانيا در مجلس رأی نياورد.

براساس طرح کاهش روابط با بريتانيا، در صورت “تغيير سياست‌های خصمانه” اين کشور عليه ايران، وزارت امور خارجه ايران می‌تواند سطح روابط را دوباره ارتقا دهد.

علی لاريجانی، رئيس مجلس ايران پس از تصويب اين طرح گفت: “دولت انگليس متوجه باشد که مجلس شورای اسلامی رفتار اين کشور را رصد می‌کند و اين ابتدای مسير است.”

علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیایت خارجی مجلس ایران نیز گفت: “در صورتی كه دولت انگلیس فشار بیشتری علیه ایران اعمال كند، آن را مدیریت خواهیم كرد و تصمیم قاطع‌تری می‌گیریم.”

سال گذشته اسماعيل کوثری، نايب رئيس کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس ايران در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس از بررسی “طرح الزام دولت به قطع رابطه کامل سياسی با بريتانيا” خبر داده بود اما منوچهر متکی، وزير امور خارجه وقت ايران گفته بود که “برای تصميم‌گيری در اين خصوص بايد دقت بيشتری شود.”

رابطه ايران و بريتانيا پس از انتخابات جنجالی دهمين دوره رياست جمهوری در ايران دچار تنش شد. آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران، سال ۱۳۸۸ دولت بريتانيا را به دست داشتن در ناآرامی‌های پس از انتخابات متهم کرد. اما ديويد ميليبند، وزير خارجه بريتانيا ادعاهای ايران در اين مورد را “بی‌اساس” خواند.